Peliohjelmaa Popcult Helsingissä

Mikä on Popcult Helsinki?

Tapahtuma pelien, leffojen ja sarjisten faneille

Popcult tarjoaa viikonlopun täydeltä luentoja, pelihuoneita, cosplay-pukukisoja, taidekujan ja laajan myyntisalin täynnä peli- ja elokuva-aiheisia tuotteita. Tapahtuma järjestetään Scandic Marina Congress Centerissä 11.-12.5.2019.

Olitpa sitten Overwatch-pelaaja, Marvel-sarjakuvien fani tai Netflixin suurkuluttaja, tule toukokuussa viettämään ikimuistoinen viikonloppu popkulttuurin parissa.

Peliaiheista ohjelmaa tapahtumassa

Tutustu viikonlopun tarjontaa

Kunniavierasohjelma: Herbalisti & ZoneVD

14:30 - Europaea

Herbalistin ja ZoneVD:n yhteinen kunniavierasohjelma! Puheohjelmassa lavan ottavat haltuun tubettajat ja kertovat, mitä mietteitä heillä on peleistä, videosisältöjen tuottamisesta kuinka viihdyttävät pelivideot syntyvät. Ohjelmassa myös yleisö pääsee esittämään kysymyksiä!

Muista myös tubettajien yhteiset meet & greetit lauantaina klo 11-12.30 ja sunnuntaina 13-14.15. Meet and greetin paikka toisessa kerroksessa, portaiden vieressä.

Kingdom Hearts III – Onko vuosien odotus nyt palkittu?

11:00 - Fennia II

Vuoden alussa julkaistun Kingdom Hearts -sarjan kolmatta osaa jouduttiin odottamaan useamman vuoden verran, mutta oliko se kaiken sen arvoista?

Tällä luennolla käydään rennoin mielin läpi pelin hyvät sekä ei-niin-hyvät puolet, vilkaistaan miltä upouudet kentät näyttivät ja yritetään saada selville, mikä olikaan pelisarjan koko juoni. Suurin kysymys kuitenkin lienee: Healaako Aku vihdoinkin Soraa? Huom! Luento sisältää spoilereita Kingdom Hearts -pelisarjasta.

Popkulttuuria korville: Äänisuunnittelun salat lineaarisessa ja interaktiivisessa mediassa

15:30 - Nordia

Luke Skywalker käynnistää valosapelin. GMC DeLorean kiihdyttää 88 mailiin tunnissa. Link löytää salaisuuden. Solid Snake huomataan. Nämä ovat maailmankuuluja popkulttuuriteosten tapahtumia, ja niitä kaikkia yhdistää taiteenlaji: äänisuunnittelu.

Peliyritys Housemarquen äänisuunnittelija Toivo Kallio pureutuu luennollaan siihen, miten ääntä ja musiikkia käytetään tekemään elokuvista ja peleistä vaikuttavia ja nautittavia kokemuksia. Kysymyksiin etsitään vastauksia esimerkkien avulla. Lisäksi Kallio avaa hieman myös omaa äänisuunnitteluprosessiaan.

VR-piste

14:00 - Baltica

Tervetuloa kokeilemaan HTC Vive -virtuaalitodellisuuslaitteistoa! Valikoimassa on kymmenittäin erilaisia pelejä ja kokemuksia. Testattavana mm. Beat Saber, Job Simulator ja DreamWorks Voltron VR! Jokaiselle löytyy jotakin eikä aikaisempi pelikokemus ole tarpeen.

Rytmipelipiste

11:00 - Lehdistöhuone

Tanssipelit ja muut rytmipelit tarjoava vaihtelua puheohjelman rinnalle. Pisteellä pääset testaamaan lukuisia eri pelejä, jotka sopivat sekä aloittelijoille että konkareille.

Miksei Outlast II ollut pelottavampi?

14:00 - Nordia

Jäikö Outlast II:sta paha maku suuhun? Ohjelmamme tulee sisältämään pohdintaa, analyysiä ja kritiikkiä Outlast-sarjan peleistä, erityisesti vastajulkaistun Outlast II:sen osalta. Käymme läpi erilaisia keinoja, joilla peli yritti luoda kauhua. Niistä keskitymme erityisesti uskontoon. Tervetuloa kuuntelemaan! Pyydämme huomioimaan, että ohjelma sisältää perinpohjaisia spoilereita Outlast II -pelistä sekä pienempiä paljastuksia joistakin toisista kauhupeleistä. Ikäsuositus 16 vuotta.

Nanoreality: Adventure Calls

13:00 - Europaea

Ilmassa on kihelmöivä tunne juuri ennen suuren seikkailun alkua. Nanorealityn laulajat värväävät nyt yleisönsä tankeiksi ja saattajiksi Azerothiin, Ankkalinnaan ja Apinasaarelle - ja se on vasta alkua. Kymmenen slotin repussa mukana ovat uudet, vanhat ja uudistetut teemat. Tutustu ohjelmistoon blogissa.

Ohjelmakartta

Popcult Helsingissä nähdään ohjelmaa myös supersankareista, scifistä, fantasiasta ja animesta. Käy katsomassa koko viikonlopun ohjelmisto.

Lipunmyynti

Osta lippusi nettikaupasta! Koko viikonlopun ohjelmasta ja iltabileistä pääset nauttimaan 29 eurolla. Lauantain päivälippu maksaa 20 euroa ja sunnuntain 16 euroa.