Lop­put­er­ve­hdys Popcult Helsingin jälkeen – kiitos kaikille & vastatkaa palauteky­se­lyyn!

Iija Eloranta
09.05.2017
Rivissä cosplaykilpailun kärkisijojen saavuttajat.
Valokuva
Valokuva: Mikael Peltomaa

Tervehdys, ystävät! Tänä vuonna Popcult Helsinki muutti Kallion kulmilta Katajanokalle Scandic Marina Congress Centeriin. Meidän mielestämme muutos oli onnistunut ja tervetullut. Sää suosi, mikään ei räjähtänyt ja ihmiset olivat hyvällä tuulella. Kiitos siitä teille kaikille kävijöille, vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille!

Kulttuuritalolla yksi suurimmista ongelmistamme oli se, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet odottamiinsa ohjelmiin salien pienuuden takia. Tänä vuonna onnistuimme tietääkseni ratkaisemaan tämän ongelman kokonaan. Jotkut uudet haasteet – kuten pääsalin matala lava ja vesipisteiden sijainti – tullaan varmasti ottamaan huomioon tulevaisuudessa.

Sää suosi Popcult Helsingin kävijöitä.
Valokuva
Valokuva: Jenni Suominen

Tilan vuokrausta lukuunottamatta lähes kaikki Popcult Helsingissä tuotetaan DIY-hengessä. Työvoima, ohjelmanpitäjät, esiintyjät ja muut vapaaehtoiset vastaavia unohtamatta laittavat tunteja elämästään kiinni con-elämyksiin ihan vain rakkaudesta lajiin. Avajaisten ja päättäjäisten musiikkielämykset, kuorot, luennot… emme kieltäydy ammattilaisten tarjoamasta ohjelmasta, mutta pääasiassa kaikki saatiin kasattua amatöörien voimin! Suomi on varsin kaukana Hollywoodista ja muista suurista popkulttuurin tuotantoalueista, joten meidän täytyy toteuttaa tapaamisemme ja harrastuksemme niillä resursseilla, joita meiltä löytyy. Jo antamanne palautteen perusteella saimme yhdessä aikaan ihan mukavan viikonlopun! Palautetta voi antaa edelleen täällä 25.5.2017 asti: tästä palautelomakkeeseen!

Vapaaehtoistapahtuman tuominen ammattilaismaiseen kongressikeskukseen ei ollut mikään helppo nakki, mutta koemme, että onnistuimme kiitettävästi. Tästä meidän on kiittäminen myös Scandic Marina Congress Centerin henkilökuntaa: erityisen lämpimät kiitokset tapahtumaviikonloppuna mukana menossa olleille Villelle, Jarille ja Kimille!

Eliza Jäppisen (lavalla oikealla) haastattelutilaisuus.
Valokuva
Valokuva: Santtu Pajukanta

Virallisen henkilökunnan lisäksi meillä on valtava määrä kiitettäviä ihmisiä, joita kiittää. En uskalla aloittaa listausta, koska pelkään jonkun olennaisen staran kuitenkin unohtuvan. En kuitenkaan malta olla mainitsematta karismaattisia ja ihastuttavia kunniavieraitamme, Eliza Jäppistä ja Markus Bäckmania! Jutteluidemme perusteella hekin viihtyivät ja pitivät kohtaamisistaan teidän kävijöiden kanssa todella paljon.

Cosplaykilpailuissa nähtiin vaikuttavia pukuja.
Valokuva
Valokuva: Santtu Pajukanta

Yhteenveto cosplaykilpailuista tulee vielä erillisessä blogauksessa! Tiivistetysti voin kertoa, että olimme todella tyytyväisiä kilpailun tasoon.

Jos sinä olet kiinnostunut tarjoamaan oman erityisen osaamisesi Popcult Helsingin rakentamiseen tulevaisuudessa (esimerkiksi liittyen koko tapahtuman kestäviin ohjelmanumeroihin yms.), niin lähesty meitä kesän lopulla! Uusi veri pitää meidät hengissä.

Kiitos kaikesta! Muistakaa vastata palautekyselyymme ja viettäkää ihana, aurinkoinen kesä Netflixin, kirjojen ja videopelien parissa. Harrastakaa urheilua ja muita tervehenkisiä toimia omalla vastuulla.

Conidarraterveisin,

Iija Eloranta
Tapahtumavastava