Kurkistus Popcult Helsingin tulevaan ohjelmaan

Popcult Helsinki
04.12.2015
Valokuva
Mira Strengell

Huh, Popcult Helsinki 2016 -tapahtuman lipunmyynti aukeaa jo tänään! Ennen kuin ostat sian säkissä, niin puhutaan hieman tapahtuman ohjelmatyypeistä sekä paljastetaan muutama ohjelmanumero! Popcultin ohjelmaa on neljää eri tyyppiä: puheohjelmaa, osallistavaa ohjelmaa, esittävää ohjelmaa sekä ohjelmahuoneita.

Puheohjelma

Puheohjelma on monien mielestä The Coniohjelmaa: harrastajilta harrastajille mielipiteitä, teorioita, esittelyä ja vertailua tapahtuman teemojen aihepiireistä. Viime vuonna Popcult Helsinki nautti laajasta skaalasta erilaista puheohjelmaa: kaikkea uskomattoman akateemisesta Ankkalinna-analyysista aina hauskojen Potter-parodioiden esittelemiseen. Ensimmäisenä Popcult Helsinki 2016 -tapahtuman puheohjelmana esittelemme Iitu Ahosen sekä Anna ‘Hannu’ Karhun ohjelman Marvelin naishahmoista:

Marvelin mahtimimmit

Iitu Ahonen, Anna "Hannu" Karhu

Oletko aina pohtinut, mikä kuuma pimatsu tuolla sankarin selän takana piileksii? Oletko kenties kyllästynyt testosteroninhuuruiseen lihasten pullisteluun ja haluaisit välillä naisen ei-niin-hempeää kosketusta? Haluatko lisää pers- krhmn, pyllyjä potkivia naissupersankareita muttet tiedä mistä aloittaa? Tule kuuntelemaan kahden kajahtaneen fanin ensiapupakkausta kyseisiin huoliin. Luennolla esitellään muutamia Marvelin tunnettuja sekä ei-niin tunnettuja sankarittaria ja pohditaan samalla, onko naissankareita tarpeeksi vai haluammeko niitä lisää.

Esittävä ohjelma

Jos löydät itsesi usein pääsalista, niin esittävä ohjelma saattaa olla sinun juttusi. Esittävä ohjelma on juuri niitä elämää suurempia esityksiä, joissa joko jännität kisaajien puolesta tai sydämesi pamppaa kulttuurin ilosta: cosplay-kisat, tanssi- ja musiikkiesitykset sekä musikaalit ovat kaikki esittävää ohjelmaa. Olemme jo julkaisseet kaksi esittävää ohjelmaa vuoden 2016-tapahtumaan: uskomaton nörttimusa-extravaganza, jonka naiskuoro Another Castle sekä videopelimetallibändi Polygon Black meille yhdessä esittävät, sekä pitkään odotetun Valitsen sinut! -Pokémon-musikaalin ensi-iltanäytös. Lisäksi pääsalissa pidetään myös cosplaykilpailuja.

Osallistava ohjelma

Kaiken puheohjelmissa ja näytöksissä istumisen jälkeen haluat itsekin tehdä jotain hienoa. Osallistavassa ohjelmassa tämä onnistuu! Ohjattu askartelu, tanssi ja keskustelu ovat osallistavan ohjelman yleisimpiä muotoja, mutta myös pienimuotoisemmat kisat ja visat kuuluvat tähän. Ensimmäinen julkaisemamme osallistava ohjelma on Miru Kuma Crochetin järjestämä ihastuttava Amigurumi-paja:

Amigurumi-paja

Miru Kuma Crochet

Oletko ihastellut kaikenkokoisia ja söpöjä amigurumeja, mutta taitoa tai uskallusta niiden tekemiseen ei löydy? Ei hätää, amigurumi-työpaja on juuri sinulle! Pajassa opetellaan virkkauksen perustekniikat amigurumien luontiin ja tutustutaan taidemuotoon tarkemmin. Osallistujia kannustetaan ottamaan koukku käteen ja luomaan uusia otuksia, rajana vain oma mielikuvitus. Amigurumi-termi tulee japanin kielestä, ja suoraan käännettynä tarkoittaa virkattua tai neulottua pehmolelua. Amigurumit ovat kasvattaneet suosiota länsimaissa jo yli kymmenen vuoden ajan, eikä loppua innostukselle ole näkyvissä. Harrastajat ovat tehneet kaikkea mahdollista koukun ja langan avulla, aina kakkakikkareista vaikkapa Doctor Who:n Tardikseen!

Valokuva
Miru Kuma Crochet

Ohjelmahuone

Ohjelmahuoneet ovat usein koko päivän tai tapahtuman ajan auki olevia tiloja, joissa voi tehdä jotain, esimerkiksi viime vuonna meitä palveli viihdehuone, jossa pääsi katsomaan japanilaista draamaa sekä animea, sekä pelihuone, jossa pääsi kokeilemaan pelikonsoleita eri aikakausilta. Ensi vuonna vanha tuttu miittihuone kokoaa harrastajat yhteen! Voit järjestää yhteisöllesi tai fandomillesi noin tunnin mittaisen tapaamistilaisuuden, jonka tarkoituksena on kohdata samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä. Miittihaku aukeaa ensi vuoden alkupuolella, pitäkää silmänne auki!

Jos tämä teksti herätti idean kipinän, niin ohjelmahaku on vielä auki! Meillä on jo kasassa liuta innostavaa, hauskaa, ajatuksia herättävää ja mielipiteitä haastavaa ohjelmaa, mutta mukaan mahtuu vielä! Pääset tutustumaan viime vuoden ohjelmakarttaan täältä.