Cosplay

Popcult Helsinki toivottaa tervetulleeksi kaikki cosplayn harrastajat. Kilpaileminen ei tapahtumassa ole pakollista.

Kilpailuhenkisille Popcult Helsinki järjestää neljä erilaista cosplay-kisaa tapahtumaviikonlopun aikana. Kisoissa sijoittuville on luvassa mitalipalkintoja, joiden saajista päättävät tuomaristossa toimivat aktiiviset harrastajat. Kisoja riittää sekä lauantaille että sunnuntaille. Kisaajien täytyy ostaa lippu tapahtumaan kävijöiden tapaan.

Kaikki ennakkoilmoittautumiset ovat päättyneet.

Photoshootkilpailuun ilmoittautuminen

Lähetä sääntöjen mukaisesti osallistumiskuvasi, jonka resoluutio (dpi) on 150-300 ja pikselimäärä pienimmillään 1200x800, sekä kuvan originaali, editoimaton versio cosplayvastaavan sähköpostiin [email protected]. Otsikoi viestisi “Photoshootkilpailu” ja täytä viestiin seuraava kaavake:

Kuvaaja:
Malli/mallit:
Sarja:
Hahmot:
Vapaa kertomus kuvausprosessista:

Kuvat voi joko liittää tiedostoina tai linkata esim. dropboxin tai muun jakopalvelun kautta! Kuva voi olla netissä aiemmin julkaistu, mutta älä suoralinkkaa jo netissä julkisesti jaettuun kuvaan.

Myös photoshootkisan deadline on 1.4.!

HUOM! Osallistujien määrästä riippuen kilpailuun kuuluu kuvien esikarsinta. Esikarsinnan läpäisseet kuvat pääsevät näytille Popcultiin yleisöäänestystä varten!

Cosplaykilpailut

Lauantai

Hall cosplay

Hall Cosplay kisa on jokaiselle kävijälle! Lauantai aamupäivällä conia kiertävät salaiset cosplayagentit, jotka nappaavat kävijöiden joukosta mitä upeampia ja kekseliäämpiä pukuja. Sano agentille vain kyllä ja kuuntele hänen ohjeensa, niin pääset mukaan kisaamaan Hall Cosplayssa! Hall Cosplay kisalle on esituomarointi jonka tekee asiantunteva tuomaristo. Itse kisassa käyt lavalla poseeraamassa ja vastaat pariin juontajan kysymykseen. Helppoa kuin mikä! Kisaan otetaan pukuja mistä tahansa julkaistusta lähteestä. .

Pukudesignkilpailu

Design-kilpailussa haemme innovaatisia harrastajia ja faneja. Lähderajoituksia ei ole, mutta tekemäsi puvun pitää olla kisaajan/kisaajien henkilökohtaisesti suunnittelema ja siitä pitää toimittaa jonkinlainen referenssikuva. Kyseessä voi olla oma hahmosi tai johonkin sarjaan pohjaamasi fanipuku, (esim. Police Box –mekko), tai esimerkiksi kirjahahmo josta ei ole julkaistu visuaalista versiota. Kunhan puvusta on ollut etukäteissuunnitelma, joka on toteutettu mahdollisimman tarkasti. Esitelkää erityisesti mielikuvitustanne, design-silmäänne ja käsityötaitojanne kisassa! Kilpailuun saa osallistua yksin, parina tai enintään kuuden hengen ryhmässä. HUOM! Fanart-puvut ovat tervetulleita, jos artistilta on kysytty lupa sekä puvun tekemiseen että kilpailuun osallistumiseen ja hänen on mahdollista osallistua tuomarointiin, tai tehdä oma kirjallinen kommentti designistaan tuomareita varten. Epäselvissä tapauksissa lähettäkää ehdottomasti cosplay-vastaavalle sähköpostia!

Sunnuntai

Yksilöesityskilpailu

Yhden hengen esityksiä on nähty jo monissa cosplay-kisoissa, mutta tällä kertaa pääasiaksi nostetaan vain yhden hengen karisma. Kisassa tärkeintä on maksimissaan 3 minuutin esitys, pukua itseään ei tuomaroida. Kisassa on mahdollista käyttää yhtä henkilökohtaista lavasteavustajaa. Käyttäkää siis omia vahvuuksianne hyödyksi ja häikäiskää Aalto-salin lavalla meidät kaikki!

Photoshootkilpailu

Photoshoot-kilpailuun osallistuvat valokuvaaja ja cosplayaaja tiiminä. Tehkää photoshoot kaverinne kanssa ja lähettäkää setistä lempikuvanne cosplay-vastaavalle. Valokuvia saa editoida oman tarpeen mukaan, mutta alkuperäinen, muokkaamaton kuva pitää myös ehdottomasti lähettää kilpailuun. (Tapahtumassa esille pistetään vain valokuvan lopullinen versio.) Valokuvista on tuomariston esikarsinta.
Cosplayryhmästä on myös mahdollista toimittaa kuva, mutta kuvassa saa olla max. 5 henkilöä.
Tapahtumassa voi äänestää omaa suosikkiaan. Äänestys loppuu ennen sunnuntain cosplay-kisojen alkua.
Cosplay-ryhmästä on myös mahdollista toimittaa kuva, mutta kuvassa saa olla max. 5 henkilöä. Kilpailija saa osallistua vain yhden tiimin toimintaan.

Tuomaroinnin helpottamiseksi, sekä printtaamisen vuoksi, lähetettäville kuville on rajoitteita! Huomioikaa nämä EHDOTTOMAN TARKASTI kun lähetätte kuvianne kisaan!

Tiedostomuoto: JPG/JPEG
Resoluutio: väh. 150dpi, max 300dpi, pikselikoko minimissään 1200x800!

Popcultin cosplay-kisoissa ei ole lähdemaarajoituksia, vaikka toki tapahtuman hengen mukaisesti länsimaisia lähteitä kannustetaan erityisesti tuomaan kisoihin. Tapahtuma on kuitenkin tarkoitettu kaikille populäärikulttuurin eri haaroille, joten niin länsimaiset kuin aasialaisetkin lähteet elokuvista peleihin ja sarjakuviin ovat tervetulleita.

Mahdolliset kysymykset ja epäselvyydet kannattaa heittää cosplayvastaavalle osoitteeseen [email protected]