Taidekuja löytyy jälleen kerran Popcult Helsinki 2016 -tapah­tu­mas­ta!

Eevi Nieminen
21.01.2016

Taidekujamme sijaitsee tutulla paikalla Kulttuuritalon toisessa kerroksessa, heti suuren Aalto-salin sisäänkäyntiä vastapäätä, joten se on varmasti kaikkien Popcult-kävijöiden matkan varrella. Pöytiä on noin 20 kumpanakin päivänä.

Valokuva
Santtu Pajukanta

Taidekuja tarjoaa materiaalia faneilta faneille – taideprinttejä, omakustanteita, sarjakuvia, koruja, avaimenperiä… Myös kangaskassit taitelijoiden omilla printeillä ovat olleet nousussa viime aikoina! Taidekujatuotteiden kirjo jatkaa aina vain kasvamistaan, jää nähtäväksi mitä artistit keksivät tänä vuonna tuoda pöydilleen!

Popcult Helsinki 2016 taidekujan taitelijoiden valinnat tapahtuu jälleen pienimuotoisella portfoliohaulla, jota ei tarvitse pelästyä. Niin aloittelijat kuin konkarit ovat hyvin tervetulleita kujailemaan. Portfoliohauku tuo varmistuksen siitä, että kujailijat suhtautuvat hakuunsa tunnollisesti ja tuovat myytäväksi laadukkaita, huoliteltuja tuotteita.

Pöytä kujalla maksaa 15e per päivä, eli 30 e koko viikonloppu. Voit valita tahdotko kujailla lauantaina, sunnuntaina vai koko viikonlopun ajan.

Voit myös jakaa pöydän kaverisi kanssa tahtoessasi. Pöytäkokomme ovat kuitenkin rajalliset, joten toivomme max 2 kujailijaa per pöytä. Haku sulkeutuu 7.2., joten muista ilmoittautua! Taidekujalaisen tulee ostaa myös lippu tapahtumaan.

Hae myyjäksi taidekujalle

Kaikille hakeneille ilmoitetaan valintapäätöksistä noin viikon sisällä haun päättymisestä.Jos syntyy kysymyksiä, taidekujavastaavan (allekirjoittaneen) saa sähköpostin lisäksi parhaiten kiinni Twitteristä @dreamypineapple nimimerkin takaa! Lopuksi vielä vinkkilista taidekujamyyjille!

  • Coniin on hyvä varata joku tauottaja myyntityöllesi, jos jossain välissä haluat piipahtaa esimerkiksi syömässä, vessassa tai katsomassa ohjelmaa. Popcult Helsingin työvoima ei valitettavasti voi tauottaa puolestasi.
  • Varaa tarpeeksi vaihtorahaa. Myyntityö tapahtuu käteisellä ja myyjän kannattaa varautua raha-automaattilämpimiin suoriin seteleihin. Mukaan kannattaa varata myös kätevä säilytysastia (esim. kassalipas)
  • Fanart on sallittua, kunhan oma kädenjälkesi näkyy tuotteissa. Ethän plagioi tai läpipiirrä kuviasi!
  • Jos myyt painotuotteita, kannattaa panostaa paperin ja painotyön laatuun. Tavallisen kotiprintterin jälki ei välttämättä ole tarpeeksi vaativalle asiakkaalle. Painotaloista kannattaa kysyä tarjouksia.
  • K-18 -piirrosten myyminen on sallittua Popcult Helsingissä, mutta niiden tulee olla piilossa esimerkiksi erillisessä kansiossa.
  • Pöytää saa somistaa esimerkiksi pöytäliinalla oman makunsa mukaan.
  • Pusseja, kuminauhoja, muovitaskuja yms. on hyvä varata asiakkaillesi töiden kuljettamista varten.