Piristystä kylmiin talvipäivi­in (lisää ohjel­ma­julk­istuk­sia!)

Popcult Helsinki
09.01.2017

Paleltaako? Tee mielikuvamatka lämpimään keväiseen coniin, joka on meren äärellä... ja kuvittele itsesi kuuntelemaan näitä ohjelmia:

Definitiivinen Haamujengi-paneeli

Katja Kontturi, Cilla "cilucola" Lohi, Nita "nits_afureko" Lohi ja Anna Rantasila

Haamuja! Räyhähenkiä! Ektoplasmaa! Definitiivinen Haamujengipaneeli kokoaa yhteen neljä erilaista mutta yhtä innokasta Ghostbusters-elokuvien ystävää pohtimaan, mikä kaikissa kolmessa leffassa toimii ja mikä taas ei. Paneeli pui niin elokuvien lorea, estetiikkaa, käsikirjoitusta kuin taustojakin analyyttisen humoristisella otteella.

Fandom-turistin matkaopas

Fangirl Quest / Tiia Öhman ja Satu Walden

Haaveiletko Benedict Cumberbatchin tai Tom Hiddlestonin tapaamisesta? Entä vierailusta aitoon Harry Potterista tuttuun linnaan? Haluaisitko seisoa rannalla, jossa David Tennantin Tohtori ja Rose sanoivat hyvästit? Miltä tuntuisi ottaa selfie The Walking Deadin Norman Reedusin kanssa Atlantan helteessä tai Misha Collinsin kanssa Vancouverin metsässä?

Fangirl Quest -blogin Tiia ja Satu ovat tehneet kaiken tämän ja paljon muuta! Luennolla jaetaan parhaat vinkit ylläolevien tavoitteiden saavuttamiseksi sekä tutustutaan leffaturismin saloihin ja netissä laajalti levinneeseen Sceneframing-valokuvaprojektiin. Esittelyssä myös hienoimmat leffojen ja TV-sarjojen kuvauspaikat Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

Kuolema Disneyn piirroselokuvissa

Julia "Kvartsi" Salminen

Vaikka Disneyn elokuvat ovat valtaosin aiheiltaan kepeitä, ei kuolema ole niissä tavaton asia. Aiheena se koskettaa hahmoluokkia aina sankareista pahiksiin, mutta kenelle sadut lopulta päättyvät huonosti? Ovatko kuolemat muuttuneet alkuperäisistä saduista tai ajan myötä? Luennolla käsitellään, kuinka Disneyn klassikkopiirroselokuvissa tyypillisesti ja epätyypillisesti ollaan kuoltu, tapettu, ja kuinka tästä ollaan päästy yli.

Ai voiko tolla elää? – Miten luoda sarjakuvaura verkossa

Hanna-Pirita Lehkonen

Korelainen LINE Webtoon, Amerikkalainen GoComics, Patreon ja Kickstarter. Nämä ja monet muut mahdollistavat nettisarjakuvan tekemisen työkseen. Tule kuuntelemaan vinkkejä siihen, miten pieni suomalainen taiteilija voi käyttää internetin ihmemaata työllistääkseen itsensä sarjakuvilla. Puhumme ohjelmassa myös painetun sarjakuvan työpaikkojen etsimisestä ja hakemisesta netin avustuksella. Ohjelman pitäjä Hanna-Pirita elättää itsensä LINE Webtoon -nettisarjiskustantajalla työskennellen ja jakaa Twitterissä tilillään @AnthologyComics apua sarjakuvatyöpaikkojen saamiseen.

Jännittäviä ohjelmapaljastuksia on luvassa lisää ennen toukokuuta, joten kannattaa pysyä kuulolla — palkitse itsesi sitä ennen lupauksella tulevasta keväästä ja osta conilippu lippukaupasta. Tässä jo julkaistu ohjelma.

Jos inspiroiduit näistä ohjelmista ja keksit itse mahtavan ohjelmaidean, vielä ehdit mukaan pitämään Popcult Helsinkiin ohjelmaa! Lähetä valmiit tai alustavat ideasi ohjelmavastaaville Reettikselle ja Satulle ([email protected]), jotka mielellään auttavat ideoiden kehittelyssä! Ohjelmahaku on auki vielä muutaman viikon.