Käyttäjän Markkinointikyborgi suosikit tapahtumassa Popcult Helsinki 2015

Kirpputori

Aika
11:00 - 17:45
Paikka
Arkki
Tule kirpputorille tekemään löytöjä! Täältä löydät kaikenlaista tv-sarjoihin, peleihin, kirjallisuuteen ja muuhun populaarikulttuuriin liittyvää.

Pelihuone

Aika
10:00 - 16:15
Paikka
Arkki
Videopelien historiaa käsinkosketeltavassa muodossa!

Päät­täjäiset

Aika
16:30 - 16:45
Paikka
Aalto-sali
Nyt se loppuu. End of time.

Avajaiset

Aika
10:30 - 10:45
Paikka
Aalto-sali
Tervetuloa Popcult Helsinkiin! Avajaisissa kerrotaan vinkkejä viikonloppuun ja näytetään suomalaisen Supernatural-parodian Yliluonnollista maailmanensi-ilta.

Kun­ni­avierasshow: Jarmo Koski

Aika
12:30 - 13:45
Paikka
Aalto-sali
Tule kuulemaan kun kunniavieras Jarmo Koski kertoo urastaan niin äänityskopissa kuin teattereiden lavoillakin! Luvassa on takuuvarmasti hauskoja, mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia tarinoita!

Another Castle - Musiikkia toisista maailmoista

Aika
11:30 - 12:15
Paikka
Aalto-sali
Ohjelmanpitäjä
Another Castle
Helsingin nörtein naiskuoro fanittaa laulamalla. Inspiroidumme mm. scifistä, fantasiasta, animaatioista, sarjakuvista, peleistä, kirjallisuudesta, elokuvista ja tv-sarjoista. Ohjelmistossa on sulosäveliä esimerkiksi Game of Thronesista, Star Trekistä, Doctor Whosta, Sormusten herrasta sekä monista muista nörttimäisistä lähteistä.

Sailor Moon Crystal - Miten meni noin niinku omasta mielestä?

Aika
12:00 - 13:15
Paikka
Alvar-auditorio
Ohjelmanpitäjä
Henna Kiiveri
Maailman tunnetuin ja ikonisin taikatyttösarja teki paluun vuonna 2014 nimellä Sailor Moon Crystal. Toei Animation lupasi katsojille Naoko Takeuchin alkuperäismangan tyyliä ja juonta uskollisemmin esittävän sarjan. Toteutuivatko lupaukset? Vai onko uusi sarja kengännauhabudjetilla tuotettua oheismyyntiä tehostavaa huttua nostalgianälkäisille? Ohjelmassa vertailemme uutta sarjaa mangaan sekä vanhaan sarjaan. Vertailunkohteina ovat muun muassa hahmojen väliset suhteet, juonenkuljetus, oheistuotteet ja kohderyhmä, sekä, kyllä, piirtotyyli ja animaatio. Tervetuloa negistelemään!

Kädenjälki elokuvissa

Aika
15:00 - 16:15
Paikka
Henrik
Ohjelmanpitäjä
Dinotski Helminen
Millaisia olivat digiaikaa edeltäneet 80-90 -luvun scifi- ja fantasiaelokuvat, jolloin kaikki piti tehdä käsin? Miten kädenjälki näkyi ennen hallitsevia tietokone-efektejä elokuvissa? Mihin asioihin panostettiin, ja miten 2000-luvun elokuvat eroavat 80-90-luvun elokuvista? Tervetuloa nostalgisoimaan ja saamaan kysymyksiinne vastauksia sekä jakamaan myös omia mielipiteitänne.

Jarmo Koski Q&A

Aika
11:00 - 12:15
Paikka
Aalto-sali
Mitä olet aina halunnut kysyä Jarmo Koskelta? Ohjelman aikana kunniavieras vastaa kävijöitä askarruttaviin kysymyksiin ääninäyttelystä, teatterityöskentelystä, näyttelyuran luomisesta Suomessa sekä monista muista teemoista! Tule kuulemaan ja nauttimaan!

A place both wonderful and strange

Aika
17:30 - 18:15
Paikka
Henrik
Ohjelmanpitäjä
Siri Kerola
Twin Peaksin kuolleista heräämisen valossa lienee hyvä hetki tutkia, mikä sarjalle tuo oman uniikin tunnelmansa. Luennolla perehdytään Twin Peaksin estetiikkaan visuaalisesta ilmeestä tärkeimpiin teemoihin, sekä siihen miten se on vaikuttanut moderneihin tv-sarjoihin ja elokuviin. Lisäksi mietitään, kuinka tulevat jaksot voisivat päivittää sarjaa ajankohtaisemmaksi.

Ysäri-tv:n lyhyt oppimäärä

Aika
15:30 - 16:15
Paikka
Henrik
Ohjelmanpitäjä
Päivi Niinikangas ja Anniina Salminen
Teininoita Sabrinan ja Ally McBealin parissa kasvaneet ysäri-ikinuoret katsastavat nostalgiahuuruisella luennolla 90-luvun muistettavimpia televisiosarjoja top-10 listan muodossa. Kultaako aika muistot vai koskettaako enkeli edelleen?

Ällöilta 3 - tuunaa sarjakuvasi

Aika
14:30 - 15:45
Paikka
Studio
Ohjelmanpitäjä
Feministinen sarjakuvatoiminta -ryhmä
Tuunataan rasistiset, seksistiset tai muuten tyhmät sarjakuvat uuteen uskoon paremmilla teksteillä.

Polygon Black - Video game metal

Aika
18:30 - 19:15
Paikka
Aalto-sali
Ohjelmanpitäjä
Polygon Black
Helsinkiläinen yhtye Polygon Black soittaa metalli- ja rock-covereita videopelimusiikista. (www.polygonblack.com)