Katse kohti kevättä ja uusia ohjelmia

Popcult Helsinki
31.01.2017

Kärsitkö conidarrasta? Kaipaatko jo uutta värikästä tapahtumaa ja hauskaa viikonloppua? Ei hätää, Popcult Helsinkiin on enää 95 päivää! Kevät lähestyy ja päivät muuttuvat valoisemmiksi hyvää vauhtia. Valitsimme jälleen uusia ohjelmia jaettavaksi etukäteen, jottei odottavan aika kävisi pitkäksi. Ehkä löydät itsesi toukokuussa joltain näiltä luennoilta!

Marvelin sekundasankarit

Iitu "Iitunes" Ahonen ja Anna "Hannu" Karhu

Tunnemme Iron Manin, Captain American, Ant Manin, Thorin, Hulkin ja monet muut Marvelin supersankarit, jotka ovat niittäneet mainetta ja mammonaa Marvelille ympäri maailman. Mutta sanovatko sellaiset nimet kuin Howard the Duck, Razorback, Stacy X tai Ulysses Solom Archer sinulle mitään? Mikäli eivät, tule kuulemaan absurdia luentoamme supersankareista, joiden supersankarikyvyt ovat kaikkea muuta kuin psionisten voimakenttien luontia, säätilan modausta tai autojen paiskomista vihollisia päin!

Foliohatun taitteluohjeet

Petri Hiltunen ja Nalle Virolainen

Elokuvat viljelevät usein johtolankoja, joita tarinan henkilöt eivät syystä tai toisesta osaa tulkita oikein. Tämä hämmennys saattaa tarttua katsojaankin niin, ettei hän näe ilmeistä totuutta tapahtumien takana. Petri Hiltunen ja Nalle Virolainen kertovat siitä miten suosittu Foliohatun alla -blogi syntyi, ja kertovat miten elokuvia voi tarkastella myös vinksahtaneesta näkökulmasta.

Tutustu Tähtivaeltajablogin Foliohaton alla -sarjaan täältä.

Miehet ja maskuliinisuus K-popissa

Minja Mäkilä

Komeat lihakset, jalo mieli, rohkea rajojen rikkominen vai jotain aivan muuta – mitkä tekijät tekevät K-pop tähdistä vetovoiman kohteita? Maskuliinisuudella tarkoitetaan miehisyyteen eri kulttuureissa liitettäviä ominaisuuksia ja luennolla tutustumme maskuliinisuuden erilaisiin arkkityyppeihin K-popissa. Miten Rain eroaa Roy Kimistä tai G-Dragonista? Mitkä miehisyyden piirteet ovat kaikille artisteille yhteisiä? Käymme läpi eri roolien muotoutumista Etelä-Korean historian ja fanikulttuurien globalisoitumisen kautta. Luento sopii niin K-popin maailmaan uppoutuneille kuin muillekin uteliaille!

Julkaisemme lisää ohjelmaa jälleen lähempänä tapahtumaa, jo julkaistut luennot näet ohjelmasivultamme. Älä epäröi vaan osta Popcult-lippusi jo nyt, niin varmistat pääsyn kevään valaisevimpaan tapahtumaan!