Kiitos Popcult Nightsista, vastaa kävi­jäky­se­lyyn!

Iija Eloranta
17.06.2014

Popcult Nights järjestettiin ensimmäistä kertaa 13. päivä perjantaina vuoden 2014 kesäkuussa Ravintolalaiva Wäiskissä. Portsarin laskujen mukaan kävijöitä tapahtumassa oli 220. Sillä sai mukavasti yhden laivan keinumaan!

Vapaaehtoisvoimin toteutettavat tapahtumat Suomessa ovat viime vuosina todella panostaneet ohjelman laatuun ja samaa kehitystä tulette myös näkemään päätapahtumassamme Popcult Helsingissä. Popcult Nightsin päämääränä oli kuitenkin tarjota railakas ilta, jossa tavata samanhenkisiä ihmisiä geekihtävän hauskanpidon merkeissä. Pikaisen Twitter-palautteen ja illan ilmeittenne perusteella te näytitte nauttivan!

Valokuva
Santtu Pajukanta

Kuuntelimme jo illan aikana teidän kommenttejanne. Seuraavassa Nightsissä järjestetään todennäköisesti speed meeting! Alennamme vähän rimaa speed datingista, meillä lähtökohtana on löytää vain uusia tuttavuuksia joiden kanssa jatkaa illanviettoa. Mahdollisuudeksi nousivat myös fandom-pöydät, joissa samasta aiheesta kiinnostuneet löytäisivät toisensa entistä helpommin.

Joitakin asioita opimme kantapään kautta. Esimerkiksi Hall Cosplayn tilajärjestelyt olisi voinut hoitaa paremminkin – nyt kovin moni teistä rakkaista kävijöistä missasi tämän spontaanisti rakennetun pienen ohjelman. Olosuhteiden pakosta lavakoreografiat improvisoitiin paikan päällä. Kiitos kuitenkin osoittamastanne innostuksesta!

Valokuva
Daniel Hagelberg

Vastaavamme olivat valinneet illan aikana juhlakansan joukosta varsin näppäriä cosplay-asuja. Lavalla nähtiin Kari Grandi, 11. Tohtori, Vocaloidista Luka, Crystal Fair -tapahtuman maskotti ja Mass Effectin Asari. Viimeiseksi mainittu selviytyi tiukan kilpailun voittajaksi lopulta huutoäänestyksellä. Uljaan turkoosi Eve voitti itselleen historian ensimmäisen lipun, Kultaisen Tiketin, päätapahtumaamme Popcult Helsinkiin. Muut kisaajat saivat palkinnoksi drinkkilippuja. Huimasti onnea voittajalle ja muille osanottajille! Kiitos myös tuomaristolle asiantuntevasta arvioinnista.

Oli myös mukava huomata, että erikoisdrinkkimme maistuivat teille. Pari suosituinta juomaa tullaan todennäköisesti näkemään myös jatkossa, mutta meillä on jo valmiina muutamia entistäkin hauskempia ja maukkaampia drinkkejä jatkoja varten. Hintoihin emme valitettavasti pysty vaikuttamaan, mutta muuten voit kommentoida tapahtumapaikan sopivuutta alla kommenteissa tai palautelomakkeen kautta.

Valokuva
Daniel Hagelberg

Nightsissä tehtiin myös paljastus uudesta tapahtumasta, Popcult Daysta, joka järjestetään 12.10.2014 Malmitalossa, Helsingissä. Popcult Day keskittyy fanien itsensä tuottamaan kulttuuriin, kuten fanartiin, fanfictioniin ja cosplayhin. Summa summarum: Popcult Nights onnistui niin hyvin että jatkoa... ON LUVASSA! Wäiskin henkilökuntakin tykästyi kävijäkuntaamme niin paljon että olemme tervetulleita paikan päälle uudestaan. Tarkemman ajankohdan ilmoitamme myöhemmin. Te voitte auttaa meitä kehittämään Nightsista entistäkin paremman vastaamalla kävijäkyselyymme!

Lopuksi vielä erityiskiitos esiintyjillemme Movestachelle ja Ensilumelle, jotka pitivät huolen siitä, että hiki virtasi tanssilattialla!

Kesäterveisin,
Iija Eloranta
Popcult Helsingin graafikko, markkinointivastaava sekä markkinointi- ja tiedotustiiminvetäjä