Selviy­tymisopas

Tässä vinkkejä ja ohjeita siihen, miten tehdä tapahtumasta itselleen ja muille mahdollisimman miellyttävä!

Pääsymaksut

Popcult Helsinki on pääsymaksullinen tapahtuma ja sisään pääsee ennakkoon ostetulla pdf-lipulla, joka vaihdetaan tapahtuman ovella rannekkeeksi. Pdf-lipun voi näyttää myös puhelimen näytöltä. Joihinkin ohjelmiin/työpajoihin saattaa olla materiaalimaksu, varaathan käteistä mukaan. Lähimmät pankkiautomaatit löydät lähialueen kartasta.

Aukioloajat

Popcult Helsinki on kaksipäiväinen. Kulttuuritalon ovet aukeavat lauantaina 9.4. klo 10 ja tapahtuma sulkee ovensa klo 20, viimeinen ohjelma loppuu 19.30. Iltabileet ovat Cafe Mascotissa klo 20 alkaen. Sunnuntaina 10.4. tapahtuma jatkuu klo 10-17.

Tavaroiden säilytys

Takin ja tavarat voit jättää vartioituun narikkaan, joka sijaitsee ala-aulan takaosassa.

Cosplaypropit

Pukuun kuuluvat irralliset tavarat ovat sallittuja tapahtumapaikalla – älä kuitenkaan tuo itseäsi suurempia proppeja, sillä ne hankaloittavat kaikkien liikkumista ja saattavat aiheuttaa vaaratilanteita. Jätä isommat propit narikkaan. Suomen lainsäädännön mukaan tuli- ja teräaseiden tai näitä erehdyttävästi muistuttavien jäljitelmien tuominen julkisille paikoille on kielletty, ja tämä koskee myös Popcult Helsinkiä. Propit tarkastetaan tapahtuman ovella.

Ruumiilliset tarpeet

Muista juoda! Vettä saa ala-aulasta, ylä-aulasta, vessoista ja ravintolasta. Muista syödä! Kulttuuritalo Kitchen tarjoaa edullisen lounaan kumpanakin päivänä.

Ota muut huomioon

Erityisesti kulkureittien, kuten käytävien ja portaiden, tukkiminen hankaloittaa muiden kävijöiden liikkumista ja tapahtuman yleistä sujuvuutta. Älä tuki kulkureittejä leiriytymällä tai valokuvauksella. Popcult Helsinki osallistuu Syrjinnästä vapaa alue -kampanjaan emmekä hyväksy minkäänlaista häirintää. Huomioi, että tapahtumapaikalle ei saa jättää tai kiinnittää mitään lappuja.

Pääsalissa on tilaa jokaiselle halukkaalle – ei tarvitse jonottaa etukäteen!

Pukuhuoneet

Popcult Helsingissä on koko tapahtuman ajan auki oleva pukuhuone. Löydät sen toisesta kerroksesta Elissa I -tilasta. Pukuhuone on unisex, varustettuna sermeillä yksityisyyttä kaipaaville. Tilan vessaa voi käyttää harkinnan mukaan. Pukkarista löytyy cosplaypakkeja täynnä kaikkea tarpeellista korjailutavaraa. Kaikki tavarat ovat tapahtuman kävijöiden ja työntekijöiden vapaassa käytössä, mutta muistathan palauttaa kaiken siististi paikalleen niitä käytettyäsi! Pukuhuoneessa on myös erityislupa tuprutella hiuslakkaa. Valokuvaaminen pukuhuoneessa on ehdottomasti kielletty.

Muuta huomiotavaa

Tapahtumapaikalle ei saa tuoda eläimiä, opaskoiria lukuunottamatta. Hissit ovat tarkoitettu VAIN Popcultin ja Kulttuuritalon henkilökunnan sekä liikuntarajoitteisten käyttöön. Hissiä tarvitsevat kävijät voivat pyytää ensimmäisen kerroksen infosta henkilökuntaa saattamaan paikkoihin avaimen kanssa. Olemme pahoillamme järjestelyistä aiheutuvasta vaivasta.

TL;DR:

Huomioi muut, älä ole tien tukkeena, kuuntele järjestäjiä, pidä hauskaa