Hyvää uutta vuotta 2015! Popcult Helsingin ensimmäiset ohjel­manu­merot ovat nyt julki

Iija Eloranta
31.12.2014

Vihdoin ja viimein, juuri uuden vuoden kynnyksellä, meillä on ilo esitellä ensimmäiset ohjelmajulkistukset ensi kevään Popcult Helsinkiin! Rocky Horror Picture Show -ohjelmaduomme on jatkoa Popcult Dayssa pidetylle RHPS-puheohjelmalle ja tällä kertaa mukana on myös nostalginen tanssipaja. Kolmas julkistamamme ohjelma perehtyy supersuositun Supernaturalin inspiraationa oleviin myytteihin.

Olemme saaneet huimasti kiinnostavia ohjelmaehdotuksia ja ohjelmatiimimme käy niitä lävitse parhaimpansa mukaan. Kaikkiin hakeneisiin otetaan yhteyttä. Muistattehan odottajat tarkistaa myös roskapostikansionne vastausten varalta!

Ohjelmaehdotuksia otetaan vastaan vielä 16.1.2015 asti. Lopullinen ohjelmakartta on tarkoitus julkistaa helmikuun alussa kotisivuillamme ja asiasta tiedotetaan myös sosiaalisessa mediassa.

Jätettäköön tämä blogipäivitys nyt armollisen lyhyeksi, jotta voitte äkkiä lukea nämä mainiot ohjelmakuvaukset ja rientää uuden vuoden juhlintaan ystävienne (hyvien tv-sarjojen?) parissa.

Nähdään pian!

Whatever happened to Rocky Horror?

Essi Kuukka

Liki 40 vuoden ikäinen Rocky Horror Picture Show on säilyttänyt kulttielokuvamusikaalin statuksensa kunnialla. Näinpä? Tule kuulemaan terävää tulkintaa sen onnistumisesta ja ajankohtaisuudesta, myös queerilta ja feministiseltä kannalta. Miltä näyttäisi 2000-luvun versio? Luento syventyy itsenäisesti joihinkin Popcult Dayn luennon teemoihin ja pohtii siellä esitettyjä kysymyksiä.

Taas kerran aikahyppy tee!

Essi Kuukka

Time Warp? Time Warp!

Rocky Horror -teoriaa täydentää Popcultissa myös käytäntö. Tule oppimaan askeleet tai tanssimaan mukana, jos ne ovat hallussa. Ei Madisonia.

Enkelit & demonit Supernaturalissa

Sara Tarvas ja Alex Laulajainen

Kiinnostaako sinua mytologia Supernaturalin enkelien ja demonien takana? Tiesitkö, että esimerkiksi Castielilla on juurensa oikeassa enkelimytologiassa ja että Crowleyn nimi ei ole aivan tuulesta temmattu? Jos nämä asiat kiehtovat sinua, on tämä juuri oikea ohjelma sinulle! Perehdymme kevyesti näitä asioita käsittelevään juutalaiskristilliseen mytologiaan kattaen Supernaturalin kaudet 1-9; ohjelma sisältää siis spoilereita!