Popcultista palattu, mutta miten menivät cos­playk­isat?

Stina Salminen
24.05.2017

Huhhuh! Popcultista on jo ehtinyt kulua viikko jos toinenkin, mutta cosplayvastaava on ehtinyt vähän kerätä ajatuksiaan kasaan siinä ajassa.

Muistutetaanpa itseämme heti alkuun cosplaykilpailuiden voittajista. Samalla ne jotka eivät päässeet kisoja katsomaan tai eivät muuten vain saaneet selville tuloksia, pääsevät näkemään voittajat nyt. Jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan näimme pukudesignkilpailun, sekä pukukilpailun, joten ensimmäisenä näiden kilpailuiden voittajat.

Designkilpailun tulokset

1.sija

Sanna “Rikyo” Hynynen

Sorra Harenam - Kaveriporukan oma pöytäroolipelikampanja.

Valokuva
Valokuva: Kyuu Eturautti

2. sija

Mikael “Emery” Hynynen ja Raisa “Raistlana” Saarijärvi

Tulkas & Nessa - Silmarillion

Valokuva
Valokuva: Kyuu Eturautti

3. Sija

Vilma “Teme” Kylänlahti

Percival "Percy" Fredrickstein Von Musel Klossowski de Rolo III - Critical Role

Valokuva
Valokuva: Kyuu Eturautti

Pukukilpailun tulokset

1. sija

Lisa Poutiainen ja Sini Hyyryläinen

Toriel & Sans - Undertale

Valokuva
Valokuva: Kyuu Eturautti

2. sija

Team Awesome Cosplay

Obi-Wan Kenobi & Anakin Skywalker - Star Wars the Clone Wars -animaatio

Valokuva
Valokuva: Kyuu Eturautti

3. sija

Mia “Mii Cosplay” Lehtonen

Piña Co Lada - GATE: Hieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri

Valokuva
Valokuva: Kyuu Eturautti

Kunniamaininta materiaalivalinnoista ja ompelujäljestä.

Mariien

Connor Kenway - Assassin’s Creed III

Valokuva
Valokuva: Kyuu Eturautti

Uutuutena tänä vuonna nähtiin cosplaymusiikkivideokilpailu eli CMV- kilpailu, jonka vastaanotto oli hyvinkin suosiollinen. Finaaliin oli karsittu 4 videota, joista yksi voitti niin tuomariston suosikki- kuin yleisön suosikki- palkinnot!

Legend - Värisuora

Cosplayvastaava on sitä mieltä, että jos CMV- kilpailu pitää suosionsa ja saa tulevaisuudessakin paljon videoita mukaansa, niin yleisö pääsee nauttimaan kyseisestä kilpailusta lisää!

Yleisestikin kilpailut onnistuivat hyvin ja saivat hyvää palautetta. Popcultissa nähtiin useita upeita pukuja ja videoita, niin kilpailuissa kuin muuallakin tapahtumassa. Cosplayvastaavana olen erittäin iloinen myös kovasta tasosta, mitä kilpailuissa nähtiin. On erittäin suuri ilo nähdä kuinka hurjasti Suomenkin scene on tässä kehittynyt vuosien mittaan! Kiitos kaikille kilpailijoille vielä kerran, olitte aivan mahtavia!

Ongelmitta ei tietenkään vältytty ja Europaea-sali osoittautuikin hankalaksi paikalle pukukilpailuille. Sali on valitettavasti tasainen, eli penkkejä ei ole korotettu ja lavan korkeus ei tässä tapauksessa ollut riittävä, jotta takarivitkin näkisivät lavan hyvin. Onneksi saimmekin tästä palautetta ja parannusehdotuksia, jotka on painettu mieleen, ja jatkossa koitammekin keksiä tavan, jolla taaempanakin istuvat näkisivät puvut.

Cosplaykilpailuiden järjestäminen on yllättävän haastavaa ja palaute onkin mielettömän tärkeää, jotta voimme kehittää kilpailuita vuodesta toiseen ja samalla itse cosplayvastaavakin pääsee kehittämään itseään.

Palautetta on tärkeää saada kävijöiden lisäksi itse kilpailijoilta, työläisiltä ja tuomareilta ja olen ollut erittäin tyytyväinen saamani palautteen määrään. Vaikeita päätöksiä on tehty ennen kilpailuita ja niitä tullaan varmasti jatkossakin tekemään, palautteet auttavat näissä aivan uskomattoman paljon, joten hurja kiitos vielä kaikille palautetta antaneille!

Vielä kollektiivinen kiitos tässä kaikille, jotka tulivat kisoja katsomaan! Olitte aivan mahtava yleisö!