Studio Killers -an­i­maa­tioy­hty­een Eliza Jäppinen on Popcult Helsinki 2017:n ensimmäinen kun­ni­avieras

Popcult Helsinki
17.02.2017

Popcult Helsingin ensimmäinen kunniavieras vuonna 2017 on Studio Killers -yhtyeen Cherry. … Sekä hänen managerinsa, koko Studio Killers -yhtyeen visuaalisen maailman luoja ja toteuttaja Eliza Jäppinen!

Meet the Artist!
Valokuva
Kuva: Eliza Jäppinen

Eliza Jäppinen on visuaalisen alan moniottelija: hän on animaattori, kuvittaja, kuvataiteilija, tuottaja ja animaatioalan yrittäjä. Mysteerimuusikoista ja Jäppisestä koostuva Studio Killers -animaatiobändi on kasvattanut ympärilleen valtavan kansainvälisen fanikunnan. Monet eivät tiedä, että Jäppinen on suunnitellut ja toteuttanut kaikki Studio Killersin visuaaliset materiaalit ja videot itse! Studio Killersin suosituin musiikkivideo Jenny on katsottu YouTubessa yli 17 miljoonaa kertaa.

Eliza Jäppisen kunniavierashaastattelussa käydään läpi Cherry-hahmon takana oleva luova prosessi sekä se, mitä Studio Killersille kuuluu nykyään. Jäppinen tulee myös kertomaan animaatioalalla työskentelystä, yrittäjyydestä sekä representaation ja luovuuden tärkeydestä. Jos aikaa riittää, keskustelemme myös Jäppisen tekemistä peligrafiikoista ja peliprojektista.

Jäppinen seuraa edelleen aktiivisesti kaikkea animaatioalalla tapahtuvaa. Viime aikojen suosikkeja ovat olleet muun muassa Adventure Time, My Little Pony: Friendship is Magic sekä Rick & Morty.

Tervetuloa kuuntelemaan suomalaisen animaatiotaiteen huippunimen haastattelua! Jäppinen on hurmaavan hauska ja yhtä omaperäinen kuin luomansa piirrosmaailmat, joten ohjelma tulee varmasti viihdyttämään. Luvassa on myös nimikirjoitustilaisuus.

Eliza Jäppisen kunniavierasohjelma on englanninkielinen.

Muistatko tämän hitin? Ode to the Bouncer -musiikkivideon animaatio on täysin Eliza Jäppisen käsialaa.

Studio Killersin kotisivut Studio Killers Facebookissa