Popcult Day – fanit­tamisen riemua!

Mira-Pauliina Puhakka
16.08.2014

Popcult Day, tuo mystinen yksipäiväinen tapahtuma Helsingin Malmitalolla lähestyy! Nyt on siis vallan erinoimainen aika valottaa tapahtumamme tarkoitusperiä sekä antaa pieni pilkahdus muutamasta ohjelmanumerostamme.

Kuten monet jo saattavat tietää, Popcult Day keskittyy täysin juhlistamaan itse faneja ja heidän tuottamaansa fanituskulttuuria. Tähän kategoriaan kuuluu kaikki cosplaysta fanitaiteeseen, fanifiktioon, miittailuihin... ja vaikka mihin! Fanitus tuo ihmisiä yhteen. Popcult Day haluaa tarjota faneille yhteistä tekemistä, mielenkiintoisia luentoja ja aikaa hengailla keskenään.

Olemme kutsuneet tapahtumaamme kolme omintakeista vierasta eri aloilta puhumaan omasta fanituksestaan ja miten se on vaikuttanut heidän elämäänsä. Heitä yhdistää palava fanitus ja inspiraation ammentaminen omista suosikeistaan. Tässä lyhyet esittelyt heistä!

Valokuva
Hanna-Pirita Lehkonen

Anniina Salminen tunnetaan netin syövereissä paremmin nimimerkillä Anniilaugh. Anniina piirtää paljon fanarttia, mutta eniten huomiota ovat saaneet hänen taidokkaan yksityiskohtaiset ja alkuperäisteoksilleen uskolliset cosplay-asunsa. Ensimmäisen kerran hän sai laajaa nettisuosiota Homestuck-piireissä tehtyään ensimmäisen pukunsa Vriska-hahmosta vuonna 2011, jonka jälkeen cosplay vei mennessään eikä loppua ole näkyvissä. Oheisen kuvan hahmo on Medicine Seller sarjasta Mononoke, jolla Anniina voitti kesän 2014 Desuconissa Hall Cosplay -kilpailun. Ohjelmanumerossaan Anniina kertoo fanituksestaan cosplayn takana. Lisää Anniinan tuotoksia voit käydä katsomassa hänen Deviantartistaan ja Tumblr-blogistaan.

Valokuva
Kenji aka Juha Lehtimäki

Toisena kutsuvieraanamme on Rewe Fagerström, henkilö Hopeanuoli!musikaalin takana! Hopeanuoli!musikaali esitettiin kaksi kertaa ja itse Hopeanuoli-mangan piirtäjä Yoshihiro Takahashi kävi katsomassa musikaalin. Nyt Rewe on siirtynyt tuottamaan musikaalia toisesta suuresta suosikistaan Pokémonista. Valitsen Sinut! -niminen musikaali on parhaillaan kovaa kyytiä tekeillä ja ensi-iltaa saamme näillä näkymin odottaa vuonna 2016, juuri sopivasti Pokémonin 20. juhlavuoden kunniaksi! Ohjelmanumerossaan Rewe kertoo musikaali-innostuksensa taustoja, sekä raottaa verhoa kuinka tällainen produktio oikein saadaan aikaiseksi. Lue lisää Valitsen Sinut! -musikaalin nettisivuilta ja uusimmat päivitykset Facebookista!

Valokuva
Hanna-Pirita Lehkonen

Kolmas kutsuvieraamme on nimeltään Susanna Silván, mutta hänet tunnetaan paremmin nimimerkillä Sadyna. Sadyna on taidekujien kokenut konkari ja piirtää mm. suosittua Sherlock Holmes Baby -fanisarjakuvaa. Suuri läpimurto tapahtui kuitenkin hänen julkaistuaan Warrior Princesses -kuvasarjansa, jossa Disney-prinsessat ovat tavallisten prinsessojen sijaan Soul Calibur -pelien tyyliin fantasiaroolipelien soturiprinsessoja! Nämä soturit ovat levinneet ympäri nettiä kulovalkean tavoin ja sarjaa on julkaistu monilla suosituilla nettisivuilla. Oheisessa kuvassa Sadyna on Cosvision tapahtumassa taidekujapöytänsä takana myymässä tuotoksiaan. Popcult Dayn ohjelmanumerossaan Sadyna kertoo omasta fanittamisestaan fanitaiteen keinoilla. Käy katsomassa Sadynan tuotantoa enemmän hänen Deviantartistaan ja Tumblr-blogistaan.

Tässä oli pieni siipale siitä, mitä haluamme Popcult Dayn olevan, faneja kohtaamassa faneja ja kertomassa omista tekemisistään. Ja täten tämän blogauksen myötä avaamme tänään myös ohjelmahaun. Kyllä! Popcult Day haluaa sinut pitämään ohjelmaa tapahtumarikkaaseen päiväämme! Lue lisää ohjelmahausta ilmoittautumissivullamme. Ja jälleen kerran, pitäkää Silmänne edelleen auki tulevia ilmoituksia varten...

Oikein hyvää loppukesää!

Hanna-Pirita Lehkonen
kutsuvierasvastaava

Mira-Pauliina Puhakka
säätäjä-ässä