Taidekuja

Valokuva
Jenni Suominen

Taidekujalla kaikentasoiset taiteilijat ja käsityöläiset myyvät tuotteitaan. Taidekujalta voit löytää taideprinttejä, postikortteja, tarroja, sarjakuvapienlehtiä, koruja ja kaikkea muuta itse tehtyä! Taidekuja on myös oiva mahdollisuus bongata juuri se oikea tilaustyön tekijä.

Taidekuja sijaitsee Scandic Marina Congress Centerin toisessa kerroksessa. Taidekujan vierestä löytyvät ohjelmasalit, joten voit käydä tutkimassa taidekujaa mukavasti ennen ohjelmiin siirtymistä tai matkalla VR-pelipisteelle.

Osa myyjistä on paikalla vain toisena päivänä, joten kujalla kannattaa vierailla useampaan otteeseen.

Varaa mukaan myös käteistä, sillä harvalla myyjille käy kortti.

Aukioloajat

Taidekuja on auki:
Lauantaina 10-19
Sunnuntaina 10-17

Taidekujapöytien esittelyt

Aino Korpinen

Moi! Olen tamperelainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Popcultin taidekujalle tuon mukanani printtituotteita kuten kortteja ja taidejulisteita, joiden lisäksi löydät pöydältäni tarroja sekä puisia koruja ja sisustustuotteita. Uutuustuotteena tuon taidekujalle mukanani emalipinssejä. Töideni aiheet pyörivät pääosin eläinmaailmassa sekä lapsekkaissa mielikuvitusmaailmoissa.

AlmondFeather

Tarroja, printtejä, magneetteja, charmeja ja muuta pientä mukavaa. Paljon eläinaiheista mutta myös fanarttia.

annicron

Estonian artist making cool merch like embroidered patches, keychains and pins, of all kinds of fandoms both western and eastern!

Annika “Gomis” Kiiskilä

Olen Gomis, 27-vuotias kuvataiteilija Tampereelta! Aihepiirini pyörii akselilla fantasia, sci-fi, eläimet ja hirviöt, makaaberit aiheet sekä lämpimät värit ja vahva graafinen jälki. Tuotevalikoimastani löytyy printtejä, postikortteja, tarroja, charmeja, badgeja, omakustannesarjakuvia sekä muuta mukavaa.

Apila Pepita

Apila on helsinkiläinen kuvittaja, sarjakuvataiteilija ja animaattori. ☘️

Apilan kuvitukset yhdistelevät ylitsepursuavan söpöä kawaii estetiikkaa ja länsimaalaista cartoon maailmaa. Värit ovat Apilalle erittäin tärkeitä ja hän tunkeekin pastelli sateenkaartansa jokaiseen työhönsä! 🌈

Apilan kuvituksissa seikkailevat usein värikkäät fantasiaolennot ja söpöt eläimet. Hänen kuvituksistaan on myynnissä avaimenperiä, pinsseja, avainnauhoja, postikortteja ja julisteita.

Apilan sarjakuvissa on tärkeinä teemoina feminismi ja queer ihmisten oikeudet. Näkymätön sukupuoli – ei-binäärisiä ihmisiä (Into/Voima, 2019) on ensimmäinen suomalaisen tietokirja muunsukupuolisista ja sukupuolettemonista ihmisistä, johon Apila on luonut sarjakuvia ja kuvituksia. Apilan sarjakuvakirja MOSS DASH kertoo tarinaa transsukupuolisesta seksityöläisestä ja tarjoaa aidon tuntuista kosketusta monen intersektion välissä elävän ihmisen vaikeuksiin.

Armias ja Carmeval

Meiltä löytyy monipuolinen fanart-kattaus, joka pitää sisällään monia eri anime- ja pelisarjoja kuten Banana Fish, BNHA, Apex Legends ja Overwatch sekä paljon muuta! Meiltä löytyy myös kaikenkirjavaa originaalitaidetta, jonka aiheet vaihtelevat söpöistä kolmipäisistä shiboista nätteihin kukkapoikiin. Tuotteitamme on tarjolla niin printtien, pinssien, kimmeltävien holotarrojen kuin charmienkin muodossa. Tervetuloa katselemaan!

CuteFlare

Hei! Olen Flare ja pöydältäni tulee löytymään omia hahmojani, random kissoja ja fanitaidetta printtien muodossa! Tuotteissani on sarjakuvaani "Blazing Will of the Heart", tarroja, kortteja, printtejä ja charmeja. Jos värit ja kissat kiinnostavat, tervetuloa lauantaina tutkimaan pöytääni!

Dawafii & EMiBaka

Tia Tast “Dawafii” on helsinkiläinen mediaopiskelija, jonka karkinvärisissä kuvituksissa pääosassa on pyöreät tytöt ja pehmeät eläimet.
Tia myy printtien ja tarrojen lisäksi koruja, charmeja ja kangaskasseja

Emi Svinhufvud ”EMi Baka” on taideopiskelija Tuusulasta. Hänen työt ovat usein eri tekniikoiden sekoituksia ja hän pitää erityisesti traditionaalisesta taiteesta. Printtien lisäksi EMi myy erilaisia käsitöitä kuten koruja ja kangaskasseja.

Edeave & Elontaival

Hei, olen Edea, pelisuunnittelija sekä taitelija etelästä! Tuotteista löytyy paljon erilaisia designeja, originaalia ja fanarttia monessa muodossa. Uusimpina lisäyksinä ovat metalliset emalipinssit sekä kultafolioidut washiteipit. Tervetuloa tutustumaan!

Elontaival on pohjoisessa asustava kuvataiteilija, jonka töistä voi löytää sekä originaalia että fanarttia. Hän on itse Popcultin aikaan toisaalla, mutta paikanpäältä voi löytää hänen suosituimpia tuotteitaan ainakin pinssien, charmien, puisten pinssien ja printtien muodossa.

fora

heippa! nimeni on fora ja myyn kaikenlaista kpop (lähinnä bts) aiheisia töitä niin printeistä avaimenperiin. poikkea pöydälläni katsomassa löytyykö mieluisia töitä tai mahdollisesti jää vain juttelemaan!

GeistVirus ja Late

GeistVIRUS: Valikoimastani löytyy sekä originaaliarttia että fanarttia mm. taideprinttien, tarrojen ja rintamerkkien muodossa. Fanartin puolella seikkailee hahmoja mm. Spyro the Dragonista, Kingdom Heartsista, Õkamista ja Gravity Fallsista. Originaaliartissa tutkaillaan puolestaan mystistä unimaailmaa, josta ei avaruus-, okkultisti-, hukka- ja kallo-aiheet lopu. Tervetuloa mystiikkaa ihmettelemään ja ihastelemaan!

Late: Myyn värikästä taidetta useista eri sarjoista. Tuotevalikoimastani löytyy mm. erikokoisia printtejä ja tarroja ja muuta kivaa. Tervetuloa tutustumaan!

Iida “Damatris” Reitti

Tarjontaani kuuluu omakustanteisia queer-sarjakuvia, erikokoisia printtejä ja postikortteja, pinssejä sekä avaimenperiä. Sarjakuvieni aiheet vaihtelevat sci-fi romanssista mytologiseen draamafantasiaan ja printeissä esiintyy satumaisia eläimiä ja kuvituksia. Suurin osa teoksistani on originaalia taidetta, jonka aiheet nojaavat vahvasti fantasiaan, mutta joukkoon mahtuu myös fan-arttia enemmän ja vähemmän tunnetuista sarjoista kuten The Stormlight Archivesta ja My Hero Academiasta.

Tervetuloa tutustumaan!

Iida Leppänen ja Tiitcha

Pöydältämme tulee löytymään kaikkea kivaa!

Iidan puolelta löytyy aivan ihania fantasia-aiheisia printtejä niin kortti koossa kuin A4 kokoisina printteinä.

Tiitchan pöytäpuolen antimiin kuuluu erilaisten- ja kokoisten printtien lisäksi söpöjä huovutettuja otuksia, fimo-massasta taiteiltuja koruja, pinssejä ja hama-helmistä taiottuja avaimenperiä ja magneetteja.

Molemmilta löytyy niin originaalia kuin fanarttiakin.

Kirjoa & Ruakku

Kirjoa ja Ruakku myyvät yhteiseltä pöydältään erilaisia printtejä, tarroja, postikortteja ja kangaskasseja. Aiheet vaihtelevat söpöistä eläimistä fantasia- ja kauhuaiheita sisältäviin kuvituksiin. Työt ovat tyyliltään graafisen yksinkertaisia ja huoliteltuja, ja kahden taiteilijan tuotokset sisältävät monipuolisesti erilaisia tuotteita.

Kiserinn

Pöydältäni löytyy mm. hologrammi- ja glitteripäälysteisiä charmeja, erikokoisia printtejä sekä söpöjä tarrasettejä! Fanartia sarjoista kuten pokemon ja ghiblin elokuvat, ja originaalitöiden inspiraationa toimivat mm. ruoka ja eläimet ✧・゚: ✧・゚:

Kiutiu

Pöydästäni löydät söpöt ja värikkäät eläinpussukat, scrunchiet, rusetit ja kukkapannat. Paljon pikkukisuja ;)

Laura “Lamppu” Jantunen

Lampulta löytyy originaalia- ja fanitaidetta. Fanitaidetta löytyy Steven Universestä, Supernaturalista, One Piecestä, Doctor Who:sta sekä Undertale/Deltarunesta. Tuotteita löytyy mm. tarroja, charmeja, kangaskasseja, originaaleja printtejä joissa on panostettu kuvan tarinaan sekä tunnelmaan, rintanappeja sekä emalipinssejä! Tule shoppailemaan! Maksuvälineenä käy käteisen lisäksi myös kortti!

Laurus Draws

Pöydän puolikkaaltani löydät värikkäitä tarroja ja printtejä niin originaali, Dungeons & Dragons aiheilla sekä taikatytöillä koristeltuna. Tervetuloa tutustumaan!

Lilielle ja Eni

Meiltä löydät söpöstelyä sekä synkistelyä originaalin ja fanitaiteen muodossa. Olemme monipuolinen kaksikko, jonka tarjonta koostuu printeistä, pinsseistä, jääkaappimagneeteista sun muusta pikku kivasta!

luuakuu & huopanen

Pöydältämme löydät kaikkea söpöä printeistä tarroihin ja charmeista pussukoihin, tervetuloa tutustumaan!

Mikael Hoo, JΛKKE, Emma Kantanen

Mikael Hoo

Olen kuvittaja-graafikko ja sarjakuvapiirtäjä, jota inspiroi kasvit ja kauhu. Taidekujapöydällämme myyn mm. Journal of a Botanist -sarjaani, jonka ensimmäinen osa on kuvitettu novelli ja toinen osa sarjakuva. Valikoimastani löytyy myös teemaani sopivaa botanista kauhua printtien ja tarrojen muodossa.

JΛKKE

Olen kuvittaja, sarjakuvapiirtäjä ja graafisen suunnittelun opiskelija Helsingistä. Töissäni käsittelen sateenkaariaiheita, afrofuturismia ja mustuutta. Myyn taidekujalla mm. lesboromanttisia kuvituksia sisältävää zineä, sarjakuvajulistetta, tarroja ja kortteja.

Emma Kantanen

Olen espoolainen kuvittaja, peligraafikko ja esikoiskirjailija. Taidekujalla myyn kuvitettuja, 305-grammaiselle Heretic-pelikorttikartongille vedostettuja korttipakkoja laatikoineen.

Miruku

Miru Kuma Crochet on nyt nimellä Miruku ! Vaikka nimi on muuttunut, tutut virkatut tuotteet ovat tallella. Luvassa on söpöjä otuksia monessa eri koossa, joten jokaiselle varmasti löytyy oma maskottinsa. Tervetuloa ihastelemaan värikästä valikoimaa pöydälleni!

N3rdMemo Art

Teen pääasiassa fanitaidetta, mutta sekaan mahtuu muutama omaa tuotantoa. Tuotevalikoimasta löytyy printtejä, tarroja, pinssejä, Acrylli charmeja, DnD noppa kaulakoruja yms. joissa aihepiireinä toimii originaalien lisäksi mm. Voltron, Overwatch, Dead by daylight ja sen semmoista. ;)

Nam-Ke

Nam-Ke on kuopiolainen sarjakuvataiteilija, jonka pöydältä löytyy omakustanne sarjakuvia, postikortteja, tarroja sekä muuta pientä kivaa. Tarjolla on myös vaihtelevasti uniikkeja käsintehtyjä postikortteja mm. avaruusteemalla.

Raine “Riähkä” Rysä

Tuotevalikoimastani löytyy postikortteja, suurempia taideprinttejä sekä kangaskasseja ja avaimenperiä. Kuva-aiheeni ovat pääasiassa eläimiä sekä fantasiamaailmoista tuttuja ihmis- ja hirviöhahmoja. Olen ammentanut inspiraationi saduista ja kirjojen kuvituksista, joten sekä teoksieni teemat, että tyyli ovat lämminhenkisiä ja värikylläisiä. Erityinen kiinnostuksen kohteeni ovat sammakot, joten pöydältämme löytyy aimo annos myös niitä!

Riikka Laaksoharju & Emmi “Maufa” Loijas

Meidän pöydältä löydät käsintehtyjä koruja, kortteja, tarroja, pinssejä ja kangaskasseja videopelidesigneilla ja pastelliestetiikalla! Tervetuloa tutkimaan, XOXO Riikka & Emmi

Salli Loikkanen

Pöydältäni löytyy fanitaidetta eri peleistä, kuten Kingdom Hearts, Overwatch ja Metal Gear. Lisäksi myyn pöytäroolipeliaiheisia avaimenperiä/charmeja. Tutustu myös Dungeons and Dragons -aiheeseen nettisarjikseeni Dear DnD Diaryyn!

Sanelma Tuominen

Herkullisia sekä satumaisia tarroja, postikortteja, printtejä ja magneetteja seikkailijoille. Tule etsimään maagisia esineitä, juomia tai ehkä haluat eteesi tavernan herkkuja.

Delicious and fantastical stickers, postcards, art prints and magnets for adventurers. Come find magical items, potions or maybe you want to choose something from tavern menu.

Sefie Rosenlund

Löydät pöydältäni upeita taideprinttejä ja postikortteja! Maalaan digitaalisesti, mutta tykkään jättää rosoista pintaa töihini. Teen pääasiassa fanitaidetta scifistä ja peleistä, mutta mukaan mahtuu myös omaa tuotantoa. Tule katsomaan!

Si3art

Heya! I'm Silvia, a smol artist from Estonia and I'll have watercolor art as prints, stickers, pins and keychains. You can find a bigger selection of illustrations from Jojo's Bizarre Adventure, Boku No Hero Academia,The Arcana, as well as other fandoms and some original works. Come take a peek, capo Buccellati at your service! (ノ◕ヮ◕)ノ*:・°♡

Silwe / Tanja Maljanen

Vesiväritöitä sekä niistä teetettyjä printtejä, kortteja ja tarroja. Aiheina fanart, fantasia ja eläimet.

Sulo, Snoorau, Muura

Monipuolisia originaali- ja fanituotteita kolmen henkilön kollektiivilta. Meiltä löytyy tarroja yksittäisinä ja arkeissa, printtejä eri fandomeista eri tyyleillä, zinejä ja sarjakuvia, pinssejä ja charmeja, paikan päällä tehtäviä tilaustöitä, sekä uniikkeja käsitöitä. Fanituotteiden puolelta meillä on tarjolla esimerkiksi 90's nostalgiaa ja vintage-lelujen inspiroimaa merchiä, Steven Universea, ja Overwatchia. Originaalien puolelta meiltä löyttyy mm. furryja, hirviöitä, kasariestetiikka fiilistelyä ja hirviötyttöjä.

Tarukatasa, Berbe, Ahakuutti

Pöydältämme löytyy faniaiheisia ja originaaleja printtejä, tarroja ja mahdollisesti muuta mukavaa. Tervetuloa moikkaamaan! (ja juttelemaan Ahakuutin kanssa Souls-peleistä)

Tiikeri ja Sardiini

Tiikeriltä löytyy pääosin tarroja ja printtejä, mutta seassa on myös pinssejä ja avaimenperiä. Työni ovat värikkäitä ja lempiaiheitani söpöt otukset, taikatytöt sekä 80-luku. Tarjolla niin fanarttia kuin orginaalejakin hahmoja.

Sardiinin puolella on paljon tarroja, kortteja ja printtejä sekä charmeja esimerkiksi My Hero Academysta, Kingdom Heartsista sekä Pokémonista! Myös muutamia orginaaleja hahmoja löytyy tuotteista.

Tuuni & Nobu

Pöydästämme tulette löytämään niin originaalia sisältöä kuin paljon erilaista fanitaidetta mm. printtien, charmien, kirjanmerkkien ja charmien muodossa. Tervetuloa!

Woosome & Emil_creations

Pöydältämme löytyy kahdelta eri taiteilijalta monipuolinen värikäs valikoima sekä fanarttia, että originaalitaidetta, mm.printtejä, charmeja, pinssejä, sekä käsin tehtyjä resiinikoruja moneen makuun.