Info

Täältä löydät vinkkejä ja ohjeita siihen, miten tehdä tapahtumasta itselleen ja muille mahdollisimman sujuva ja miellyttävä!

Liput

Popcult Day on osittain pääsymaksullinen tapahtuma. Sisään pääsee ennakkoon Kompassista ostetulla lipulla, joka vaihdetaan tapahtuman ovella rannekkeeksi. Jos tapahtuma ei ole loppuunmyyty, on lippuja saatavilla vielä ovelta.

Popcult Nights on pääsymaksullinen K-18 tapahtuma ja sisään pääsee ennakkoon Kompassista ostetulla lipulla, joka vaihdetaan tapahtuman ovella rannekkeeksi. Jos tapahtuma ei ole loppuunmyyty, on lippuja saatavilla vielä ovelta.

Liput: https://kompassi.eu/events/popcultday2024/tickets

Tapahtuma-alue ja aukioloajat

Popcult Day on yksipäiväinen tapahtuma, joka järjestetään 18.5.2024 Helsingin Suvilahdessa. Samana iltana järjestetään täysi-ikäisille suunnattu iltatapahtuma Popcult Nights.

Popcult Day klo 11:00 - 19:00, sopii kaikenikäisille

Popcult Nights klo 21:00 - 03:00, K-18

Tapahtuma levittäytyy kolmeen eri rakennukseen Suvilahden alueella. Käytössämme ovat Tiivistämö lämpiöineen, Cirkon Maneesisali ja Esitystaiteen Keskus eli "Eskus".

Tiivistämössä nähdään Dayn kunniavierasohjelmat ja Nights. Päivällä lämpiössä oleva kahvila on avoin kävijöille myös ilman tapahtuman ranneketta.

Cirkon Maneesisalissa sijaitsee kaikille avoin taidekuja. Mukana on niin uusia myyjiä, kuin jo taidekujaveteraaneina tunnettuja artesaaneja. Paikalla on myös teemaan sopivien yritysten myyntipöytiä. Tule tekemään löytöjä ja tue itsenäisiä taiteilijoita sekä pienyrityksiä!

Tavaroiden säilytys

Takin ja tavarat voit jättää vartioituun narikkaan, joka sijaitsee Tiivistämön aulassa. Kerrothan infoon, jos tarvitset erillistä IsoTavaraNarikkaa. Se sijaitsee toisessa rakennuksessa tilanpuutteen vuoksi.

Cosplaypropit

Pukuun kuuluvat irralliset tavarat ovat sallittuja tapahtumapaikalla – älä kuitenkaan tuo itseäsi suurempia proppeja, sillä ne hankaloittavat kaikkien liikkumista ja saattavat aiheuttaa vaaratilanteita. Jätä isommat propit narikkaan. Suomen lainsäädännön mukaan tuli- ja teräaseiden tai näitä erehdyttävästi muistuttavien jäljitelmien tuominen julkisille paikoille on kielletty, ja tämä koskee myös Popcultia. Propit tarkastetaan tapahtuman ovella.

Ruumiilliset tarpeet

Muista juoda! Vettä saa ilmaiseksi kahvilasta ja vessoista. Muista syödä! Kahvilasta saa pientä purtavaa, ja Redin kauppakeskus sijaitsee aivan kivenheiton päässä tapahtumapaikalta.

Jokaisesta rakennuksesta löytyy vessat. Päästäthän vessapassin haltijan edellesi jonossa. Lisätietoa vessapassista: https://ibd.fi/viestinta/vessapassi/

Inva WC löytyy Tiivistämön aulasta ja on käytössä vain liikuntarajoitteisille ja vessapassin haltijoille. Ota muut huomioon

Erityisesti kulkureittien, kuten käytävien ja portaiden, tukkiminen hankaloittaa muiden kävijöiden liikkumista ja tapahtuman yleistä sujuvuutta. Älä tuki kulkureittejä leiriytymällä tai valokuvauksella. Popcult on sitoutunut turvallisemman tilan periaatteisiin, eikä hyväksy minkäänlaista häirintää tapahtumapaikalla. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa muita häiritsevä henkilö tapahtumapaikalta.

Turvallisemman tilan periaatteet:

 • Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Et voi tietää toisen rajoja kysymättä niistä. Kysy siis ennen kuin esimerkiksi kosket toiseen. Kuuntele ja muuta käytöstäsi, jos joku ilmaisee sinulle, että käytöksesi tekee heidän olonsa epämukavaksi.
 • Kunnioita kaikkia, älä tee oletuksia. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, toimintakyvystä tai terveydestä. Kunnioita pronomineja ja nimiä. Ole tietoinen omista etuoikeuksistasi.
 • Ei kehosyrjintää. Älä kommentoi toisen kehoa. Jätä myös pois kommentit toisten ruoka-annoksista ja syömisestä.
 • Kunnioita toisten mielipiteitä, uskomuksia, kokemuksia ja eriäviä näkökantoja. Älä pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillasi, käytökselläsi tai teoillasi.
 • Ole vastuussa omasta toiminnastasi ja käytöksestäsi. Ole tietoinen, että toiminnallasi on vaikutus toisiin ihmisiin hyvistä aikomuksistasi huolimatta.
 • Anna tilaa. Pyri huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä jyrää muiden mielipiteitä ja anna puheenvuoro. Kunnioita myös toisten yksityisyyttä ja käsittele arkoja aiheita kunnioittavasti.
 • Puutu häirintään myös sitä todistaessasi ja kysy häirityksi tulleelta, haluaako hän apua tai tukea. Älä jää vain sivustakatsojaksi.

Tapahtumalla on myös häirintäyhdyshenkilö. Voit olla häneen yhteydessä matalalla kynnyksellä. Myös jokainen tapahtumassa töissä oleva henkilö osaa ohjata sinut oikealle henkilölle.

Muuta huomiotavaa

Tapahtumapaikan sisätiloihin ei saa tuoda eläimiä, opaskoiria lukuunottamatta.

Suvilahden tilat eivät ole täysin esteettömiä. Kulkureitit ovat asfaltoituja, mutta paikoitellen todella jyrkkiä. Tiivistämön ovelle johtava liuska on jyrkkä. Lämpiössä sijaitsevaan kahvilaan on esteetön pääsy ulkokautta. Cirkon Maneesisaliin on esteetön pääsy ja kulkuväylät sisällä ovat pyörätuolille sopivia. Eskukseen on mahdollista päästä hissillä, mutta hissi sijaitsee erillisen oven takana ja vaatii avaimen. Infosta voi pyytää henkilöä saattamaan hissille avaimen kanssa. Olemme pahoillamme, etteivät tilat ole täysin esteettömät ja saavutettavat.

TL;DR:

 • Huomioi muut ihmiset
 • Älä tuki muutenkin ahtaita portaikkoja ja kulkuväyliä
 • Muista juoda ja syödä
 • Tilat eivät ole esteettömät
 • Osta lippu ja tule pitämään ihana päivä!

Seuraa Popcultia somessa @popcultfi, niin saat tuoreimmat tiedot tapahtumasta suoraan sinulle tutusta paikasta. Popcult Dayn virallinen hashtag on #popcultday ja iltatapahtuma Popcult Nightsin hashtag #popcultnights