Ohjelma

Valokuva
Santtu Pajukanta

Tule kokemaan intohimoisten harrastajien ja alan ammattilaisten analyysia popkulttuurin ilmiöistä luennoilla ja kunniavierasohjelmissa, osallistu työpajoihin ja peliohjelmaan, ja koe vaikuttavaa cosplay- sekä konserttiohjelmaa!

Tapahtumasta löydät myös koko viikonlopun auki olevan kirpputorin, jossa kävijät voivat myydä ja ostaa fanituotteita, kuten pelejä, pehmoleluja, vaatteita, elokuvia ja kirjoja.

Poimintoja ohjelmasta

Lopullinen ohjelmakartta julkaistaan kevään aikana. Tässä kuitenkin muutama ohjelma, jotka olemme julkaisseet ennakkoon:

Popcult Helsingin kunniavieraaksi saapuu Marvel-piirtäjä Rosi Kämpe!

Rosi Kämpe on ensimmäinen suomalainen Marvelin palkkaama piirtäjä, jonka kynästä syntyy Jason Latourin ja Robbi Rodriquezin kehittämän Spider-Gwen. Kämpellä on myös oma nettisarjakuva Unknown Lands. Popcultissa Kämpe kertoo, millaista työskentely Marvelin huipputekijöiden kanssa on, ja kuinka hän alun perin sai työnsä Lontoon Super Comic Conissa. Lue lisää Kämpen ohjelmasta täältä

Äijäakatemia — Analyysi Boku No Hero Academian Mieskuvauksesta

Aarni “Ruusuvaakalintu” Rantamäki

Millaista sukupuolityypittelyä miessukupuoli saa rapakon takaisessa animaatiossa osakseen? Miten japanilaisen populaarikulttuurin esittämä malli miehestä ja miehen vartalosta, käytöksestä tai asemasta kestää arviointia? Miten sarjan genre voi vaikuttaa mieskuvaukseen? Äijäakatemiassa yksi nousee puhujankorokkeelle kaikkien puolesta ja yrittää löytää vastauksia — tai yhä parempia kysymyksiä.

Boku no Hero Academia on uusimpia suuria nimiä nuorille pojille markkinoidussa shonen-genressä. Luento kysyy, antaako se terveitä vai kyseenalaisia esimerkkejä miehuudesta. Millainen maskuliininen esikuva päähenkilön mentori All Might sarjan maailmassa on? Entä mitä päähenkilö Midoriyan ja vihan piiskaaman Bakugon suhde kertoo toksisesta maskuliinisuudesta? Keskeisten mieshahmojen ja hahmosuhteiden analyysin kautta tarkastellaan erilaisia miehuuden osa-alueita ja pohditaan, missä määrin sarja myötäilee yhteiskunnallisia normeja ja genrensä perinteitä, ja miltä osin kritisoi tai vastustaa niitä. Hahmojen lisäksi arvioidaan lyhyesti sarjan futuristisen yhteiskunnan rakenteita ja sukupuolipolitiikkaa, sekä liitetään sarjasta löytyviä ilmiöitä esim. Japanin kulttuurisiin traditioihin ja työelämään.

Harry Potter -elokuvat vs. -kirjat

Chris Kaukonummi

Mitä Harry Potter -elokuvat tekivät huonosti? Voiko niissä olla jotain hyvääkin verrattuna kirjoihin? Luento käy läpi elokuvien molemmat puolet ja miettii, mitä olisi voinut tehdä toisin.

Who is right? – The Splendor of Religions in Dragon Age

Lydia “Lycaface” Mccarthy and Hanna “Brownieu” Uutaniemi.

The Dragon Age universe presents us many complex religions and ideologies. The Chantry of Andraste has the most power and followers in Thedas, however the Dalish elves firmly believe in their own gods, the dwarves have a connection ‘to the Stone’ and Qunari follow the strict principles of the Qun. Additionally let us not forget alternative views such as Mage rights! During our panel we will delve into these ideologies, present some outcast views and hope to present which faith is right. Maker preserve us! Or not?

Disneyn naishahmot - pelastettavia neitoja vai urheita sankaritaria

Hanna Saarimaa

Kaikki varmasti tuntevat Disneyn ikoniset prinsessat sekä kiinnostavat naishahmot. Nämä ovatkin viihdyttäneet meitä jo monen vuosikymmenen ja sukupolven ajan. Disneyn prinsessojen ja sankaritarien status on muuttunut paljon sitten Lumikin, mutta heitä on edelleen syytelty passiivisiksi ja avuttomiksi hahmoiksi, joiden kuuluu tulla prinssi Urhean pelastamaksi. Onko asia todella näin? Ovatko Disneyn-elokuvien kaikki naishahmot todella samasta muotista tehtyjä avuttomia neitoja? No, nyt aika ottaa siitä selvää! Tällä luennolla analysoin muutamia Disneyn naishahmoja ja pohdin, ovatko nämä todella vain pelastettavaksi tarkoitettuja neitoja vai oman tarinansa urheita sankaritaria.

Ohjelmahaku

Tahdotko analysoida suosittua kulttisarjaa tai megahyvää sarjakuvaa? Palatko halusta pitää työpajaa eri piirtotekniikoista tai kertoa omasta luovasta ammatista? Onko mielessä hulvaton palopuhe nostalgisista piirretyistä? Tule toteuttamaan ideasi Popcult Helsinkiin!

Sallimme aihepiirit kaikilta popkulttuurin alueilta lähdemaasta riippumatta, joten vain luovuutesi on rajana!

Ohjelmahaku on auki 23.1.2019 asti. Vastaamme kaikille hakijoille viimeistään tammikuun loppuun mennessä. Lopullinen ohjelmakartta julkaistaan vuoden 2019 puolella.