Popcult Dayn toinen kun­ni­avieras on dub­bau­so­h­jaa­ja, tekstittäjä ja kääntäjä Tatu Tiihonen!

Popcult Helsinki
22.04.2018

Popcult Dayn kunniavieraskaartiin liittyy Tatu Tiihonen, joka saapuu tapahtumaan kertomaan suomidubbausten ja kääntämisen maailmasta!

Tatu Tiihonen on pitkän linjan AV-kääntäjä ja suomenkielisten dubbausten ohjaaja, joka on työskennellyt alalla yli 20 vuotta. Ura sai alkunsa Ylellä vuonna 1996, jonka jälkeen Tiihonen on laatinut tekstityksiä, laulujen käännöksiä ja selostustekstejä laidasta laitaan. Hän on mm. tekstittänyt lähes kaikki Suomessa nähdyt Doctor Who -jaksot!

Tiihonen on kääntänyt ja ohjannut yli 20 animaatiota, mm. suositun Ryhmä Hau -sarjan ja DreamWorksin Lohikäärmeratsastajat! Listalta löytyy lisäksi monta lapsuuden nostalgiasarjaa, kuten Roni Neutroni, Sätkyjä ja tärinöitä, Karhuherra Paddington sekä Herpertti.

Popcult Dayssa kunniavierasohjelmassa ”Dubbausten ohjaus, käännökset ja ääninäyttely” kuullaan runsaasti faktoja ja kiinnostavia kertomuksia alalta. Haastattelupohjaisen ohjelman juontavat ääninäyttelyyn keskittyvän Afureko-blogin Cilla Lohi ja Nita Lohi.

Oletko aina halunnut kysyä jotain AV-kääntämisestä tai dubbausten ohjaamisesta? Nyt on tilaisuutesi, sillä otamme myös kävijöiden kysymyksiä mukaan ohjelmaan! Pidä silmällä some-kanaviamme, sillä keräämme rajatun määrän kysymyksiä lähiaikoina Popcultin Facebookin ja Twitterin kautta.

Popcult Dayn toisena kunniavieraanan nähdään sci-fiin erikoistunut tuottaja, efektisuunnittelija ja ohjaaja Samuli Torssonen. Käy lukemassa Torssosen esittely blogistamme!

Jos sinulla ei vielä ole lippua Popcult Dayhin, saat sen kätevästi nettikaupasta!