Overwatch, asek­suaal­isu­us ja fanituksen monet muodot!

Popcult Helsinki
13.03.2017

Popcult Helsingin koko viikonlopun ohjelmakartta julkaistaan TÄLLÄ VIIKOLLA! Pitäkää pipoistanne kiinni, sillä luvassa on silmittömän suurenmoinen paketti. Ennen karttaa, tässä vielä yksi ohjelmajulkistuskierros jännitystä lieventämään:

Transmediallinen tarinankerronta: tapaus Overwatch

Solja "Rime" Lamminen

Tarinankerrontaa on monenlaista. Overwatchissa peliaikaa ei tuhlata mutkikkaiden juonikiemuroiden selvittelyyn, vaan sen sijaan pelin ympärille tehty tarina on rakennettu aivan toisin tavoin. Tule luennolle kuuntelemaan, mitä se "transmedia" oikein on, ja kuinka juonettomassakin pelissä voi olla tarina.

BBC:n Sherlock ja fanien miellyttämisen mahdottomuus

Jenni Pehkonen ja Anna-Leena Harinen

Puheenvuoro fandomin sisäisistä ristiriidoista, kauhun tasapainosta tv-sarjan tekijöiden ja fanien näkemysten välillä, tulkinnanvaraisuudesta ja siitä, miksi neljännen tuotantokauden vihaajat ovat väärässä. Avautumisen aiheina muun muassa uskottavuus, tv-kerronnan realiteetit, queer-representaatio ja The Johnlock Conspiracy.

Seksiä ja rakkautta vain? Aseksuaalisuus populaarikulttuurissa

E.H.

Seksi ja romanttinen kiintymys eri muodoissaan ovat jatkuvasti läsnä yhteiskunnassamme, mediassa ja populaarikulttuurissa. Mutta millaiselta tämä oletusarvoinen "seksuaalinen maailma" näyttää aseksuaalisuuden spektriin kuuluvan silmin? Millaisia aseksuaalisuuden representaatioita ja fiktiivisiä hahmoja tällä hetkellä löytyy, ja voiko niihin samaistua? Luennolla esitellään lyhyesti aseksuaalisuuden spektriä, tutustutaan aseksuaalisten hahmojen arkkityyppeihin ja pohditaan representaation merkitystä populaarikulttuurissa. Ohjelma sopii sekä aseksuaaleille että kaikille muille aiheesta kiinnostuneille. Samana päivänä myös aseksuaalien miitti!

Genderbendaus fanikulttuurissamme

Säikky

Kutkuttaako genderbendaus? Hyvällä tai pahalla tai oletko muuten vain kiinnostunut kuulemaan lisää aiheesta? Olet siis tervetullut keskustelemaan genderbendauksesta ja siitä miten se vaikuttaa - tai ei vaikuta, fandombaseemme, niin cosplayn, fanartin tai ficcien kannalta. Keskustelupiiri tarjoaa pohdiskelua, objektiivista aiheen tarkastelua ja lgbt-edustajien mietteitä genderbendaukseen liittyen.

Kaiken julkaistun ohjelman näet ohjelmasivulta, jonne ilmestyy pian koko viikonlopun ohjelmakartta. Varmista pääsysi tapahtumaan ja osta lippu nettikaupastamme nyt!