Palkittu Divine Consultants -an­i­maa­tiosar­ja ensi-illassa Popcult Helsingissä!

Johannes Siipola
23.02.2019

Hyviä uutisia kaikille animaation ja sarjakuvan ystäväville! Popcult Helsingissä pääsee seuraamaan uuden suomalaisen Divine Consultants -animaatiosarjan Suomen ensi-iltaa.

Divine Consultants on vuosina 2016-2018 menestyneesti pilotoitu ja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla palkittu scifi-henkinen animaatiosarja. Animaatiohanke on kiertänyt yli 40 kansainvälisellä elokuvafestivaalilla, ja se on voittanut 10 kertaa parhaan animaation palkinnon.

Sarjan esiosa ‘Divine Consultants – The Beginning’ on web-sarja, jonka ensimmäisten osien ensiesitys tapahtuu Popcult Helsingissä. Kokonaisuudessaan sarja julkaistaan Yle Areenassa vuoden 2019 aikana. Sarjan tarina jatkuu animoidussa tv-sarjassa ‘Joy Eternal, a Divine Consultants story’.

Ohjaaja Juha Fiilinin sana animaatiosarjasta

"Divine Consultants on hyvän ja pahan välinen taistelu, vahvoilla komedia- ja ironia-painotuksilla. Huumori on tärkeä osa tätä metafyysistä scifi-seikkailua, ja kulkee vahvasti mukana hahmojen suhteissa sekä absurdeissa tilanteissa. Tarinaa kerrotaan cross-genre hengessä, ja sarjassa liikutaan film noir dekkarista mysteeriin ja scifi-seikkailuun tuonpuoleisessa. Tarinan maailma on yhteiskunnallinen satiirinen dystopia, joka peilaa nyky-yhteiskunnassa esiintyvää vääristymistä ja jakautumista. Päälle ripautamme uskonnollisen kuvaston kitchiä, ikiaikaista tuonpuoleisen mytologiaa, Dantea ja kafkamaista byrokratiaa.

Visuaalisen kerronnan moottori on piirretty animaatio ja sarjakuva. Pyrkimyksenä on luoda monialustainen kokonaisuus, jossa eri medioissa kerrotaan suunnitellusti tarinan eri osia, aikaikkunoita ja näkökulmia: web-sarja on tv-sarjan esiosa ja siten sen tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen tv-sarjan tapahtumia. Sarjakuva taas avaa tapahtumien taustoja uudesta kulmasta.

Sarjan puhuttu kieli on englanti ja animaation puhekuplissa kulkevissa suomennoksissa haetaan uskottavaa nykykieltä, joka heijastaa tarinan nuorten päähenkilöiden suhdetta heitä ympäröivään absurdiin ja pelottavaan maailmaan."

Ensi-illan yhteydessä Popcultissa järjestetään paneelikeskustelu, jossa pääsee kuulemaan sarjan tekijöiltä, kuinka sarja heräsi henkiin. Paneelissa ovat mukana hankkeen luoja Juha Fiilin, pääartisti Jan Andersson, äänisuunnittelija Salla Hämäläinen, Yle Draaman tuottaja Salla-Rosa Leinonen sekä paneelin vetäjänä vloggaaja Noora Kulta.

Ensi-illan tarkan ajankohdan löydät Popcultin ohjelmakartasta, joka julkaistaan lähiviikkoina Ohjelma-sivulla.

Osta liput tapahtumaan lippukaupasta.