Kuvauta itsesi Popcult Helsingissä

Mira Strengell
23.04.2017
Valokuva
Kuva: Mira Strengell

Popcult Helsinki 2017:ssa on kaksi kätevää mahdollisuutta tulla kuvatuksi ja valokuvata: kuvauspiste ja photoshoot-kuvauspalvelu.

Kuvauspiste

Useimmissa Suomen animetapahtumissa tutuksi tullut Cosplay Finland Tourin studiokuvauspalvelu palvelee myös Popcult Helsingissä! Kuvauspisteellä sinua palvelevat CFT:n ammattitaitoiset valokuvaajat ja korkeatasoinen valokuvausstudio.

Kuvauspalvelun käyttö on maksutonta. Siellä otetut kuvat löydät Anikin kuva-arkistosta tapahtuman jälkeen noin kahden viikon kuluessa. Kuvattavaksi voi tulla yksin tai porukalla - studioon on joskus mahdutettu jopa yli 20 hengen ryhmiä!

Photoshoot

Viime kerroista poiketen Popcultissa ei ole tällä kertaa erillistä photoshootpistettä. Sen sijaan käytämme jo ainakin Frostbitessä ja Yukiconissa käytettyä kuvauspalvelua, jonka kautta kuvaajat ja cossaajat voivat esittäytyä toisilleen ja sopia photoshooteista keskenään. Palvelu on täysin maksuton kuvaajille ja cossaajille!

Palveluun pääset täältä .

Valokuva
Kuva: Mira Strengell

Valokuvaaja, toimi näin löytääksesi cossaajia photoshootille

  1. Kirjaudu photoshoot-palveluun Kompassi-tunnuksella tai Desuprofiililla ja valitse olevasi valokuvaaja.
  2. Vastaa muutamaan lomakkeella esitettyyn kysymykseen itsestäsi ja valokuvausharrastuksestasi. Linkitä mahdolliset nettigalleriasi ja portfoliosi.
  3. Näet seuraavaksi palvelussa valokuvaajaa etsivien cossaajien tiedot. Selaile näitä ja löydä kiinnostavia cossaajia. Ota cossaajiin yhteyttä palvelun kautta ja ehdota sinulle sopivia shoottiaikoja.
  4. Kun olet saanut haluamasi määrän photoshootteja sovittua, piilota ilmoituksesi palvelusta ylimääräisten viestien estämiseksi

Cossaaja, toimi näin löytääksesi kuvaajan photoshootille

  1. Kirjaudu photoshoot-palveluun Kompassi-tunnuksella tai Desuprofiililla ja valitse olevasi cossaaja.
  2. Vastaa muutamaan lomakkeella esitettyyn kysymykseen itsestäsi, cosplayharrastuksestasi, mahdollisesta ryhmästäsi, hahmoistanne sekä asuistanne. Linkitä mahdolliset referenssi- ja WIP-kuvat.
  3. Näet seuraavaksi palvelussa shootattavia etsivien valokuvaajien tiedot. Ota valokuvaajaan yhteyttä palvelun kautta ja ehdota sinulle sopivaa shoottiaikaa.
  4. Kun saatte photoshootin sovittua, piilota ilmoituksesi palvelusta ylimääräisten viestien estämiseksi.

Mahdollisuus mediapassiin valokuvaajalle

Photoshoot-palvelun tarkoituksena on tukea cossaajia ja valokuvaajia harrastuksessaan. Photoshoot-kuvaajana Popcult Helsingissä toimiminen ei yksinään ole vapaaehtoisen tehtävä eikä siten oikeuta työvoimaetuihin. Tunnustamme kuitenkin photoshoot-kuvaajien kävijöillemme tuottaman arvon, ja haluamme palkita ahkeria ja luotettavia photoshoot-kuvaajia työstään maksuttoman sisäänpääsyn sisältävällä mediapassilla.

Mediapassin edellytyksenä on alustavasti vähintään neljä palvelun kautta sovittua photoshoottia sekä kuvien julkaisu Popcult Helsingin gallerioissa ja/tai Conikuvat.fi:ssä. Mikäli haluat valokuvaajana mukaan, ota minuun yhteyttä Mira Strengelliin [email protected] 3.5. mennessä ja kerro halukkuudestasi photoshoot-kuvaamiseen mediapassilla.

Popcult Helsinki ei esitä vaatimuksia tämän palvelun kautta järjestettyjen photoshoottien yhteydessä syntyneiden kuvien tekijänoikeuksien suhteen, vaan kaikki oikeudet säilyvät kuvaajalla. Popcult Helsinki toivoo kuitenkin vapaaehtoista lupaa kuvien käyttöön Popcult Helsingin photoshoot-toiminnasta tiedottamista ja photoshoottien markkinointia varten.