Selviy­tymisopas

Tässä vinkkejä ja ohjeita siihen, miten tehdä tapahtumasta itselleen ja muille mahdollisimman miellyttävä!

Aukioloajat

Popcult Helsinki on kaksipäiväinen. Marina Congress Centerin ovet aukeavat lauantaina 6.5. klo 10 ja tapahtuma sulkee ovensa klo 19. Iltabileet ovat Scandic Grand Marinan ravintolatiloissa klo 20 alkaen. Sunnuntaina 7. 5. tapahtuma jatkuu klo 10–17.

Pääsymaksut

Popcult Helsinki on pääsymaksullinen tapahtuma. Joihinkin ohjelmiin/työpajoihin saattaa lisäksi olla materiaalimaksu, varaathan siis käteistä mukaan. Lähimmät pankkiautomaatit löydät lähialueen kartasta.

Tavaroiden säilytys

Takin ja tavarat voit jättää vartioituun narikkaan, joka sijaitsee ala-aulassa. Isot tavarat kannattaa viedä ulko-ovista katsottuna oikealla perällä olevaan narikkaan.

Cosplaypropit

Pukuun kuuluvat irralliset tavarat ovat sal- littuja tapahtumapaikalla – älä kuitenkaan tuo itseäsi suurempia proppeja, sillä ne hankaloittavat kaikkien liikkumista ja saattavat aiheuttaa vaaratilanteita. Jätä isommat propit narikkaan. Suomen lainsäädän- nön mukaan tuli- ja teräaseiden tai näitä erehdyttävästi muistuttavien jäljitelmien tuominen julkisille paikoille on kielletty, ja tämä koskee myös Popcult Helsinkiä. Propit tarkastetaan tapahtuman ovella.

Ruumiilliset tarpeet

Muista juoda! Vettä saa vesipisteistä, vessoista ja ravintolasta. Muista myös syödä! Marina Congress Centerin oma ravintola Marine löytyy rakennuksen toisesta kerroksesta.

Huom! Ethän käytä invavessoja tai muitakaan vessoja pukeutumiseen tai meikkaamiseen. Myös hiuslakan suihkuttaminen vessoissa on kielletty, sillä se saattaa aiheuttaa palohälytyksen.

Pankkiautomaatit

Tapahtumaan kannattaa varata reilu määrä käteistä hyvissä ajoin. Lähin pankkiautomaatti sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Viking Linen terminaalissa.

Ota muut huomioon

Erityisesti kulkureittien, kuten käytävien ja portaiden, tukkiminen hankaloittaa muiden kävijöiden liikkumista ja tapahtuman yleistä sujuvuutta. Älä tuki kulkureittejä leiriytymisellä tai valokuvaamisella. Popcult Helsinki osallistuu Syrjinnästä vapaa alue -kampanjaan emmekä hyväksy minkäänlaista häirintää. Jos koet tai näet häirintää, ota yhteys infoon tai kerro asiasta lähimmälle järjestyksenvalvojalle tai vastaavalle. Huomioi, että tapahtumapaikalle ei saa jättää tai kiinnittää mitään lappuja.

Muuta huomioitavaa

Tapahtumapaikalle ei saa tuoda eläimiä, opaskoiria lukuunottamatta. Ethän kulje ovista, jotka on merkitty kiinni pidettäviksi, sillä niiden avaaminen saattaa aiheuttaa palohälytyksen. Hissit ovat kaikkien käy- tössä, mutta liikuntarajoitteisilla ja työvoimalla on niihin etuoikeus.

TL;DR:

Huomioi muut, älä ole tien tukkeena, kuuntele järjestäjiä, pidä hauskaa!

Lähialueen kartta

Julkisen liikenteen aikataulut suosittelemme tarkistamaan reittioppaasta. Lisätietoa lähialueen palveluista saat ensimmäisen kerroksen infosta.