Cosplay

Popcult Helsinki tarjoaa ohjelmistossaan myös tarjonnan erilaisia cosplaykisoja halukkaille osallistujille. Kisoissa sijoittuville on luvassa mitalipalkintoja, joiden saajista päättävät tuomaristossa toimivat aktiiviset harrastajat. Kisat pidetään Popcultin lauantaipäivänä, 9.4.

Valokuva
Mira Strengell

Kisojen ilmoittautuminen on nyt auki! Kisailmot suljetaan 25.3. tai kun kisapaikat täyttyvät. Cosplaykisaajat eivät ole oikeutettuja ilmaislippuihin, kisaajia neuvotaan siis ostamaan liput lippukaupasta hyvissä ajoin.

Pukukisa

Popcultiin tuodaan tänä vuonna klassinen pukukilpailu, missä cosplaykisaajat esituomaroidaan tarkasti asiantuntevan tuomariston toimesta ja kisaajat käyvät poseeraamassa lavalla yleisön edessä. Kisa on erityisen hyvä niille, joilla on mielettömät määrät kädentaitoja. Kisaan osallistutaan itsetehdyllä puvulla jostakin julkaistusta lähdemateriaalista ja tuomareita varten toimitetaan mahdollisimman hyvät referenssit kisapuvusta. Pukukisaan osallistutaan yksilönä.

Pukudesignkilpailu

Designkilpailussa haemme innovaatisia harrastajia ja faneja. Lähderajoituksia ei ole, mutta tekemäsi puvun pitää olla kisaajan/kisaajien henkilökohtaisesti suunnittelema ja siitä pitää toimittaa jonkinlainen referenssikuva. Kyseessä voi olla oma hahmosi tai johonkin sarjaan pohjaamasi fanipuku (esim. Police Box -mekko), tai esimerkiksi kirjahahmo josta ei ole julkaistu visuaalista versiota. Puvusta täytyy olla etukäteissuunnitelma, jonka mukaan pukua on lähdetty toteuttamaan. Kilpailuun saa osallistua yksin, parina, tai max. neljän hengen ryhmässä. HUOM! Fanart-puvut ovat tervetulleita, jos artistilta on kysytty lupa sekä puvun tekemiseen, että kilpailuun osallistumiseen ja hänen on mahdollista osallistua tuomarointiin, tai tehdä oma kirjallinen kommentti designistaan tuomareita varten. Epäselvissä tapauksissa lähettäkää ehdottomasti cosplayvastaavalle sähköpostia! Uutuutena designkisaajille annetaan mahdollisuus esitellä pukuaan alle minuutin (1:00) mittaisella esityksellä. Esitys voi olla pelkkää poseerausta sinulle sopivan musiikin mukaan. Esityksen painotus tulee olemaan tuomaroinnissa vähäinen.

Popcultin kisoissa ei ole lähdemaarajoituksia, tule siis minä vain suosikkihahmonasi!

Mahdolliset kysymykset ja epäselvyydet kannattaa heittää cosplayvastaavalle osoitteeseen [email protected]

Kävijöiden cosplaypukuhuone

Popcult Helsingissä on koko tapahtuman ajan auki oleva pukuhuone. Löydät sen toisesta kerroksesta Elissa II -tilasta. Pukuhuone on unisex, varustettuna sermeillä yksityisyyttä kaipaaville. Pukkarista löytyy cosplaypakkeja täynnä kaikkea tarpeellista korjailutavaraa. Kaikki tavarat ovat tapahtuman kävijöiden ja työntekijöiden vapaassa käytössä, mutta muistathan palauttaa kaiken siististi paikalleen niitä käytettyäsi! Pukuhuoneessa on myös erityislupa tuprutella hiuslakkaa. Valokuvaaminen pukuhuoneessa on ehdottomasti kiellettyä.

Cosplaykilpailuihin osallistujille on backstagella oma pukuhuone.