Kut­su­vier­aat

Popcult Day on kutsunut omilla aloillaan menestyneitä, mainetta ja kunniaa keränneitä suomalaisia tekijöitä kertomaan omasta fanituksestaan; mitä fanitus on saanut heissä aikaan ja mihin he ovat seuraavaksi tähtäämässä.

Valokuva
Hanna-Pirita Lehkonen

Anniina Salminen tunnetaan netin syövereissä paremmin nimimerkillä Anniilaugh. Anniina piirtää paljon fanarttia, mutta eniten huomiota ovat saaneet hänen taidokkaan yksityiskohtaiset ja alkuperäisteoksilleen uskolliset cosplay-asunsa. Ensimmäisen kerran hän sai laajaa nettisuosiota Homestuck-piireissä tehtyään ensimmäisen pukunsa Vriska-hahmosta vuonna 2011, jonka jälkeen cosplay vei mennessään eikä loppua ole näkyvissä. Oheisen kuvan hahmo on Medicine Seller sarjasta Mononoke, jolla Anniina voitti kesän 2014 Desuconissa Hall Cosplay -kilpailun. Ohjelmanumerossaan Anniina kertoo fanituksestaan cosplayn takana. Lisää Anniinan tuotoksia voit käydä katsomassa hänen Deviantartistaan ja Tumblr-blogistaan.

Valokuva
Kenji aka Juha Lehtimäki

Toisena kutsuvieraanamme on Rewe Fagerström, henkilö Hopeanuoli!musikaalin takana! Hopeanuoli!musikaali esitettiin kaksi kertaa ja itse Hopeanuoli-mangan piirtäjä Yoshihiro Takahashi kävi katsomassa musikaalin. Nyt Rewe on siirtynyt tuottamaan musikaalia toisesta suuresta suosikistaan Pokémonista. Valitsen Sinut! -niminen musikaali on parhaillaan kovaa kyytiä tekeillä ja ensi-iltaa saamme näillä näkymin odottaa vuonna 2016, juuri sopivasti Pokémonin 20. juhlavuoden kunniaksi! Ohjelmanumerossaan Rewe kertoo musikaali-innostuksensa taustoja, sekä raottaa verhoa kuinka tällainen produktio oikein saadaan aikaiseksi. Lue lisää Valitsen Sinut! -musikaalin nettisivuilta ja uusimmat päivitykset Facebookista!

Valokuva
Hanna-Pirita Lehkonen

Kolmas kutsuvieraamme on nimeltään Susanna Silván, mutta hänet tunnetaan paremmin nimimerkillä Sadyna. Sadyna on taidekujien kokenut konkari ja piirtää mm. suosittua Sherlock Holmes Baby -fanisarjakuvaa. Suuri läpimurto tapahtui kuitenkin hänen julkaistuaan Warrior Princesses -kuvasarjansa, jossa Disney-prinsessat ovat tavallisten prinsessojen sijaan Soul Calibur -pelien tyyliin fantasiaroolipelien soturiprinsessoja! Nämä soturit ovat levinneet ympäri nettiä kulovalkean tavoin ja sarjaa on julkaistu monilla suosituilla nettisivuilla. Oheisessa kuvassa Sadyna on Cosvision tapahtumassa taidekujapöytänsä takana myymässä tuotoksiaan. Popcult Dayn ohjelmanumerossaan Sadyna kertoo omasta fanittamisestaan fanitaiteen keinoilla. Käy katsomassa Sadynan tuotantoa enemmän hänen Deviantartistaan ja Tumblr-blogistaan.

Valokuva
Fangirl Quest

Fangirl Quest on kymmenen valokuvan setistä lähes kokopäiväfanitukseksi paisunut projekti. Kesällä 2013 kolme fanityttöä Satu, Tiia ja Johanna kiersivät Britanniassa suosikkileffojen ja -sarjojen kuvauspaikkoja ja napsivat muutamia nk. sceneframing-kuvia. Nämä valokuvat unohtuivat Tiian arkistoihin muutamaksi kuukaudeksi, kunnes syyskuussa hän päätti editoida ja jakaa 10 kuvan sarjan Tumblrissa. Odotuksena oli, että kuvat saisivat muutaman tykkäyksen seuraajilta.

Toisin kuitenkin kävi. Sarjoihin Sherlock, Merlin ja Doctor Who perustuvat kuvat jaettiin lyhyen ajan sisään 60,000 kertaa Tumblrissa ja sosiaalisessa mediassa, niistä tehtiin juttu mm. BuzzFeediin ja useisiin suuriin sanomalehtiin ja tyttöjä rohkaisiin jatkamaan projektia.

Vuotta myöhemmin Sadun ja Tiian kuvauspaikkamatkailuun ja fanitukseen perustuva Fangirl Quest -blogi viihdyttää lähes 25 000 seuraajaa, takana on 11 000 kilometrin matka Amerikan halki ja lukemattomia valokuvia kuvauspaikoilta, fanitapahtumista ja useiden sarjojen kuvauksista.

Tule tutustumaan sceneframing-kuviin ja kuulemaan tarinoita tien päältä tai vaikkapa Doctor Whon tai The Walking Deadin kuvauksista. Millainen on Benedict Cumberbatchin kädenpuristus? Miltä Misha Collinsin Castiel-takki tuoksuu? Vastaukset näihin kysymyksiin saat rohkeasti kysymällä! Tarkoituksena on vetää hilpeä fanituspaneeli, jossa sana on vapaa ja meininki letkee.