Selviy­tymisopas

Tässä vinkkejä ja ohjeita siihen, miten tehdä tapahtumasta itselleen ja muille mahdollisimman miellyttävä! Joskus perusasiatkin voivat unohtua, joten kerrataanpas:

Pääsymaksut

Popcult Helsinki on pääsymaksullinen tapahtuma ja sisään pääsee ennakkoon ostetulla pdf-lipulla, joka vaihdetaan tapahtuman ovella rannekkeeksi. Myös ovelta voi ostaa lipun käteisellä. Viikonloppuranneke maksaa 20 euroa.

Aukioloajat

Popcult Helsinki on kaksipäiväinen. Kulttuuritalon ovet aukeavat lauantaina 25.4. klo 10 ja tapahtuma sulkee ovensa klo 19:30. Iltabileet ovat Cafe Mascotissa klo 20 alkaen. Sunnuntaina 26.4. tapahtuma jatkuu klo 10-17. 

Tavaroiden säilytys

Takin ja tavarat voit jättää ilmaiseen, vartioituun narikkaan, joka sijaitsee ala-aulan takaosassa.

Cosplaypropit

Pukuun kuuluvat irralliset tavarat ovat sallittuja tapahtumapaikalla – älä kuitenkaan tuo itseäsi suurempia proppeja, sillä ne hankaloittavat kaikkien liikkumista ja saattavat aiheuttaa vaaratilanteita. Jätä isommat propit narikkaan. Suomen lainsäädännön mukaan tuli- ja teräaseiden tai näitä erehdyttävästi muistuttavien jäljitelmien tuominen julkisille paikoille on kielletty, ja tämä koskee myös Popcult Helsinkiä. Jos et ole varma, onko sopivaa tuoda proppiasi tapahtumaan, ota ajoissa yhteyttä ja kysy. Propit tarkastetaan tapahtuman ovella.

Pukuhuoneet

Kaikille kävijöille tarkoitetut pukuhuoneet löytyvät toisesta kerroksesta. Pukuhuoneet ovat käytössä aamulla puolentoista tunnin ajan sekä lauantaina että sunnuntaina. Unisex-pukuhuone löytyy Studiosta, naisten pukuhuone sijaitsee Elissa I:ssä ja miesten pukuhuone Elissa II:ssa. Pukkareista löytyy cosplaypakit täynnä tarpeellisia korjaustarvikkeita. Kaikki tarpeet ovat tapahtuman kävijöiden vapaassa käytössä, mutta muistathan palauttaa kaiken siististi paikalleen käytön jälkeen.

Ruumiilliset tarpeet

Muista juoda! Vettä saa ala-aulasta, yläaulasta, vessoista ja ravintolasta. Muista syödä! Kulttuuritalon oma ravintola on avoinna ja sinne pääsee ala-aulan kautta: seuraa vain kylttejä.

Ota muut huomioon

Erityisesti kulkureittien, kuten käytävien ja portaiden, tukkiminen hankaloittaa muiden kävijöiden liikkumista ja tapahtuman yleistä sujuvuutta. Älä tuki kulkureittejä valokuvauksella; tapahtumalla on oma kuvauspiste toisen kerroksen aulassa, taidekujan vieressä. Hengailutilaa ja penkkejä löytyy viereisestä Lenininpuistosta, jossa on myös kauniit puitteet cosplaykuvaukselle. Popcult Helsinki osallistuu Syrjinnästä vapaa alue -kampanjaan, joten emme hyväksy minkäänlaista häirintää. Huomioi, että tapahtumapaikalle ei saa jättää tai kiinnittää mitään lappuja.

Muuta huomioitavaa

Kulttuuritalon tilat ovat esteettömiä. Tapahtumapaikalle ei saa tuoda eläimiä, opaskoiria lukuunottamatta. Hissit on tarkoitettu vain Popcultin ja Kulttuuritalon henkilökunnan sekä liikuntarajoitteisten käyttöön.

Jos jokin jäi epäselväksi, kysy tapahtumapaikalla infosta heti sisäänkäynnin vierestä, tai sähköpostilla osoitteesta [email protected]!

TL;DR:

Huomioi muut, älä ole tien tukkeena, kuuntele järjestäjiä, pidä hauskaa!