Viikko tapahtumaan! – Muutama ohjel­manos­to

10.05.2024

Popcult Day -tapahtumaan on enää reilu viikko! Oletko jo miettinyt mitä ohjelmaa haluat nähdä?

Lauantaina nähdään luentojen ja työpajojen lisäksi kahden nörttikuoron yhteiskonsertti, roolipeliohjelmaa ja cosplay-catwalk! Tässä muutama mielenkiintoinen nosto päivän luentotarjonnasta:

You either die a hero or… — fanituksen vaikutus arvoihin

Sali 3, klo 15:00 - 15:45

Iina Karasti & Noora "Noradriel" Karasti

Harry Potter -kirjat ovat opettaneet lukijoilleen solidaarisuutta, minkä takia monelle lukijalle oli järkytys, kun kirjojen kirjoittaja J.K. Rowling ryhtyi syytämään vihaa syrjittyä vähemmistöä kohtaan. Mitä arvoja lukija voi oppia teoksesta ja millaisia arvoja kirjoittaja on yrittänyt tekstillään välittää? Harry Potter, Nälkäpeli ja Good Omens, näiden teosten kautta käsittelemme, millaisia arvoja fanit teoksista oppivat ja miten ne näkyvät suhteessa teoksen luojaan.

Manalan moninaisuus — Helluva Boss ja Hazbin Hotel

Sali 4, klo 16:00 - 17:15

Pinja ”Piipari” Peltohaka

Hazbin Hotel ja Helluva Boss ovat nauttineet suurta suosiota 2020-luvulla. Mutta mikä kahdessa helvettiin sijoittuvassa sarjassa viehättää? Entä miten sarjat vertautuvat muihin aikuisille suunnattuihin animaatioihin? Tervetuloa kuulemaan syvälle pureutuvaa analyysiä sarjojen tuotannoista, teemoista ja hahmoista.

Hell is forever! Ohjelma käsittelee Hazbin Hotelia ja Helluva Bossia kokonaisuudessaan.

HUOM! Ohjelman ikäraja on 18 vuotta.

Kiusaaminen The Big Bang Theory -sarjassa

Sali 2, klo 17:30 - 18:15

Miro Jukka

The Big Bang Theory eli Suomessakin esitetty “Rillit huurussa” oli yhdysvaltojen suosituimpia sitcom -sarja esityksensä aikana. Nörttikulttuuri ja nörttinä kasvaminen on tärkeä osa sarjan juonta ja sarjassa puhutaan kiusaamisesta hyvin paljon kuitenkaan käsittelemättä sitä. Miten amerikkalainen yhteiskunta, valtasuhteet, väkivalta ja sosiaaliset suhteet näkyvät sarjan narratiivissa?