Ohjel­ma­julk­istuk­sia joulukuun iloksi!

Popcult Helsinki
15.12.2016
Puheohjelmaa vuoden 2015 Popcult Helsingissä
Valokuva
Kuva: Santtu Pajukanta

Jos lippu Popcult Helsinkiin puuttuu vielä, tässä kolme uutta syytä suunnata lippukauppaan! Ohjelmavastaavat halusivat tuoda valoa pimeisiin päiviin sekä riemua joulun ja tapahtuman odotukseen paljastamalla lisää ensi vuoden ohjelmaa.

Tällaisia helmiä on luvassa vuoden 2017 luentokattauksessa:

Frozen Disneyn uuden kulta-ajan katalyyttinä

Niko "CoconutmilkFilms" Nikkilä

Ohjelma pohjustaa Disneyn animaatio-osaston vaiheikasta ylä- ja alamäkiä, keskiönä vuonna 2013 julkaistu Frozen-elokuva. Miten Disneyn alkuaikojen klassikot otettiin alun perin vastaan? Miksi yhtiön elokuvien taso oli niin alhaalla 2000-luvun vaihteessa ja mitkä tekijät auttoivat sitä nousemaan?

Luennolla pohditaan, oliko Frozenin jättimenestys vain taloudellinen voitto, vai voidaanko elokuvaa pitää mullistavana teoksena niin yhtiön sisäisen filosofian kuin lasten kulttuurin ja kasvatuksenkin näkökulmasta. Mitä yhtiölle vieraita ja uutta maailmankuvaa peilaavia sanomia siitä voi löytää? Miksi juuri tästä elokuvasta tuli niin oksettavan suosittu, ja ansaitseeko se sen?

All T, All Shade: RuPaul's Drag Racen mehukkaat draamat

Ria "MissAlic3" Huhmarkangas

Suositun tosi-tv-sarjan RuPaul's Drag Racen 10 kautta ovat olleet muistorikkaita monesta syystä. Yksi niistä on ehdottomasti kisaavien drag queenien taipumus ottaa yhteen dramaattisesti milloin mistäkin. Tästä syntyy draamanjanoisille faneille loistavaa televisiomateriaalia. Mutta mitä tapahtuu kameroiden ulkopuolella? Entä kauden jälkeen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa? Luento valottaa sarjan riitojen ja draamojen taustoja, tuottajien mahdollisia manipulointeja sekä sitä, kuinka asioilla on aina monta puolta. Tietysti käydään läpi myös sarjan mainioita juonikuvioita, pilkettä ja glitteriä silmäkulmassa!

“Koska canon ei riitä” – Fan fiction ilmiönä Suomessa

Iina ja Noora Karasti

Fan fiction on ollut olemassa jo satoja vuosia, jos laveasti tulkitaan. Tutkimusta aiheesta on kuitenkin hädin tuskin tehty, ennen kuin nyt! Luennolla esitellään vastavalmistuneen yhteisöpedagogin perustavanlaatuinen opinnäytetyö fan fictionista ilmiönä Suomessa. Miksi fan fictionia harrastetaan ja millainen on sen suomalainen yhteisö? Miksi kirjoitetaan tabuista, kuten mpregistä tai xenofiliasta? Näihin ja muihin kiinnostaviin kysymyksiin tutkimus ja luento pyrkivät vastaamaan. Ohjelma sopii kirjoittajille, lukijoille ja puhtaasti uteliaille!

Lisää kiehtovia ohjelmapaljastuksia luvassa ensi vuonna! Onko kaverisi innokas fanifiktion kuluttaja tai ahminut RuPaulia kausikaupalla, vai kiinnostaisiko ystävää tiukka Frozen-analyysi? Osta joululahjaksi lippu Popcultiin ja paketoi se kauniiseen lahjakuoreen, jonka voit tulostaa ilmaiseksi blogistamme.

Ohjelmahaku on auki tammikuun loppuun asti, vielä ehdit mukaan!