Taidekuja & Arte­saa­nipöy­dät

Valokuva
Mikael Peltomaa | Popcult Helsinki 2017

Popcult Dayn taidekuja tarjoaa taiteilijoille mahdollisuuden esitellä ja myydä omaa taidettaan suoraan kiinnostuneille kävijöille. Täällä taide ja fandom kohtaavat luoden törmäyspisteen erilaisten mielenkiinnonkohteiden välillä!

Popcult Day 2024 -tapahtuman taidekujahaku on sulkeutunut. Taidekujalle tuli yhteensä 93 hakemusta, joista 35 oli ensikertalaisia tai alle viisi kertaa taidekujalla tuotteitaan myyneitä. Paljon kiitoksia hienoista hakemuksista!

Taidekujapaikan hinta on 30€ sisältäen 120 x 80 cm pöydän ja yhden lipun. Voit jakaa pöydän ystäväsi kanssa. Muistathan ilmoittaa ystäväsi tiedot ilmoittautumislomakkeessa. Taidekujavalinnat tehdään portfolioiden perusteella ja tavoitteena on saada tapahtumaan monipuolinen kattaus erilaisia tekijöitä. Taidekujalaiset valitsee Popcult Dayn conitealaisista koostuva raati. Käytössämme on myös aloittelijakiintiö 0-5 kertaa taidekujalle osallistuneille.

Portfolio-ohjeet:

  • Portfolio voi sisältää 5-10 kuvaa per henkilö. Kollaasikuvat ovat sallittuja, jos kuvassa olevat tuotteet kuuluvat niin sanotusti samaan teemaan (esim. sarjasta x tehdyt hahmoavaimenperät).
  • Jaetun pöydän työnäytteet tulee toimittaa samassa portfoliossa.
  • Portfolion voit toimittaa esimerkiksi PDF:nä, Google Drive -kansiona tai hakua varten tehtynä sivuna, jossa on ohjeiden mukainen määrä kuvia. Linkki sosiaaliseen mediaan ei käy portfoliosta.
  • Varmista, että linkki portfolioon toimii tai ettei se ole lukittu.
  • Taidekujalla EI saa myydä tekoälyllä/AI:lla luotuja kuvia eli emme hyväksy näitä myöskään portfoliossa.

Valintakriteerit:

  • Luovuus. Miten tekijän oma tyyli näkyy töissä.
  • Tekninen taitavuus ja tuotteiden laatu.
  • Tapahtumaan soveltuvat tuotteet. Popcult Day on tapahtuma tv-sarjojen, animaation, pelien, kirjallisuuden ja muiden popkulttuurin ilmiöiden faneille.

Artesaanipöydät

Artesaanipöydät ovat suunnattu luovien alojen pienyrittäjille ja kokeneille taidekujailijoille. Artesaanipaikalla ei tarvitse Y-tunnusta. Myyjät valitaan hakemusten ja tuoteportfolion perusteella. Portfolion voit toimittaa esimerkiksi PDF:nä, Google Drive -kansiona tai hakua varten tehtynä sivuna. Linkki sosiaaliseen mediaan ei käy portfoliosta. Artesaanipöydillä EI saa myydä tekoälyllä/AI:lla luotuja kuvia eli emme hyväksy näitä myöskään portfoliossa. Artesaanipaikan hinta on 65€ sisältäen 180 x 75cm pöydän ja yhden pääsylipun. Mainitsethan jos haluat tuoda omia telineitä. Hakulomake on auki 3.3. asti.

Lisätiedot taidekujasta ja artesaanipöydistä [email protected]