Bar­bi­el­ef­fo­ja, Nanalan ja Star Wars — ensimmäiset Popcult Day 2024 -ohjelmat julki

Popcult Helsinki
28.02.2024

Ensimmäiset ohjelmajulkistukset ovat täällä! Tänä vuonna Popcult Dayssa kuullaan analyysiä Barbie klassikkoelokuvien mieskuvasta, tutustutaan hellyyttävän Nanalanin maailmaan, sekä kokoonnutaan yhteen Star Wars -fanimiitin merkeissä.

Mieskuva Barbie-elokuvissa

Minervainen

Barbie-elokuvat tunnetaan pinkistä värimaailmasta ja Barbien esittämistä ikonisista prinsessoista ja keijuista, mutta millaisia miehiä elokuvista löytyy ja millä tavoin mieshahmojen rooli on muuttunut 2000-luvun alusta tähän päivään? Ovatko kaikki Barbien prinssit veistetty samasta muovista? Luennolla pureudutaan muun muassa näihin kysymyksiin ja pohditaan, miten paljon vallitsevilla trendeillä on osansa Barbie-elokuvien mieshahmojen kehityksessä. Luento käsittelee Barbie Klassikot-elokuvasarjan mieshahmoja, jotka ovat enemmän tai vähemmän merkittävässä roolissa elokuvan kannalta.

Who's that wonderful girl? — Katsaus Nanalanin maailmaan

NNancy

Alun perin päiväkoti-ikäisille suunnattu, 1990-luvulla luotu nukkeohjelma Nanalan' ponnahti Tiktok-sukupolven tietoisuuteen ja suursuosioon syksyllä 2023 memejen ja videoiden ansiosta. Yllätyssuosion myötä sarjan tekijät ovat kaivaneet nukkensa esiin kaapin perukoilta ja tuottavat uutta somesisältöä harva se päivä. Mutta mikä ON Nanalan' ja mihin sen suursuosio perustuu? Luennolla pureudutaan sarjaan, sen hahmoihin ja näiden välisiin ihmissuhteisiin. Miksi pikku Mona kärrätään mummolle joka ikinen päivä? Millainen kasvattaja mummo on? Onko Monalla isää? Kukkiiko mummon ja naapurin sedän välillä vuosisadan kuumin romanssi? Lasten ja perheiden kanssa työskentelevä luennoitsija ottaa asiasta selvää.

Star Wars -fanimiitti

Petra "Pet" Venäläinen-Kuusela

Tervetuloa, olet sitten kasuaali tai hardcore Star Wars -fani tai ihan vaan muuten kiinnostunut aiheesta, jutellaan kokemuksista Tähtien Sodan parissa, käydään läpi suosikki asioita, puhutaan aiheesta muutenkin ja tutustutaan!

Näitä ohjelmia pääsee seuraamaan toukuussa, ja niiden lisäksi Popcultissa pääset kokemaan paljon muutakin! Lisää ohjelmanostoja sekä lopullinen ohjelmakartta julkaistaan maaliskuun aikana. Liput ovat myynnissä nyt osoitteessa kompassi.eu!