Osallistu Popcult Dayssa uuteen Wall Cosplay -kisaan!

Popcult Helsinki
27.04.2018

Popcult Daysta löytyy paljon cosplay-aiheista ohjelmaa. Uutuutena esittelemme myös aloitteleville cosplay-harrastajille sopivan Wall Cosplay -kisan!

Ai että kirjoitimme väärin Hall Cosplayn? Ehei! Wall Cosplay on matalan kynnyksen cosplay-kisa, johon kuka tahansa voi ilmoittautua paikan päällä. Kilpailijoista otetaan kuvat, jotka laitetaan esille seinälle, jonka jälkeen yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan. Tämän lisäksi tuomarit valitsevat ja palkitsevat oman suosikkinsa.

Näin Wall Cosplay toimii:

  • Ilmoittautuminen on auki Popcult Dayn infossa klo 10:30–12:00. Mukaan mahtuu 15 ensimmäistä, joten olethan nopea! Infosta osallistujat ohjataan kuvattaviksi.

  • Omaa suosikkiasi voit äänestää noin klo 13:30 alkaen kuvauspisteen vieressä, jossa kisaajien kuvat ovat nähtävillä. Kuvauspisteen löydät myyntipöytien viereiseltä ylätasanteelta taidekujan vierestä. Äänestys on auki tapahtuman loppuun saakka.

Voittajat ilmoitetaan Popcult Dayn blogissa ja somessa tapahtuman jälkeen. Palkinnoksi voittajat saavat tuotepalkintoja HBO Nordicilta, Episodi-lehdeltä ja Urumilta!

Katso myös muut tapahtuman cosplayta käsittelevät ohjelmat:

Lavakarisman ABC cosplayaajille

Klo 10:30 - 11:15 Alvar

Elina Rimpiläinen, Maija Melanen ja Tomi "Hapsu" Haapoja

Hahmo on valittu, äänet on nauhoitettu ja valot suunniteltu. Esityksen käsikirjoitus on valmis ja seuraavaksi pitäisi astua lavalle. Mutta miten siellä ollaan? Mitä siellä tehdään? Ja ennen kaikkia miten siellä tehdään? Näytteleminen ja itsensä ilmaisu lavalla voi olla vierasta ja tuntua hankalalta. Tule kuulemaan kolmen konkarin neuvot ja vinkit lavalla olemiseen, sekä minkälaisia niksejä heille on vuosien varrelta kertynyt esiintymiseen liittyen!

Cosplay-esiintyminen — kompastuskivet kameran edessä ja lavalla

Klo 16:30 - 17:15 Alvar

Ree "Rewe" Fagerström ja Linda "Rindalin" Seppälä

Monille cosplay osana esitystä ja toisinpäin saattaa tuntua huolestuttavalta yhdistelmältä. Miten siis suunnitella puku ja esitys, jotka toimivat yhdessä ja tukevat toisiaan? Kuinka suuresti lavamaskeeraus eroaa photoshoot-meikkauksesta? Onko totta, että ääniraidalla on merkitystä esityksessä? Tässä ohjelmassa tarkastellaan cosplay-esiintymiseen liittyviä haasteita niin kilpailuissa, näytelmissä, photoshooteissa kuin myös cosplay-musiikkivideoilla. Nyt maalataan kauhuskenaariot seinille ja otetaan niistä oppia!

Popcult Dayhin on enää kaksi viikkoa! Nähdään pian! Liput tapahtumaan saat nettikaupasta