Animaatio-ohjelmaa Popcult Helsingissä

Mikä on Popcult Helsinki?

Tapahtuma animaation, sarjisten ja pelien faneille

Popcult tarjoaa viikonlopun täydeltä luentoja, pelihuoneita, cosplay-pukukisoja, taidekujan ja laajan myyntisalin täynnä peli- ja elokuva-aiheisia tuotteita. Tapahtuma järjestetään Scandic Marina Congress Centerissä 11.-12.5.2019.

Kunniavieraana tapahtumassa on sadoista dubbausrooleistaan tunnettu Antti Pääkkönen, joka on antanut äänensä mm. Mikki Hiirelle, Toy Story -elokuvien Woodylle ja Monsterit Oy:n Masi Pallopäälle. Olitpa sitten Disneyn superfani, DreamWorks-elokuvien ystävä tai Netflixin suurkuluttaja, tule toukokuussa viettämään ikimuistoinen viikonloppu popkulttuurin parissa.

Animaatioaiheista ohjelmaa tapahtumassa

Tutustu viikonlopun tarjontaan

Kunniavierasohjelma: Antti Pääkkönen

12:30 - Europaea

Sadoista äänirooleistaan tunnettu näyttelijä Antti Pääkkönen kertoo dubbausten ja näyttelyn monipuolisesta maailmasta. Tule kuulemaan, kuinka nostalgiset lapsuudenhahmot saivat äänensä ja mitä kaikkea Pääkkösen pitkä ura pitää sisällään!

Lue lisää Antti Pääkkösestä Popcultin sivuilta.

Muista myös Antti Pääkkösen ohjelma sunnuntaina! Antti Pääkkönen jakaa myös nimikirjoituksia 2. kerroksen aulassa sunnuntaina klo 12-13.

Rise of the Guardians – kirjoista elokuvaksi

11:00 - Fennia I

Rise of the Guardians/ Viisi legendaa elokuva esitteli lapsuudesta tutut satuhahmot Suojelijoina, joiden tehtävänä on ylläpitää lasten uskoa heihin. Harva kuitenkin tietää, mitä hahmoille on tapahtunut ennen elokuvan tapahtumia. Näihin vastaukset löytyvät William Joycen Guardians of the Childhood kirjoista, joihin elokuvan hahmot perustuvat. Luennollani keskityn pohtimaan ja vertailemaan kuinka kirjojen hahmot on tuotu valkokankaalle ja mitä heidän tarinoilleen on käynyt. Mitä on muutettu ja mitä et ollut koskaan tiennytkään suosikkihahmostasi?

Disneyn naishahmot – pelastettavia neitoja vai urheita sankarittaria

17:00 - Fennia II

Kaikki varmasti tuntevat Disneyn ikoniset prinsessat sekä kiinnostavat naishahmot. Nämä ovatkin viihdyttäneet meitä jo monen vuosikymmenen ja sukupolven ajan. Disneyn prinsessojen ja sankaritarien status on muuttunut paljon sitten Lumikin, mutta heitä on edelleen syytelty passiivisiksi ja avuttomiksi hahmoiksi, joiden kuuluu tulla prinssi Urhean pelastamaksi. Onko asia todella näin? Ovatko Disneyn-elokuvien kaikki naishahmot todella samasta muotista tehtyjä avuttomia neitoja? No, nyt aika ottaa siitä selvää! Tällä luennolla analysoin muutamia Disneyn naishahmoja ja pohdin, ovatko nämä todella vain pelastettavaksi tarkoitettuja neitoja vai oman tarinansa urheita sankarittaria.

“What’s the use of feeling?” – Tunteiden merkitys Steven Universessa

15:30 - Fennia II

Cartoon Networkin animaatiosarja Steven Universe on herättänyt positiivista huomiota monipuolisella hahmogalleriallaan, stereotypioiden rikkomisella ja lastenpiirrettyjen genren uudistamisella. Esityksessämme syvennymme analysoimaan sarjan olennaista polttoainetta - tunteita ja empatiaa. Käsittelemme tunteiden kokemisen, ilmaisemisen ja kommunikoimisen merkitystä hahmojen kehityksen ja juonen rakentumisen kannalta, sekä pohdimme sitä, millaisia arvoja sarja välittää ja millaista maailmaa se rohkaisee rakentamaan.

Divine Consultants ensi-ilta: Näin syntyi Suomen ensimmäinen Motion Comic -verkkosarja

14:00 - Fennia II

Hyppää mukaan hyvän ja pahan väliseen taisteluun Divine Consultants - The Beginning -verkkosarjan ensi-illassa! Sarjan päähenkilö Joy yrittää ratkaista absurdin yhteiskunnan kahtiajakautumista dystooppisessa todellisuudessa. Joy muuntautuu film noir -rikosetsiväksi tutkiessaan yhteiskunnan epäkohtia, mutta onko alter egosta enemmän hyötyä vai haittaa? Näe sarjan 18 ensimmäistä osaa ennakkoon ja kuule sarjan tekijätiimiltä, miten Suomen ensimmäinen Motion Comic -verkkosarja syntyi.

Miraculous: Tales of Spiderbug & Catman

14:00 - Fennia I

Teiniongelmia. Pahiksia. Supervoimia. Niistä on koukuttavat supersankarianimaatiot tehty. Mutta Thomas Astruc meni lisäämään sekoitukseen myös jotain muuta. Mitä?

Tekeekö tuo lisäys ”Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir”-sarjasta nimensä mukaisesti ihmeellisen? Vai toistaako sarja vain vanhoja kaavoja edeltäjiensä jalanjäljissä tuomatta genreensä mitään uutta?

Ohjelma sisältää juonipaljastuksia kausilta 1 ja 2.

Ohjelmakartta

Popcult Helsingissä nähdään ohjelmaa myös peleistä, scifistä, fantasiasta ja animesta. Käy katsomassa koko viikonlopun ohjelmisto.

Lipunmyynti

Osta lippusi nettikaupasta! Koko viikonlopun ohjelmasta ja iltabileistä pääset nauttimaan 29 eurolla. Lauantain päivälippu maksaa 20 euroa ja sunnuntain 16 euroa.