Kiitos Popcult Daysta ja katse kohti kevättä!

Mira-Pauliina Puhakka
27.10.2014

Ensi keväänä tapahtuvan Popcult Helsingin esirummutus, vähän pienemmän mittakaavan tapahtuma Popcult Day järjestettiin Malmitalolla Helsingissä 12.10.2014. Syksyiseen päivään mahtui luentoja, työpajoja ja kohtaamisia hyvällä mielellä. Rannekkeita tapahtumaan myytiin noin 250. Vapaaehtoiset, ohjelmanpitäjät ja muut rannekkeettomat mukaan laskettuna kävijäkuntaa Malmitalossa oli päivän aikana reipas 300 henkeä. Paikan päällä saatujen kommenttien perusteella tällaisia vähän pienempiä tapahtumia tarvitaan! Ihmiset löysivät uusia tuttavuuksia ja saivat inspiraatiota erilaisten juttujen kokeiluun... eli juuri sitä mitä halusimme kävijöillemme antaa!

Someone's keeping an eye on things.. #PopcultDay

A post shared by Fangirl Quest (@fangirlquest) on

Risuja ja ruusuja saatiin tosiaan jo paikankin päällä oikein sylin täydeltä, mutta lisää palautetta toivotaan edelleen. Popcult Dayn kävijäkysely on auki vielä muutaman päivän, käy kertomassa miten ohjelma onnistui ja järjestelyt paikan päällä toimivat. Järjestäjätiimi oppi ennen tapahtumaa ja sen aikana jo huikean määrän asioita, joilla voidaan kehittää tapahtumaa entistä ehompaan suuntaan. Palautelomake on nyt suljettu: kiitos kaikille vastaajille!

Tapahtumassa järjestettiin myös ensimmäinen Popcultin piirustuskilpailu. Osallistujia oli paljon ja raati valitsi voittajaksi Maaria Laurisen teoksen. Tuomaristo kommentoi: ”Pysäyttävä, maaginen. Edustaa hyvää makua. Kiitämme erityisesti nänneistä”. Kunniamaininnan saaneet työt löytyvät Popcult Helsingin piirustuskilpailu-kansiosta Facebookissa

Popcult Day tahtoo vielä kerran kiittää kaikkia kävijöitä, kutsuvieraita, ohjelmanpitäjiä, vapaaehtoistyövoimaa, Malmitalon ja Malmin kirjaston henkilökuntaa, yhteystyökumppaneita, taidekujalaisia ja kaikkia jotka olivat korvaamattomana apuna tapahtuman järjestämisessä mutta eivät päässeet paikalle.

Lisää kuvia Popcult Daysta voi muuten käydä katselemassa Anikin kuvagalleriasta ja kävijäkokemuksia löytyy Twitteristä, Tumblrista ja Instagramista haulla #popcultday!

Todellisen uurastuksen tuloksen näemme lopulta ensi vuoden keväisenä viikonloppuna 25.-26.4.2015, kun Popcult Helsinki valtaa Kulttuuritalon! Silloin kaikki on vähän isompaa, päivät pidempiä ja tekemistä löytyy joka tuutista. Popcult Helsingin ohjelmahakukin on jo auki ja pian saamme kuulla ensimmäisiä ohjelmajulkistuksia! Lisää tietoa lipunmyynnistä ja vapaaehtoistyövoimahausta tulee myös nyt syksyn mittaan. Pysykää kuulolla ja pitäkää Silmänne auki...

Syysterveisin,

Mira-Pauliina Puhakka
Popcult Dayn säätäjä-ässä
Popcult Helsingin tuotantotiimin vetäjä