Olkoon Voima kanssanne!

Popcult Helsinki
15.12.2015

Huomenna ensi-iltaan tuleva Star Wars: The Force Awakens on kiistämättä loppuvuoden suurin geek-tapaus. Popcult Helsinki juhlistaa monien odottamaa jatko-osaa julkaisemalla kaksi Star Wars -aiheista ohjelmaa, jotka näette ensi vuoden Popcult Helsingissä!

Disney: parasta, mitä Star Warsille saattoi tapahtua?

Mikko Lammi

Star Wars oli hyvä, kunnes George Lucas pilasi sen. Alkuperäisen trilogian parhaat osat olivat aivan muiden ohjaamia. Prequelien kohdalla Lucas kuitenkin päätti imperiuminsa huipulta käsin, että vain hän kykenee auteurina toteuttaaman visionsa täydellisesti ja palasi ohjaajaksi. Lopputulos oli omituinen yhdistelmä fanipojan Star Wars -kliseitä ja karbopakastetun jäistä näyttelyä. Kun Lucas sitten myi vuonna 2012 tähteiden sotansa Disneylle, koki moni fani ristiriitaisia tunteita: 'Ei se ainakaan pahemmaksi voi enää mennä...'. Vaan kuinkas sitten kävikään... VAROITUS: Kuvaus saattaa muuttua elokuvan katsomisen jälkeen!

Star Wars ja laajeneva universumi

Neqtar & Elaedan

Star Wars -tavaramerkkiin eivät suinkaan kuulu pelkät elokuvat, vaan sarjan vanhaan kaanoniin kuuluu liuta pelejä, sarjakuvia ja kirjallisuutta, jotka laajentavat kulttisarjan maailmankuvaa. Luennollamme käsittelemme Star Wars Expanded Universea ennen Disneyn luomaa uutta kaanonia sekä käymme lävitse sen parhaimpia juonikuvioita ja kohokohtia, sekä historiaa. Luento on aloittelijaystävällinen, sillä tahdomme tuoda elokuvahistorian mytologiaa suuremman fanikunnan tietouteen.

Näiden lisäksi voitte varautua huomenna ihka ensimmäiseen Popcult Helsingin Periscope-lähetykseen elokuvateatteri Tennispalatsin ensi-iltatunnelmista! Löydät meidät tunnuksella @popcultfi. Lähetys alkaa noin puoli yksitoista ja toimittajamme pyrkivät pitämään lähetyksen spoilerivapaana, mutta älkää tuhotko heitä jos livelähetys pääseekin yllättämään...

PS. Oletko tullut ajatelleeksi, että lippu Popcult Helsinkiin olisi varsin mainio joululahja oikeastaan kenelle tahansa? Niitä saa vielä lippukaupastamme!