Lähtölasken­ta on jo alkanut

Milla Sainio
13.02.2014

Tämä löpinä on kirjoitettu aamuyöllä, silmät ristissä. Lisäksi elän hirveässä ahdingossa, pelasin juuri bussissa melkein tunnin Dragon Questia. Tein sormella virheliikkeen, painoin kesken kaiken pelin DS:n slothista ulos ja koko urakka hävisi bittitaivaaseen. Joten antakaa minulle armoa ja nyökytelkää vain ymmärtäväisesti, kun luette tätä. Uskon, että osaatte samaistua tähän tunteeseen.

Otetaanpas sitten rennompi asento siellä päätteen äärellä. Tahtoisit jo palata takaisin tärkeiden prioriteettiesi pariin (uusin Walking Dead polttelee digiboksissasi kuitenkin, Flirttistoori on pelaamatta ja Takei postasi uuden hassun kuvan facebookiin..). Mutta en päästä sinua vielä pahasta!

Haluaisin kertoa sinulle kultista. Sitä ennen filleriä.

Tiedättekö, kuinka kauan kestää selittää Game of Thronesin kaksi ensimmäistä kautta kaikkine sivujuonineen? Entä kuinka järjiltään pitää olla, että tähän kuluttaa omaa aikaansa?

Vastauksen saa muodostamalla yhtälön: Otetaan aika, jota kuvataan kirjaimella X. Tämän jälkeen otetaan mitään tietämätön henkilö A, jolle juoni selitetään. Tähän soppaan lisätään henkilö B, jonka aivosolukapasiteetti (y) tässä vaiheessa kyseenalaistetaan.

Saadaan yhtälö y(a+b)=x.

Laskimet alas. Voin päästää teidät jännityksestä ja turhalta pähkäilyltä. Hommaan menee ainakin allekirjoittaneella kutakuinkin 52 minuuttia. Sekuntien virhemarginaalia en jaksa ottaa huomioon.

Täytyy olla intohimoinen, sydämensä sarjalle menettänyt fandom-hörhö, jos tällaiseen hommaan edes lähtee. Popcult Helsinki on täynnä tällaisia tekijöitä; epäröimättä tarttuvat haasteeseen, kun jossakin rauhaton sielu haluaa täyttää tyhjiön sisällään. Kulttilaiset ovat aina valmiina auttamassa ja sivistämässä populaarikulttuurin nälkäisiä.

Popcult Helsinki lähti halusta tehdä tapahtuma, jossa jokaisen fanituksen kohde otetaan arvokkaana ja mielenkiinnolla vastaan. Tahdomme luoda jotain, jossa jokainen pystyy olemaan oma itsensä ja löytämään oman fandominsa ihmiset. Sen täytyy olla syrjinnältä vapaa, tuoda hyvää mieltä ja ennen kaikkea toimia, niin tekijän kuin kävijän näkökulmasta. Näiden eväiden avulla syntyi liikehdintä, jonka mukaan pomppasi kourallinen rohkeita ihmisiä.

Yksin tähän hommaan ei kukaan pysty, vaan kaikki tämä on tulosta suuremman joukon määrätietoisesta rakentamisesta ja uurastuksesta. Tähän ryhmään kuulutte myös Te, hyvät lukijat ja seuraajat. Kävijäkunta määrää, mille on tarvetta ja kysyntää. Se valmistelee pohjan, minkä mukaan me teemme lopullisen nikkaroinnin.

Emme kertaa puisevia kokouksia, analysoi markkinoinnin tärkeyttä, kiroa puhjenneita renkaita (ellei siihen liity jotain hyvin tragikoomista ja viihdyttävää juonenkäännettä) tai löpise tapahtumajärjestämisen filosofiasta. Päästämme teidät kuitenkin esiripun taakse, taikka kellarin perälle, riippuen täysin siitä mistä haluamme teille avautua. Vintille ei kyllä kannata meidän mukana tulla, siellä saattaa tulla äitiä ikävä.

Tässä vielä pakollinen Monty Python. Ottakaa opiksenne, me etsimme edelleen infovastaavamme peukaloa.

Milla
Tapahtumavastaava
Popcult Helsinki