Cosplay- ja CMV-kilpailut

Yhteistyössä
Valokuva
Santtu Pajukanta

Vuoden 2019 Popcult Helsingissä nähdään neljä cosplaypainotteista kisaa: puku-, design-, CMV- ja photoshoot-kilpailu. Kaikkiin kilpailuihin voi osallistua hahmoilla lähdemaasta riippumatta!

Design-, CMV- ja photoshoot-kilpailuiden ilmoittautuminen on edelleen auki, ja haku jatkuu aina 12.4. asti!

Cosplaypukukilpailu

Klassiseen tapaan Popcult Helsinki tarjoaa jälleen vanhan kunnon pukukilpailun, jossa kilpailijat pääsevät esittelemään pukunsa poseeraamalla lavalla yleisön edessä. Kilpailuun otetaan kaiken tasoisia kädentaitajia ja siihen osallistutaan itse tehdyllä puvulla, yksilönä tai max. 3 hengen ryhmässä.

Cosplaypukukilpailu on nyt täynnä!

Pukudesignkilpailu

Designkilpailu kerää paikalle innovatiiviset fanit ja harrastajat, sillä pukudesignkilpailun puvut suunnitellaan ja tehdään itse!

Kilpailijat suunnittelevat henkilökohtaisesti pukunsa, jotka voivat olla mistä tahansa lähteestä: kirjasta, elokuvasta, radiosta, linnusta, merenpohjasta… mistä tahansa!

Huom! Fanart-puvut ovat tervetulleita, jos alkuperäisen teoksen artistilta on kysytty lupa sekä puvun tekemiseen että kilpailuun osallistumiseen, ja artistin on mahdollista osallistua tuomarointiin tai tehdä oma kirjallinen kommentti designistaan tuomareita varten. Tällöin kilpailu tapahtuu ns. suunnittelijan ja mallin yhteistyönä.

Pukukilpailujen säännöt ja tarkemmat tiedot löydät täältä.

CMV-kilpailu

CMV- eli cosplaymusiikkivideokilpailu on avoinna jokaiselle cosplayaajalle, kuvaajalle ja editoijalle. Kilpailussa tuomaristo arvostelee teknisesti ja tarinallisesti parhaat musiikkivideot, jotka on toteutettu yhden tai useamman cosplayaajan, kuvaajan ja editoijan kesken. Yleisö pääsee myös äänestämään suosikkivideotaan tapahtumassa. Lähdemaarajoituksia ei ole, joten videon saa luoda mistä tahansa sarjasta, kirjasta, elokuvasta yms., kunhan hahmot ovat tunnistettavissa.

Mikäli videoita tulee kilpailuun hurja määrä, suoritetaan esikarsinta ennen tapahtumaa. Kilpailijoita ei vaadita paikalle tapahtumaan.

Haku CMV-kilpailuun on auki nyt, ja kilpailuvideoita otetaan vastaan aina 12.4.2019 asti!

Photoshoot-kilpailu

Photoshoot-kilpailussa tärkeintä on valokuvaajan ja cosplayaajan tai cosplayaajien yhteistyö. Kuvaaja ja hänen mallinsa siis osallistuvat kisaan tiiminä ja tuomaristo arvioi heidän tuotoksensa ennen tapahtumaa. Tämän lisäksi yleisö pääsee äänestämään suosikkikuvaansa tapahtumassa järjestettävässä photoshoot-kilpailunäyttelyssä. Lähdemaarajoituksia ei ole, mutta hahmojen on hyvä olla tunnistettavissa ja lisensoidusta lähteestä, kuten kirjasta, elokuvasta, animesta yms. Mikäli kuvia tulee hurja määrä, suoritetaan ennen tapahtumaa esikarsinta. Tässä tapauksessa finaalikuvat pääsevät esille photoshoot-kilpailunäyttelyyn tapahtumaan, sekä esitellään yleisölle ennen voittajien julkaisemista. Kilpailijoita ei vaadita paikalle tapahtumaan.

Kilpailukuvia ottetaan vastaan nyt, ja niitä saa lähettää aina 12.4.2019 asti!

Säännöt ja ilmoittautumisohjeet kaikkiin kisoihin löytyvät täältä.

Jos mistään kilpailusta herää kysymyksiä tai jokin on epäselvää, lähetä ihmeessä cosplayvastaavalle sähköpostia osoitteeseen: stina.salminen@popcult.fi !

Yhteistyössä