Ohjel­makart­ta: 100% Completion GET

Iija Eloranta
31.03.2015

Kevät tuli, lumi suli ja tuli taas, Popcult Helsinki on ihan aikuisten oikeasti jo alle kuukauden päästä! Järjestäjät ovat täynnä sähköistä pörinää ja valmistautuvat laittamaan viimeisiä tärkeitä palasia paikalleen.

Ohjelmakarttamme on viimeinkin täydellinen. Mitä viimeisimmät lisäykset pitävätkään sisällään?

Avajaisiin olemme saaneet oikein erityisen ohjelmanumeron: suomalaisen media-alan opiskelijoiden teoksen, Supernatural-parodian nimeltä Yliluonnollista. Miksi ruotsalaiset kuolivat traagisesti saunassa? Mitä Tikan veljekset Simo ja Samuli aikovat seuraavaksi? Yliluonnollista kunnioittaa hellästi parodisoiden viraalisuosion saavuttanutta Supernatural-sarjaa ja se näytetään maailman ensi-illassa juuri Popcult Helsingin avajaisissa tapahtumavastaavan terveisten jälkeen.

Päärooleissa: Juuso Taipale ja Riku Määttä Tekijätiimi: Anssi Vieruaho, Mikko-Pekka Karlin, Laure Kurkela, Antti Uusikylä, Sanna Järvelin ja Salla Laurila

Seuraava lauantaina Studiosta löytyvä luento lämmittää varmasti tapahtumaamme saapuvien animaatiotaiteen ystävien sydämiä:

Viiksiä ja traumoja – Don Bluthin elokuvat

Cilla & Nita Lohi

Länsimaiset animaatioelokuvat ovat muutakin kuin Disneytä. Yhtiön riveistä erkani kunnianhimoinen visionääri Don Bluth, jonka luomukset kiehtoivat ja pelottivat pienokaisia ympäri maailmaa. Ohjelmassa käydään läpi Bluthin elokuvatuotanto ja sen tyypillisiä piirteitä sekä pohditaan, mitä hän on antanut länsimaisen animaation perinteelle.

Kirpputori järjestetään lauantaina klo 11.00 eteenpäin Arkissa. Kirpputorimme on hieno tilaisuus antaa vanhoille figuureille, peleille, kirjoille ynnä muulle vastaavalle nörttihenkiselle tavaralle uusi ja rakastava koti. Popcult Helsinki ei ota välistä provisiota – luethan vain tarkasti kirpputorimyyjille tarkoitetut ohjeet!* Meidän työvoimamme hoitaa myyntityön, joten Sinä, rakas kävijä, saat keskittyä koko päivän ajan conimme ohjelmaan ja tunnelmaan. (*Välitämme nämä ohjeet teille aika pian.)

Popcultin Viihdehuone tarjoaa hengähdystauon hektiseen conipäivään. Yhteistyössä Crunchyrollin kanssa tarjoamme teille katsauksen j-draaman ja animen monipuoliseen maailmaan. Luvassa on niin pörröisensuloisia eläinsarjoja, urheilua kuin vauhdikasta jännitystä. Tarkat sarjalistat löydät lähempänä tapahtumaa kotisivuiltamme sekä paikan päältä viihdehuoneen ovelta. Viihdehuone löytyy kumpanakin päivänä Elissa I:stä klo 12.30 eteenpäin.

Jos kaipaat interaktiivisempaa lepotaukoa, tarjoamme sunnuntaiksi tekemistä Pelihuoneen muodossa. (Löydät sen sunnuntaina Arkista.) Helsingin yliopiston pelaajat eli HYPE tuo iloksemme paikalle konsoleita ja pelejä pelaamisen varhaishistoriasta nykypäivään saakka.

Kun ottaa huomioon jo julkistetut mahtavat luentomme, kisamme ja työpajamme – sekä uskomattoman kunniavieraamme Jarmo Kosken – voi Popcult Helsingissä olla vaikeaa ehtiä kaikkeen ilman Tardiksen tai ajankääntäjän apua. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti yrittää! Kävijöiden ja joskus tekijöidenkin tuntoja voi seurata Twitterissä ja muualla sosiaalisessa mediassa #popcultfi-hashtagin avulla.