Lukupiiri ja yhdessä tanssimista! Ensimmäinen kurkistus os­al­lis­tavaan ohjelmaan

Popcult Helsinki
04.03.2017

Popcultin ohjelmakartan julkaisemiseen ei ole enää kauan! Tapahtumaan kuuluu monipuolisten luentojen lisäksi myös paljon osallistavaa ohjelmaa, kuten keskustelupiirejä, työpajoja sekä tanssia! Jos puheohjelman kuuntelu puuduttaa, poikkea viikonloppuna osallistumassa vaikka näihin ohjelmiin:

Fantasialukupiiri

tiramisumasu ja saga

Ovatko kirjat parasta ikinä? Tule juttelemaan kirjoista, joissa on kirjoja! Lukupiirissa käsiteltävät kirjat ovat tunnetuilta fantasiakirjailijoilta: Diana Wynne Jonesilta, jonka tunnetuin teos on Liikkuva linna, ja Ursula K. LeGuinilta, joka on tunnettu Maameren tarinat –sarjasta. Lue lukupiiriin etukäteen Jonesin Rönsyilevä talo tai LeGuinin Sanan mahti tai vaikka molemmat! Jos maltat, kirjoita lukiessasi ylös pohdintoja ja mielenkiintoisia keskustelunaiheita. Jos et malta, ei hätää, vetäjillä on niitäkin.

Sanan mahti kertoo tytöstä, joka päätyy löytämään sanan mahdin valloitetussa kaupungissa, jossa kirjat ovat kiellettyjä. Rönsyilevässä talossa samaistuttava lukutoukka päätyy elämänsä seikkailuun joutuessaan vahtimaan velhosetänsä kummallista taloa.

Kirjat voi lukea suomeksi tai englanniksi. Mukaan mahtuu max 20 henkilöä. Ei ennakkoilmoittautumista, mukaan saa liittyä myös keskenkaiken.

Tule tanssimaan odottemitaa!

Nani "@nanilinsky”

Danceoke-henkeen järjestetty odottemitahuone kutsuu kaikki tanssitaustaan katsomatta parketille! Huoneessa soitetaan odottemita-videoita, joiden tanssiliikkeitä on tarkoitus mukailla. Pääasia on tanssin ilo: sillä ei ole merkitystä menevätkö liikkeet oikein vai ei, kunhan tanssijoilla on hauskaa! Kukaan ei joudu estradille yksin vaan kaikki huoneessa olevat tanssivat samaan aikaan. Ohjelmaan ei sisälly erillistä tanssinopetusta. Tervetuloa kokeilemaan rohkeasti!

Tarinankerronnan helpdesk

Jenna "Haikaraa" Hietavirta

Onko juoni jumissa, tarina hukassa tai hahmot hakusessa? Tarinankerronnan helpdesk tarjoaa apua sinulle joka mediamuodosta riippumatta tuotat tarinoita fanficeistä romaaneihin. Työpajassa tarjotaan konkreettisia tehtäviä esimerkiksi hahmon rakentamiseen, kuin myös konsultointia muihin tarinankerronnan kiemuroihin. Pajaan saa tulla ja poistua vapaasti. Ei ennakkovarausta. Pajaan suositellaan tuomaan omia muistiinpanovälineitä.

Olethan kuullut jo tulevasta kunniavieraastamme? Lue Studio Killersin visuaalisen ilmeen luojan, Eliza Jäppisen esittely blogistamme !

Lisää ohjelmakoosteita on tulossa vielä parissa isossa paketissa, jonka jälkeen julkaisemme koko tapahtuman ohjelmakartan. Jo julkaistut luennot näet ohjelmasivultamme. Pysykää kuulolla, kohta nähdään jo conissa! Nappaa oma lippusi lippukaupasta.