Jarmo Koski

Vuoden 2015 Popcult Helsinki -tapahtuman kunniavieraaksi saapuu näyttelijä Jarmo Koski.

Jarmo Koski on aloittanut laajan näyttelijä- ja ääninäyttelijäuransa jo 70-luvulla. Koski on tuttu kymmenistä animaatiorooleistaan, sekä näytellyt muunmuassa Salatuissa elämissä ja Kämppiksissä.

Ainakin 90-luvun lapsille Koski on rakastettu "lapsuuden ääni." Hän on tuttu monille Alfred J. Kwakin, Nalle Puhin (Disneyn hyväksymä virallinen suomalainen ääni!) ja Matka maailman ympäri 80 päivässä -piirrosarjan Passepartoun äänenä. Kertojan rooli Nikke Knattertonissa on tehnyt vaikutuksen jo useampaan sukupolveen. Jarmo on tehnyt rooleja myös aivan viimeaikoina mm. Frozenissa Peikkokuninkaana, Tintin seikkailuissa kapteeni Haddockina ja Shrekin jatko-osissa kuningas Haroldina.

Popcult Helsingissä Jarmo keskittyy kertomaan pitkästä urastaan ääninäyttelijänä. Suomessa ei arvosteta ääninäyttelyä samalla tavalla kuin esim. Japanissa jossa ääninäyttelijät ovat julkkiksia, mutta jo Kosken monipuolisesta roolikavalkadista näkee, millaista taitoa ääninäyttelyyn oikeastaan tarvitaan. Lauantai-iltapäivänä järjestetään myös nimikirjoitustilaisuus.

Persoonana Jarmo on hurmaava, karismaattinen, empaattinen ja hulvattoman hauska sekä kaikkien ikäryhmien suosikki. Jarmo Koski on osaltaan rakentamassa unohtumatonta Popcult Helsinki -viikonloppua kaikille kävijöille. 

Lue lisää Jarmo Koskesta:
Wiki
IMDb
Elonet
Haastattelu ääninäyttelystä