Taidekuja & Arte­saa­nipöy­dät

Valokuva
Mikael Peltomaa | Popcult Helsinki 2017

Popcult Dayn taidekuja tarjoaa taiteilijoille mahdollisuuden esitellä ja myydä omaa taidettaan suoraan kiinnostuneille kävijöille. Täällä taide ja fandom kohtaavat luoden törmäyspisteen erilaisten mielenkiinnonkohteiden välillä!

Kartta

Taidekuja

1 KAAOS.KIOSKI

Me olemme KAAOS.KIOSKI: kolmen taiteilijan kollektiivi, jota yhdistää rakkaus sarjakuvia, animaatioita ja kissoja kohtaan. Muu onkin sitten täyttä KAAOSTA!

Ada Kalliomäki (@a.kallomaki) on joukkomme näpertelijä. Hänen erikoisuutensa onkin keramiikka, jota pöydästämme löytyy magneettien ja lasinalusten muodossa! Mika Yösärä (@pimeakuja) tuo sopivaa vastavarjoa muiden jäsentemme söpöilylle. Tämän erityisen taitavan tarinankertojan zinet ovat omaelämänkerrallisia ja siksi jotenkin erityisen lumoavia.

YouTubesta tuttu CuteFlare on taas tiimimme virallinen kissakuvittaja. Hänen Deviantartissa huomiota nauttineen sarjakuvansa Yellow:n hahmot heräävät henkiin hänen kuvituksissaan, tarroissaan sekä charmeissaan!

2 Bon’s Galaxy Express

Heippa! Olen "Bon", konduktöörisi. Hyppää kyytiin junaan matkustamaan läpi taideulottuvuuksien ja etsi itsellesi mieleinen pysäkki. Tällä kerralla pysäkeiltä voit löytää tarroja ja printtejä kauniista danmei miehistä perinteisissä sinopukimissaan, tyhmän söpöistä otuksia sekä pastellin karmivasta kauhusta. Junamme ravintolavaunusta löytyy holoruokaa; aivohamppareita, sormiranskalaisia ja silmämunalimppaa. Nappaa käsintehty hartsipinssi tai -hely matkamuistoksi, mutta älä heitä paketointia muoviroskikseen, se on biohajoavaa sellofaania.

Tervetuloa mukaan!

  • Bon c:

3 Minaide

Olen Minaide, graafikko ja digitaiteilija, ja tyylini on melko minimalistinen. Löydät pöydältäni taiteeni lisäksi mm. viuhkoja, tarroja ja kännykkänauhoja. Kuvaan teoksissani outoja eläimiä, erilaisia tunnetiloja ja hahmoja sarjoista ja peleistä. Kysy myös tilaustöistä. Tervetuloa!

4 Nukkuvalokki, Kiia Kostet, Nyyra & Guev

Moikka! Olemme neljä ystävystä, joita yhdistää rakkaus animaatiosarjoihin ja taiteeseen. Pöydästämme löydät muun muassa fanarttia (Winx Club, W.I.T.C.H., Hades, Barbie...) ja originaalitaidetta söpöistä eläimistä. Tiedossa on ainakin printtejä, tarroja, savilokkeja ja sarjakuvazinejä. Nähdään Popcultissa!

5 Bong’s Art

Hello, I’m Bong. I'm an artist and illustrator located in Helsinki, with a passion for drawing charming characters, food, and cute things. All of my products are handcrafted, from the initial illustration to the printing and packaging, all done in my cozy home studio.

6 Janikainen

Janika on graafikko ja sarjakuvataiteilija Tampereelta. Työnjäljessä pääosissa ovat leikkisät värit ja uteliaat hahmot. Pöydältä löytää printtejä, tarroja, asusteita, lukemista ja paikan päällä on myös mahdollisuus tilaustöihin :-)

7 iidoriidor ja Creatures And Crows

Olemme Iida ja Tara, taitelijapariskunta Helsingistä! Meidän pöydästä löydät sarjakuvia, tarroja, originaali- sekä fanart-printtejä ja outoja pupuja! Nähdään tapahtumassa! :)

8 GeistVIRUS

Kaakkoissuomalainen keskiyön taiteilija laskeutuu taas Popculttiin! Valikoimastani löytyy paljon aasialaisesta kulttuurista, mystisestä unimaailmasta ja okkultismista vaikutteita saaneita taideprinttejä, tarroja, pinssejä ja paljon muuta kivaa kotiin vietäväksi. Myös fanitaide tuotteita on tarjolla eri sarjoista kuten Õkami, Pokémon, Kingdom Hearts, Spyro the Dragon, Dungeons & Dragons ja Warframe. Tervetuloa eksymään mystiikkaa täynnä olevan pöytäni luokse!

9 Nananut

Nananut on Turkulainen kuvataiteilija ja pienyrittäjä, jonka tuotoksissa yhdistyy söpöys, magia sekä unimaailma. Valikoimasta löytyy vanerisia ja kierrätysakryylisia koruja, laadukkaita taideprinttejä, tarroja, pinssejä, avaimenperiä sekä magneetteja. Kaikki valikoimaan kuuluva on suunniteltu sekä koottu itse, ja materiaalit ovat kestävästi valikoituja.

10 VanityHazard

Hei! Pöydältäni löytyy fanitaidetta mm. Star Wars-, Star Trek- ja Good Omens-sarjoista. Printtien lisäksi myynnissä on paljon tarroja, magneetteja, kirjanmerkkejä ja avaimenperiä. Uusimpana lisäyksenä tuotteista löytyy nyt myös tiskirättejä!

Originaali taiteeni pyörii luonnon, taikuuden ja eläinten ympärillä, joten paikan päältä löytyy paljon ihmeteltävää.

11 Ruakku

Olen savolaissyntyinen taiteilija, jonka pöydältä löydät erilaisia printtituotteita, kuten taideprinttejä, postikortteja, tarroja ja zinejä. Lisäksi myynnissä on t-paitoja ja kangaskasseja ja pinssejä.

Valtaosa myyntituotteistani on originaalia taidetta, jonka teemoina toimivat luonto, eläimet sekä pohjoinen kansanperinne, sekä myös rosoinen queer- ja vastavirtakulttuuri. Fanitaidetta sisältävät tuotokset keskittyvät puolestaan ysärilapsen nostalgiahuuruisiin peleihin ja piirrossarjoihin.

12 Broci

Broci on sarjakuvataiteilija ja kuvittaja.

Brocin työt saavat inspiraationsa mytologioista, kauhutarinoista, sarjakuvista ja mangasta, metalli- ja witch house musiikista. Hänen pöydältä löytyy tummanpuhuvia tuotteita sarjakuvista, printteihin, tarroihin, kirjanmerkkeihin ja kaikenlaiseen muuhun kivaan.

13 Hexwiller x Mia Minerva x Sasha Kretova

Hexwiller on kauhusta, scifistä ja polulaarikulttuurista ammentava sarjakuvaduo. Mia Minerva on kuvittaja ja korusuunnittelija, joka innostuu kaikesta söpöstä. Sasha Kretova on aktivisti ja taiteilija, jonka teoksissa seikkailee paljon eläimiä ja kasveja. Meidän pöydästä löydät sarjakuvia, zinejä, tarroja, postikortteja, printtejä, koruja ja kaikkea söpöä!

14 Mimiffy

Olen 30-vuotias kuvittaja ja tatuointitaiteilija Riihimäeltä. Taiteeni yhdistelee kauniita naishahmoja synkempiin aihepiireihin raikkaan pastellisin ja joskus jyrkän kontrastisin sävyin. Kaikki teokseni ovat originaaleja. Myyn tarroja, printtejä sekä pienen erän kangaskasseja.

15 Procyone / SurpriseImBored

Moikka!

Pöydältämme löytyy fantasia-aiheisia tuotteita printtien ja tarrojen muodossa. Fanarttia löytyy esimerkiksi Critical Rolesta, Blue Eye Samuraista ja What We Do in the Shadowsista. Näiden lisäksi löytyy myös monipuolisesti pöytäroolipeli- ja Pride-aiheisia tuotteita. Tervetuloa piipahtamaan!

16 Jay «orpheus» Hammerson

Hi! My name is Jay, I’m a transmasc artist and it’s my first time at an Artist Alley! I like glitter, stars and puppies, but I’m also heavily into fandoms like Arcane/League of Legends, Baldur’s Gate 3, Marvel and a bunch of others. Come see me, good vibes promised υ´• ﻌ •`υ

17 Kuu Arts

Kuu Artsilta löydät värikkäitä ja herkullisia luonto ja eläinteemaisia tuotteita. Valikoimasta löytyy tarra-arkkeja, vinyylitarroja, phone socketteja, kangaskasseja, printtejä, postikortteja, korvakoruja ja muita herkkuja! Seuraathan meitä jo Instagramissa @kuuarts jotta näet uusimmat herkut ensimmäisenä!

18 siniseri

Moikka! Olen animaattori sekä digitaalinen taiteilija Helsingistä. Mun pöydältä voi löytää kaikenlaista hauskaa, söpöä ja hieman kummaa moneen eri makuun. Jos pelit, piirretyt tai vaikka puput kiinnostaa, tule ihmeessä vilkaisemaan!

19 Sotavalta & Vihtoori

Olemme Sotavalta & Vihtoori, kahdesta taiteilijasta muodostuva queer pariskunta. Meidän pöydästä löydät sateenkaarevia sarjakuvia, fantasia-aiheisia tarroja, sekä koruja, postikortteja ja kaikkea muuta kivaa.

20 Kartsa ja Savi

Hei, olemme Kartsa ja Savi, helsinkiläiset taiteilijat ja kujailijat. Pöydältämme löytyy hartsisia figuureita, luusta tehtyjä koruja, lasinalusia, avaimenperiä, pinssejä, tarroja ja vaikka mitä muuta. Niin gootin tummissa kuin pastellin sävyisissä tunnelmissa!

Artesaanipöydät

21 Velhox

Tarjoan värikästä fanitaidetta! Pöydältäni löydät taideprinttejä, charmeja, pinssejä sekä vinyylitarroja tutuista fiktiivisistä hahmoista. ★

22 CANIS-INFERNALIS

Canis-Infernalis erikoistuu luomaan aavemaista, synkkää ja kauhuelementtejä sisältävää taidetta.

Myytäviä tuotteita ovat mm. t-paidat, lippikset ja pipot alkuperäisillä kuvituksilla.

Näiden lisäksi voit löytää tuotevalikoimasta hihamerkkejä, pinssejä, tarroja, avaimenperiä, printtejä ja muuta kivaa.

Pöytäni tarjoaa pääosin muuta kuin fanitaidetta, mutta voit löytää muutamia fanituotteita esim. muutamista kauhuelokuva ja -peli hahmoista!

23 Anni K. Comics

Olen Anni K. Tampereelta ja piirrän nettisarjakuvia (Transfusions & The Witch Door). Tarjonnastani löytyy nettisarjisteni oheistuotteiden lisäksi muuta originaalitaidetta, fanarttia mm. The Sandmanista ja Spider-verse-elokuvista, sekä tietysti sarjiszinejä.

24 Noppanoita

Noppanoita loihtii käsityönä roolipelinoppia ja muuta ropesisältöä ateljeellaan Turussa. On toiveissa sitten megapinkit glitternopat tai hienostuneen mattamustat noppaset, niitä löytyy Noppanoidan valikoimasta.

25 Kaarinart

Olen Kaarina, helsinkiläinen sarjakuvapiirtäjä ja animaattori ja myyn iloista ja värikästä taidetta keskittyen originaalitaiteeseen mutta löytyy seasta myös hieman hauskaa fanitaidettakin kuten Adventure Timesta ja Star Warsista. Myyn postikortteja, sarjakuvazinejä, avaimenperiä, uutuutena puisia magneetteja sekä lisäksi avainkaulanauhoja ja runsaasti laadukkaita tarroja. Popcult on suosikkitapahtumani ja on ilo olla mukana myymässä siellä ensimmäistä kertaa.

26 Illves ~ From Ill With Love

Me olemme kahden queer nörtin intohimoprojekti, ja erikoistumme vaihtoehtoislifestyleen mukaanlukien Elegant Gothic Lolita, Kimokawaii ja Fairy Kei.

Illves rakastaa kaikkea suloista sekä karmivaa, mikä heijastuu tuotteidemme estetiikassa. Valikoimamme kirjoon kuuluu edullisempaa paperitavaraa, kuten vinyylitarroja, kortteja, printtejä sekä kirjanmerkkejä, ja sen lisäksi meillä on tarjota käyttötavaraa, kuten hiirimattoja, avainkaulanauhoja, puhdistusliinoja, sekä suuri valikoima erilaisia koruja ja, tapahtumasta riippuen, asusteita ja vaatteita.

27 Inka Ruska

Inka Ruska on pienyrittäjä ja taiteilija, jonka taiteen ydintä on eläimet ja otukset ripauksella fantasiaa, taikaa, söpöyttä ja luovaa hassuttelua. Tuotteista löytyy koivuvanerisia koruja, omassa kotistudiossa valmistettuja taideprinttejä, vinyyli- ja paperitarroja, magneetteja, kangasmerkkejä, postikortteja, pinssejä, washiteippejä, avaimenperiä ja siirtokuvatatuointeja.