VALIKKO

Popcult Helsinki 2015

Lauantai

Miesten pukuhuone

10:00 - 11:45
Elissa II

Tällä ohjelmalla ei ole kuvausta.

Naisten pukuhuone

10:00 - 11:45
Elissa I

Tällä ohjelmalla ei ole kuvausta.

Unisex pukuhuone

10:00 - 11:45
Studio

Tällä ohjelmalla ei ole kuvausta.

Avajaiset

10:30 - 10:50
Aalto-sali

Tervetuloa Popcult Helsinkiin! Avajaisissa kerrotaan vinkkejä viikonloppuun ja näytetään suomalaisen Supernatural-parodian Yliluonnollista maailmanensi-ilta.

Kirpputori

11:00 - 17:45
Arkki

Tule kirpputorille tekemään löytöjä! Täältä löydät kaikenlaista tv-sarjoihin, peleihin, kirjallisuuteen ja muuhun populaarikulttuuriin liittyvää.

Whatever happened to Rocky Horror?

11:00 - 11:45
Alvar-auditorio
Essi Kuukka

Liki 40 vuoden ikäinen Rocky Horror Picture Show on säilyttänyt kulttielokuvamusikaalin statuksensa kunnialla. Näinpä? Tule kuulemaan terävää tulkintaa siitä, onko Rocky Horror queer, feministinen tai yhä ajankohtainen. Entä miltä näyttäisi Rocky Horror tehtynä 2000-luvulla? Luento syventyy itsenäisesti joihinkin Popcult Dayn luennon teemoihin ja pohtii siellä esitettyjä kysymyksiä.

Youtube - mitä sieltä löytyy kissavideoiden lisäksi?

11:00 - 11:45
Henrik
Lydia Rogers

Sukelletaan Youtuben ihmeelliseen maailmaan! Luennolla selviää, mitä sieltä löytyy, mistä homma lähti, ja mitä “youtubettaminen” oikein tarkoittaa. Mikä on letsplay tai miten vloggauksella voi tienata? Youtube-yhteisöön mahtuu monenlaisia tekijötä, ja aktiiviset katselijat ovat tehneet joidenkin makuuhuonekuvaajien hulluimmista unelmista totta. Kerron myös hieman millaista on käydä youtubettajille tarkoitetussa tapahtumassa, Playlist Livessä 2014.

Another Castle - Musiikkia toisista maailmoista

11:30 - 12:15
Aalto-sali
Another Castle

Helsingin nörtein naiskuoro fanittaa laulamalla. Inspiroidumme mm. scifistä, fantasiasta, animaatioista, sarjakuvista, peleistä, kirjallisuudesta, elokuvista ja tv-sarjoista. Ohjelmistossa on sulosäveliä esimerkiksi Game of Thronesista, Star Trekistä, Doctor Whosta, Sormusten herrasta sekä monista muista nörttimäisistä lähteistä.

“Ei se noin menny kirjassa!” - mitäs sitten? (K-15)

12:00 - 13:15
Alvar-auditorio
Anna-Leena Harinen

Adaptaatiotutkimus tutkii jo olemassa olevista teksteistä johdettuja tekstejä, kuten esimerkiksi elokuvia ja tv-sarjoja, jotka perustuvat romaaneihin. George R. R. Martinin A Song of Ice and Fire -fantasiaromaanisarjaan perustuva HBO:n tv-sarja Game of Thrones on epäilemättä yksi tämän hetken puhutuimmista televisioadaptaatioista. Esitelmässä luodaan ensin katsaus adaptaatiotutkimukseen ja erityisesti siihen, kuinka keskustelu adaptaatioiden uskollisuudesta lähdetekstejä kohtaan on muuttunut (tai junnannut paikallaan) adaptaatiotutkimuksen historian aikana. Tämän jälkeen pureudutaan A Song of Ice and Firen ja Game of Thronesin suhteeseen romaanisarjan ja sen televisioadaptaation välisten erojen tarkastelun kautta. Yleisö voi myös valmistautua esittämään omia näkemyksiään luennolla näytetyistä videopätkistä ja esimerkeistä! HUOM. Spoilerivaroitus: luennolla käsitellään melko surutta kaikkia siihen mennessä ilmestyneitä romaanisarjan osia ja tv-sarjan tuotantokausia

Harry Potter not so siriusly

12:00 - 12:45
Henrik
Snive Kaukonummi

Potter Puppet Pals ja Hillywood Show’n Harry Potter -parodiat ovat varmasti monille tuttuja. Sarjaa on parodioitu useaan otteeseen. Ohjelmassa paneudutaan Harry Potter -parodioiden ihmeelliseen maailmaan ja tutustutaan myös vähemmän tunnettuihin parodioihin.

Kunniavierasshow: Jarmo Koski

12:30 - 13:45
Aalto-sali

Tule kuulemaan kun kunniavieras Jarmo Koski kertoo urastaan niin äänityskopissa kuin teattereiden lavoillakin! Luvassa on takuuvarmasti hauskoja, mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia tarinoita!

Pathfinder RPG

12:30 - 19:15
Elissa II

Aloittelijaystävällinen esittely roolipelaamiseen ja erityisesti Pathfinderiin. Päivän seikkailu vie pelaajat Jokikuningaskuntiin, tuohon ryöväreiden, aarteenetsijöiden ja kuninkaaksi halajajien luvattuun maahan. Eräs seikkailija otti yhteyttä Tiennäyttäjien järjestöön, aikomuksenaan myydä järjestölle muinaisen druidien reliikin. Pystyvätkö Tiennäyttäjät löytämään sen nykyisen omistajan ja haalimaan tarpeeksi kultaa ostaakseen tämän reliikin ennen kuin se päätyy vääriin käsiin? Yhden pelin kesto on noin tunti ja peliin mahtuu 3-6 pelaajaa.

Viihdehuone

12:30 - 19:15
Elissa I

Rentoudu hetki hektisen tapahtuman keskellä ja löydä uusi lempisarjasi! Viihdehuoneessa pyörivät hauskimmat, erikoisimmat ja jännittävimmät anime- ja draamasarjat. Tutustu j-draaman ihmeelliseen maailmaan ja hämmästele animen kirjoa aina suloisimmista eläinpiirretyistä vauhdikkaimpiin jännityssarjoihin idoleita ja urheilukenttiä unohtamatta! Viihdehuoneen tarjoaa Crunchyroll.

Legendaariset Pokémonit Arceusista Zygardeen

13:00 - 13:45
Henrik
Ronja Valasma

Kumpi tuli ensin, Mew vai Arceus? Kuka loi kenet? Mikä ihmeen Zygarde? Näihin kysymyksiin löydät toivon mukaan vastauksen tältä luennolta, jolla käydään läpi legendaarisia Pokémoneja faktojen ja teorioiden sekä erilaisten mytologioiden kautta.

Taas kerran aikahyppy tee!

13:00 - 13:45
Studio
Essi Kuukka

Time Warp? Time Warp! Tule oppimaan askeleet tai tanssimaan mukana, jos ne ovat jo hallussa.

Muumit vielä kerran

13:30 - 14:45
Alvar-auditorio
Eija Niskanen

Muumin seikkailut nousevan auringon maassa. Japanilaisesta Muumi-kulttuurista väitöskirjaa tekevä tutkija tulee valaisemaan aihettaan.

Toinen jalka Ankkalinnassa - tie fanista tohtoriksi

14:00 - 15:15
Henrik
Katja Kontturi

Miten sarjakuvaharrastus muuttuu tutkimukseksi? Millaisia kokemuksia väitöskirjan tekijän urakkaan mahtuu? Miten Aku Ankkaan yleensä suhtaudutaan tutkimuskohteena? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa vastaväitellyt filosofian (ankka)tohtori.

Ällöilta 3 - tuunaa sarjakuvasi

14:30 - 15:45
Studio
Feministinen sarjakuvatoiminta -ryhmä

Tuunataan rasistiset, seksistiset tai muuten tyhmät sarjakuvat uuteen uskoon paremmilla teksteillä.

Enkelit & Demonit Supernaturalissa

15:00 - 16:15
Alvar-auditorio
Alex Laulajainen ja Sara Tarvas

Kiinnostaako sinua mytologia Supernaturalissa esiintyvien enkeleiden ja demonien takana? Tiesitkö, että esimerkiksi Castielilla on juurensa oikeassa enkelimytologiassa ja että Crowleyn nimi ei ole aivan tuulesta temmattu? Jos nämä asiat kiinnostavat sinua, on tämä juuri oikea ohjelma sinulle! Perehdymme kevyesti näitä asioita käsittelevään juutalaiskristilliseen mytologiaan kattaen Supernaturalin kaudet 1-9; ohjelma sisältää siis spoilereita!

Ysäri-tv:n lyhyt oppimäärä

15:30 - 16:15
Henrik
Päivi Niinikangas ja Anniina Salminen

Teininoita Sabrinan ja Ally McBealin parissa kasvaneet ysäri-ikinuoret katsastavat nostalgiahuuruisella luennolla 90-luvun muistettavimpia televisiosarjoja top-10 listan muodossa. Kultaako aika muistot vai koskettaako enkeli edelleen?

Hall Cosplay ja pukudesignkilpailu

15:30 - 17:15
Aalto-sali

Hall Cosplayssa juuri sinä voit olla kisaaja! Lauantaiaamuna tapahtumastamme löydetyt taitavat cossaajat saavat poseeraavat lavalla ja saavat tuomariarvioinnin. Design-kilpailussa haetaan innovaatisia harrastajia ja faneja. Kyseessä voi olla oma hahmo tai johonkin sarjaan pohjaamasi fanipuku, tai esimerkiksi kirjahahmo josta ei ole julkaistu visuaalista versiota. Kisassa arvoidaan erityisesti mielikuvitusta, design-silmää ja käsityötaitoja! Väliajalla esiintyy tanssiryhmä Hitode Army.

Sormus-visa

16:00 - 16:45
Studio

Ovatko Rohanin kuninkaat hallussa? Entä kääpiöiden mytologia? Muistatko Fëanorin poikien nimet? Osaatko Peter Jacksonin elokuvat takaperinkin ulkoa? Tule ottamaan selvää, onko Sinusta Popcultin viralliseksi Keski-Maa -tietäjäksi!

Lohnarimetaa ja tissikypäriä

16:30 - 17:45
Alvar-auditorio
Karo Pietilä ja Janica Dauksch

Sisältää spoilereita Näin koulutat lohikäärmeesi -leffoista ja kirjasarjasta. Lohikäärmeet tulevat katoamaan leffasarjan lopussa. Vai katoavatko? Tiesitkö Snotloutin olevan potentiaalinen päällikkö? Entä syyn miksi Stoickin oli aika kuolla? Ja kuka ihme on Camicazi? Tule kuulemaan kirjasarjaan pohjautuvia juoniteorioita, syväluotaavaa hahmoanalyysiä ja leffasarjassa toteutuvia oikeita viikinkifaktoja.

“Kaikki ihastukseni ovat fiktiivisiä”: Henkilöhahmojen vetovoimasta

16:30 - 17:15
Henrik
Essi Varis

Oli kyseessä sitten klassikkoromaani, sarjakuvasaaga tai kulttisarja, eri tarinoiden vetonauloiksi ja käyntikorteiksi nousevat yleensä niiden henkilöhahmot. Mikä saa fanin kiintymään henkilöön, jonka veri on mustetta ja iho paperia? Mikä hahmojen rooli on yhtäältä fanikulttuurissa ja toisaalta fiktion kauppaamisessa?

Viiksiä ja traumoja - Don Bluthin elokuvat

17:30 - 18:45
Studio
Cilla ja Nita Lohi

Länsimaiset animaatioelokuvat ovat muutakin kuin Disneytä. Yhtiön riveistä erkani kunnianhimoinen visionääri Don Bluth, jonka luomukset kiehtoivat ja pelottivat pienokaisia ympäri maailmaa. Ohjelmassa käydään läpi Bluthin elokuvatuotanto ja sen tyypillisiä piirteitä sekä pohditaan, mitä hän on antanut länsimaisen animaation perinteelle.

A place both wonderful and strange

17:30 - 18:15
Henrik
Siri Kerola

Twin Peaksin kuolleista heräämisen valossa lienee hyvä hetki tutkia, mikä sarjalle tuo oman uniikin tunnelmansa. Luennolla perehdytään Twin Peaksin estetiikkaan visuaalisesta ilmeestä tärkeimpiin teemoihin, sekä siihen miten se on vaikuttanut moderneihin tv-sarjoihin ja elokuviin. Lisäksi mietitään, kuinka tulevat jaksot voisivat päivittää sarjaa ajankohtaisemmaksi.

Naiskuva Disneyn klassikoissa

18:00 - 19:15
Alvar-auditorio
Maaret Stepanoff

Roolimalleja, prinsessoja, neitoja pulassa… Disneyn animaatioklassikoiden esittämä kuva naishahmoista on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä jo pitkään. Toisaalta monet studion elokuvissa seikkailevista neitokaisista ovat jääneet ihmisten mieliin myös positiivisessa valossa. Luennolla pohditaan, miten klassikoiden esittämä naiskuva on aikojen saatossa muuttunut ja etsitään menneiden ja uudempien trendien ongelmia ja vahvuuksia.

Polygon Black - Video game metal

18:30 - 19:15
Aalto-sali
Polygon Black

Helsinkiläinen yhtye Polygon Black soittaa metalli- ja rock-covereita videopelimusiikista. (www.polygonblack.com)

Sunnuntai

Pelihuone

10:00 - 16:15
Arkki

Videopelien historiaa käsinkosketeltavassa muodossa!

Miesten pukuhuone

10:00 - 11:15
Elissa II

Tällä ohjelmalla ei ole kuvausta.

Naisten pukuhuone

10:00 - 11:45
Elissa I

Tällä ohjelmalla ei ole kuvausta.

Unisex pukuhuone

10:00 - 11:45
Studio

Tällä ohjelmalla ei ole kuvausta.

Kpop-fanikulttuuri – viattomia bändäreitä vai miniatyyrimafiaa?

10:30 - 11:15
Henrik
Amanda Melander

Korealainen pop on tullut viime vuosina länsimaihinkin jäädäkseen ja genrellä on kymmeniä miljoonia faneja ympäri maailmaa. Miten fanikulttuuri länsimaissa eroaa k-popin synnyinsijoista tai niiden suurimmista kuluttajamaista, Japanista ja Kiinasta? Mitä yhteistä korealaisella fanitoiminnalla on järjestäytyneen rikollisuuden kanssa? Kuinka pahoja salaisuuksia korealaiset fanit pimittävät kansainväliseltä fandomilta? Vastauksia näihin kysymyksiin ovat tervetulleet ottamaan selvää niin kpop-fanit kuin aiheesta muuten kiinnostuneet!

Dragon Age – tasa-arvoa Thedasissa

10:30 - 11:45
Alvar-auditorio
Elisabet Viljanen

Dragon Age on pelisarja, jossa naiset eivät jää sivusta seuraajiksi tai seinäruusuiksi, vaan ovat aktiivisia toimijoita siinä missä mieshahmotkin. Esittelyssä Dragon Agen merkittävimmät naishahmot, ja heidän taustansa ja ominaisuutensa. Luento sivuaa myös tasa-arvokysymystä peliteollisuudessa Dragon Agen näkökulmasta; missä määrin pelintekijät ovat ottaneet naispelaajat huomioon peliä tehdessään, ja kuinka se pelissä näkyy? Onnistuuko Dragon Age tässä, ja voisivatko muut pelisuunnittelijat ottaa mallia siitä? Voiko naisnäkökulma tuoda peleihin lisäarvoa molempia pelaajasukupuolia ajatellen? Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheesta.

Jarmo Koski Q&A

11:00 - 12:15
Aalto-sali

Mitä olet aina halunnut kysyä Jarmo Koskelta? Ohjelman aikana kunniavieras vastaa kävijöitä askarruttaviin kysymyksiin ääninäyttelystä, teatterityöskentelystä, näyttelyuran luomisesta Suomessa sekä monista muista teemoista! Tule kuulemaan ja nauttimaan!

Sarjakuvakäsikirjoittajana Pohjois-Amerikan markkinoilla

11:30 - 12:15
Henrik
Hannu Kesola

Loppukesästä 2013 Hannu Kesola päätti, että hän yrittäisi luoda uraa sarjakuvakäsikirjoittajana pohjoisamerikkalaisilla markkinoilla. Puoli vuotta myöhemmin hänellä oli julkaisusopimus niin muutaman pienkustantamon kuin legendaarisen Heavy Metal Magazinen kanssa, ja hän kirjoitti kahta sarjakuva-albumia Pohjois-Amerikan viiden suurimman sarjakuvakustantamon joukkoon kuuluvalle kustantamolle. Vuorovaikutteisessa esitelmässä Kesola kertoo ja antaa vinkkejä miten tähän pisteeseen päästiin, jotta suomalaisia kirjoittajia nähtäisiin samoilla markkinoilla enemmänkin.

Doctor Who Finland -miitti

12:00 - 13:15
Elissa II

Doctor Who Finland miittaa jälleen! Kaikki whovian-henkiset tervetulleita höpisemään ja tutustumaan, vaikka ei olisi (vielä) Doctor Who Finlandissa

Sailor Moon Crystal - Miten meni noin niinku omasta mielestä?

12:00 - 13:15
Alvar-auditorio
Henna Kiiveri

Maailman tunnetuin ja ikonisin taikatyttösarja teki paluun vuonna 2014 nimellä Sailor Moon Crystal. Toei Animation lupasi katsojille Naoko Takeuchin alkuperäismangan tyyliä ja juonta uskollisemmin esittävän sarjan. Toteutuivatko lupaukset? Vai onko uusi sarja kengännauhabudjetilla tuotettua oheismyyntiä tehostavaa huttua nostalgianälkäisille? Ohjelmassa vertailemme uutta sarjaa mangaan sekä vanhaan sarjaan. Vertailunkohteina ovat muun muassa hahmojen väliset suhteet, juonenkuljetus, oheistuotteet ja kohderyhmä, sekä, kyllä, piirtotyyli ja animaatio. Tervetuloa negistelemään!

Viihdehuone

12:30 - 16:15
Elissa I

Rentoudu hetki hektisen tapahtuman keskellä ja löydä uusi lempisarjasi! Viihdehuoneessa pyörivät hauskimmat, erikoisimmat ja jännittävimmät anime- ja draamasarjat. Tutustu j-draaman ihmeelliseen maailmaan ja hämmästele animen kirjoa aina suloisimmista eläinpiirretyistä vauhdikkaimpiin jännityssarjoihin idoleita ja urheilukenttiä unohtamatta! Viihdehuoneen tarjoaa Crunchyroll.

Otakun eksistentiaalinen kriisi 2.0

12:30 - 13:15
Henrik
Jenna Pulkkinen

Kyllä se on kriisin paikka, kun itsensä vuosia otakuksi lukenut pallero ei löydäkään enää Desuconin ohjelmakartasta mitään mielenkiintoista, suurinta intohimoa kylvävätkin karmeat livestreamaukset Doctor Whosta ja Sherlockista, Captain America on vallannut tumblr-dashin, eikä sitä animeakaan ole kyllä tullut katsottua ikuisuuteen. Mitä nyt, kun en olekaan enää animu? Ohjelmassa käsitellään humoristisesti länsimaisten ja japanilaisten sarjojen ja fanittajien eroja, vastakkainasetteluja sekä vähän vakavammalla naamalla viime aikoina esiin noussutta ongelmaa: onko länsimaisen populaarikulttuurin harrastajalla sijaa Suomen con-skenessä? Mukana myös uutta materiaalia!

Marvel Dance

12:30 - 13:15
Studio
Tiiariia Tamminen

Tanssitunnilla käydään pilke silmäkulmassa läpi Marvelin eri supersankareita (ja superpahiksia) kuvaavia tanssiliikkeitä ja kootaan niistä koreografia. Tunti sopii kaikentasoisille ja pääpaino on hauskanpidossa.

Assassin’s Creed Finland -miitti

13:30 - 14:15
Elissa II

Assassin’s Creed -faneilun lisäksi miitissä myös jutellaan tulevasta fanileffasta ja värvätään henkilöstöä siihen. Tervetuloa kaikki, joita kiinnostaa elokuvienteko tai itse pelisarja!

Haluatko elokuvantekijäksi eli kuinka tehdä fanielokuva tai –jakso munaamatta sitä täysin?

13:30 - 14:45
Henrik
Laura Paananen

Miten Sherlock-jaksosta saadaan tarpeeksi älykäs, jotta Sherlock tuntuu oikeasti nerolta? Kuinka itketetään Supernaturalisti? Kuinka ollaan exterminoimatta elokuvaa jo esituotantovaiheessa? Erilaisia fanielokuvia ja fanisarjaprojekteja tuotetaan Suomessa ja maailmalla miltei jatkuvasti vaihtelevalla menestyksellä. Jos olet kiinnostunut moisen teosta tai olet yleensäkin kiinnostunut elokuva-alasta, tule kuulemaan mitkä ovat elokuvanteon pahimmat sudenkuopat ja aloittelijan virheet. Ohjelma sopii elokuvan tuotantoa tuntemattomille aloittelijoille, ei niinkään alan opiskelijoille.

Ne toiset Salkkarit (K-15)

13:30 - 14:45
Alvar-auditorio
Janna Pöyhönen, Maria Rahunen

Salaiset kansiot aiheutti meille 90-luvulla lukemattomia painajaisia. Lähes 20 vuotta myöhemmin päätimme maratoonata sarjan uudelleen. Vieläkö sarja aiheuttaa samanlaisia tunteita kuin lapsena? Entä ovatko Mulder ja Scully vieläkin se alkuperäinen OTP? Ohjelmassa keskustellaan mm. hahmojen kehityksestä, kiinnostavimmista ja pelottavimmista jaksoista, sekä siitä, miten Salaiset kansiot on vaikuttanut muihin sarjoihin. Pohdimme myös sarjan uudelleenkäynnistämisen plussia ja miinuksia. Voisiko uusi kausi todella nousta edellisten tasolle? HUOM: K-15

Mikä soi?!

14:00 - 14:45
Studio
Lydia Rogers, Hanna Uutaniemi

Popcult Daysta tuttu musiikin fiilistely palaa jälleen! Jälleen kerran sinulla on mahdollisuus osoittaa lempifandomiesi musiikkitietämys! Tällä kertaa kuuntelemme piirretyistä tuttuja sointuja ja sinä voit tulla tunnistamaan niitä! Meillä on jälleen kerran kolme kategoriaa, jotka ovat: konsolipelit, animaatiosarjat ja animaatioelokuvat! Konsolipelimusiikki on suhteellisen moderneista peleistä 2000-luvun alun peleistä eteenpäin. Animaatiosarjoissa sekä elokuvissa löytyy sointuja länsimaalaisten lähteiden ulkopuoleltakin! Tule joko kisaamaan tai kuuntelemaan mikä soi, sillä saatat saada myös hyviä liikkuvan kuvan suosituksia!

Harry Potter -miitti

14:30 - 15:15
Elissa II

Vapaa kaikille Potter-faneille!

Aikamatkailu populaarikulttuurissa

15:00 - 16:15
Alvar-auditorio
Saara Asikainen

Aikamatkailua on kuvattu kirjallisuudessa, elokuvissa ja televisiossa jo hyvin pitkään. Kaikilla teoksilla on oma käsityksensä ja teoriansa aikamatkailusta ja sen vaikutuksista. Miten siinä ajassa matkustetaankaan? Jos matkustan menneisyyteen, hajotanko tulevaisuuden? Entäpä rinnakkaiset aikajanat? Näitä kysymyksiä käsittelen ja pyörittelen. HUOM!! Ei sisällä oikeaa tieteellistä teoriaa aikamatkailusta, vain sen mitä populaarikulttuurilähteistä löytyy.

Cosplay-yksilöesityskisa ja photoshootkisan tulokset

15:00 - 16:15
Aalto-sali

Yhden hengen esityksiä on nähty jo monissa cosplay-kisoissa, mutta tällä kertaa pääasiaksi nostetaan vain yhden hengen karisma. Kisassa tärkeintä on esitys, pukua itseään ei tuomaroida. Photoshoot-kilpailuun osallistuvat valokuvaaja ja cosplayaaja tiiminä. Tapahtumassa voi äänestää omaa suosikkiaan. Äänestys loppuu ennen sunnuntain cosplay-kisojen alkua, jolloin voittajat paljastetaan. Väliajalla esiintyy tanssiryhmä Tiny Z.

Kädenjälki elokuvissa

15:00 - 16:15
Henrik
Dinotski Helminen

Millaisia olivat digiaikaa edeltäneet 80-90 -luvun scifi- ja fantasiaelokuvat, jolloin kaikki piti tehdä käsin? Miten kädenjälki näkyi ennen hallitsevia tietokone-efektejä elokuvissa? Mihin asioihin panostettiin, ja miten 2000-luvun elokuvat eroavat 80-90-luvun elokuvista? Tervetuloa nostalgisoimaan ja saamaan kysymyksiinne vastauksia sekä jakamaan myös omia mielipiteitänne.

BBC Sherlock -miitti

15:30 - 16:15
Elissa II

Yleistä keskustelua brittiläisestä huippumaineen saavuttaneesta sarjasta, sen näyttelijöistä ja tuotannosta sekä sen tulevaisuudesta. Aihealueesta voidaan myös poiketa ja keskustella muista Sherlock Holmes -kategoriaan kuuluvista elokuvista, parodioista ja kirjallisuudesta, tai vaikkapa ihmisten halutessa leikkiä erilaisia aiheeseen sopivia leikkejä, teidän sananne on nyt kuuluvilla. Kaikki halukkaat tervetulleita mukaan jakamaan mielipiteitään ja pitämään muuten vain hauskaa muiden kanssafanien kanssa !

Päättäjäiset

16:30 - 16:50
Aalto-sali

Nyt se loppuu. End of time.