Ki­in­nos­taako sinua fandom- ja pop­u­laarikult­tuurin ilmiöt?

Anna Hietaneva
02.04.2017

Tänä vuonna Popcultin ohjelmakartta on ennennäkemättömän monipuolinen, ja sieltä löytää varmasti sopivaa ohjelmaa jokaiseen makuun. Jos olet kiinnostunut fandom- ja populaarikulttuurin ilmiöistä, yhteiskunnallisista ulottuvuuksista sekä geekeistä harrastuksista, seuraavat ohjelmat voisivat olla mieleesi.

Oletko innokas fan fictionin lukija tai kirjoittaja? Ilmiöllä on myös Suomessa vankka harrastajakunta. Aiheesta saat kuulla lisää ohjelmassamme "Koska canon ei riitä" - Fan fiction ilmiönä Suomessa. Jos taas platoniset suhteet ovat enemmän mieleesi, suosittelen osallistumaan Seksiä ja rakkautta vain? Aseksuaalisuus populaarikulttuurissa -ohjelmaan, jossa populaarikulttuuria tarkastellaan aseksuaalisesta näkökulmasta.

Rakastatko matkustamista? Haluaisitko käydä samoissa paikoissa kuin lempihahmosi? Jos vastasit kyllä, Fandom-turistin matkaopas on täydellinen ohjelma juuri sinulle. Jos taas pysyt mielummin kotona koneen ääressä, saatat intoutua sarjakuvien tekemisestä. Riennä tällöin katsomaan Miten luoda sarjakuvaura verkossa -ohjelmaa.

Myös audiovisuaalisen kulttuurin ystäville löytyy kiinnostavaa kuunneltavaa. Äänisuunnittelu popkulttuurissa -ohjelma valottaa nimensä mukaisesta äänisuunnittelun saloja. Pidätkö K-popista? Silloin sinua voisi kiinnostaa Miehet ja maskuliinisuus K-popissa -ohjelma, jossa tutustutaan maskuliinisuuden arkkityyppeihin K-popissa. Jos sukupuolikysymykset kiinnostavat enemmänkin, suosittelisin myös osallistumaan Genderbendaus fanikulttuurissamme -ohjelmaan.

Lisää kriittistä pohdintaa tarjoaa esimerkiksi "Kenelle tämä oikein on suunnattu?" Kun kohderyhmät sekoittuvat -ohjelma, jossa pureudutaan fandomkulttuurin kiemuroihin. Jos kaipaat uutta harrastusta, kokeile näitä ohjelmia: Näin aloitat pöytäroolipelaamisen ja Tule tanssimaan odottemitaa! Potkua kirjoittamiseen taas löydät Tarinankerronnan helpdesk -ohjelmasta.

Tervetuloa pohtimaan ja nautiskelemaan!