Cosplay- ja photoshoot-kilpailut

Valokuva
Santtu Pajukanta

Vuoden 2019 Popcult Helsingissä nähdään puku-, design- ja photoshoot-kilpailu. Kaikkiin kilpailuihin voi osallistua hahmoilla lähdemaasta riippumatta.

Alhaisen osallistujamäärän takia CMV-kisa on valitettavasti jouduttu perumaan. Lue lisätiedot muista kisoista alta!

Photoshoot-kilpailu

Photoshoot-kilpailussa tärkeintä on valokuvaajan ja cosplayaajan tai cosplayaajien yhteistyö. Kuvaaja ja hänen mallinsa siis osallistuvat kisaan tiiminä ja tuomaristo arvioi heidän tuotoksensa ennen tapahtumaa. Tämän lisäksi yleisö pääsee äänestämään suosikkikuvaansa tapahtumassa cosplaykisan yhteydessä.

Lähdemaarajoituksia ei ole, mutta hahmojen on hyvä olla tunnistettavissa ja lisensoidusta lähteestä, kuten kirjasta, elokuvasta, animesta yms. Mikäli kuvia tulee hurja määrä, suoritetaan ennen tapahtumaa esikarsinta. Tässä tapauksessa finaalikuvat pääsevät esille photoshoot-kilpailunäyttelyyn tapahtumaan, sekä esitellään yleisölle ennen voittajien julkaisemista. Kilpailijoita ei vaadita paikalle tapahtumaan.

Photoshoot-kilpailu on täynnä!

Cosplaypukukilpailu

Klassiseen tapaan Popcult Helsinki tarjoaa jälleen vanhan kunnon pukukilpailun, jossa kilpailijat pääsevät esittelemään pukunsa poseeraamalla lavalla yleisön edessä. Kilpailuun otetaan kaiken tasoisia kädentaitajia ja siihen osallistutaan itse tehdyllä puvulla, yksilönä tai max. 3 hengen ryhmässä.

Muutaman vapaaksi jääneen paikan johdosta tapahtumapaikalla järjestetään myös täyttöhaku! Säännöt ovat samat ja kisaan voi ilmoittautua mukaan tapahtuman infossa. Lisäksi muutamat cosplaymammat metsästävät kilpailijoita mukaan klo 10 alkaen.

Pukudesignkilpailu

Designkilpailu kerää paikalle innovatiiviset fanit ja harrastajat, sillä pukudesignkilpailun puvut suunnitellaan ja tehdään itse!

Kilpailijat suunnittelevat henkilökohtaisesti pukunsa, jotka voivat olla mistä tahansa lähteestä: kirjasta, elokuvasta, radiosta, linnusta, merenpohjasta… mistä tahansa!

Huom! Fanart-puvut ovat tervetulleita, jos alkuperäisen teoksen artistilta on kysytty lupa sekä puvun tekemiseen että kilpailuun osallistumiseen, ja artistin on mahdollista osallistua tuomarointiin tai tehdä oma kirjallinen kommentti designistaan tuomareita varten. Tällöin kilpailu tapahtuu ns. suunnittelijan ja mallin yhteistyönä.

Pukudesignkilpailu on täynnä!

Jos mistään kilpailusta herää kysymyksiä tai jokin on epäselvää, lähetä ihmeessä cosplayvastaavalle sähköpostia osoitteeseen: [email protected] !