Scifiohjelmaa Popcult Helsingissä

Mikä on Popcult Helsinki?

Tapahtuma scifin ja fantasian faneille

Popcult tarjoaa viikonlopun täydeltä luentoja, pelihuoneita, cosplay-pukukisoja, taidekujan ja laajan myyntisalin täynnä peli- ja elokuva-aiheisia tuotteita. Tapahtuma järjestetään Scandic Marina Congress Centerissä 11.-12.5.2019.

Olitpa sitten Star Warsin tai Star Trekin ystävä, vannoutunut Doctor Who -fani tai Netflixin suurkuluttaja, tule toukokuussa viettämään ikimuistoinen viikonloppu popkulttuurin parissa.

Scifiaiheista ohjelmaa tapahtumassa

Tutustu viikonlopun tarjontaan

Star Wars Prequels – Tietystä Näkökulmasta

15:00 - Fennia I

Star Wars Episodit I - III eivät saaneet hyvää vastaanottoa. Etenkin Pimeän Uhka on nykyään jo suoranainen tabu, josta ei vain puhuta mitään hyvää, sillä muuten on maailmankirjat sekaisin! En kuitenkaan usko, että episodit I - III ansaitsevat näin rankkaa kohtelua, sillä niissä piilee mahtava tarina, jota moni ei ole välttämättä edes huomannut. Tule kuuntelemaan, kun tarjoan teille uudenlaisen näkökannan Episodeihin I - III, ja kerron, miksi mielestäni näiden elokuvien tulisi saada enemmän positiivista palautetta kuin ne saavat!

Queer-historia ja Star Trek

10:30 - Fennia I

Vasta 2010-luvulla Star Trek -canonissa nähtiin ensimmäiset avoimesti queer-yhteisöön kuuluvat hahmot. Miksi vasta silloin? Valtamedian sisältöön vaikuttivat alkuperäisen Star Trekin tuotannon aikana suurelta osin tiukka lainsäädäntö ja vallitseva ahdasmielinen asenneilmapiiri. Tule kuulemaan kuinka nämä rajoitteet vaikuttivat käytännössä alkuperäisen Star Trek -sarjan hahmoihin ja sarjan silloisen tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeään fandom-toimintaan.

Aloittelijan opas Big Finishin Doctor Who -kuunnelmiin

13:00 - Fennia I

Jäikö viimeiset 37 kautta Doctor Whota lyhyeksi? Kaipaatko selityksiä juoniaukoille, vanhojen kumppaneiden uusia seikkailuja ja tuoreita näkökulmia tuttuihin Tohtoreihin? Meillä on ratkaisu: Doctor Who -kuunnelmat! Puhuvia pingviinejä, Ajan Herra -politiikkaa ja seikkailuja rakastettujen kumppanien kanssa: Big Finish on tuottanut Doctor Who -kuunnelmia alkuperäisnäyttelijöillä kahdenkymmenen vuoden ajan. Tervetuloa mukaan pikaiselle visiitille kuunnelmien maailmaan.

Star Wars -fanimiitti

16:00 - Kokous 1

Tapaaminen Star Wars -fanien kanssa ja jutustelua aihealueesta yhdessä. Oli sitten elokuvien, kirjojen, pelien tai jonkin muun Star Wars - median fani, on tervetullut liittymään seuraan!

Ohjelmakartta

Popcult Helsingissä nähdään ohjelmaa myös supersankareista, fantasiasta ja animesta. Käy katsomassa koko viikonlopun ohjelmisto.

Lipunmyynti

Osta lippusi nettikaupasta! Koko viikonlopun ohjelmasta ja iltabileistä pääset nauttimaan 29 eurolla. Lauantain päivälippu maksaa 20 euroa ja sunnuntain 16 euroa.