Terveiset cos­play­vas­taaval­ta!

Essi Hautala
04.02.2015

Hei, terveiset cosplayvastavaalta! Tässä on tehty jos jonkinlaisia suunnitelmia jo jonkin aikaa ja nyt niistä löytyykin tietoja jo myös meidän sivuilta ohjelma-osiossa.

Popcultissa löytyy kisoja koko viikonlopuksi, lauantaille sekä sunnuntaille molemmille omat kilpailut. Mahdollisuuksia on pyörähtää lavalla yksin, parin kanssa tai ryhmässä.

What Time Is It?! #adventuretime #yukicon #popcultfi

A post shared by Popcult Helsinki (@popcultfi) on

Voisiko voittajapari näyttää esimerkiksi tältä?

Lauantaina Aaltosalissa on tarjolla pukuloistoa parikisan, sekä pukudesignkilpailun merkeissä.

Parikisa on juuri sitä mitä sen nimikin lupaa; kilpailu kahden hengen tiimille. Parikisassa tuomaroidaan sekä parien yhtenevästä lähteestä olevat puvut, että heidän tekemänsä max. 3 minuutin esitys. Tulkaa siis hämmästyttämään tuomarit ja katsojat käsityötaidoillanne, yhteispelillänne, että lavakarismallanne! Kisaan osallistutaan julkaistusta lähteestä olevilla puvuilla, joista löytyy vähintään yksi referenssikuva.

Designkilpailussa haemme innovaatisia harrastajia ja faneja. Lähderajoituksia ei ole, mutta tekemäsi puvun pitää olla kisaajan/kisaajien henkilökohtaisesti suunnittelema ja siitä pitää toimittaa jonkinlainen referenssikuva. Kyseessä voi olla oma hahmosi tai johonkin sarjaan pohjaamasi fanipuku, (esim. Police Box –mekko), tai esimerkiksi kirja-hahmo josta ei ole julkaistu visuaalista versiota. Kunhan puvusta on ollut etukäteissuunnitelma, joka on toteutettu mahdollisimman tarkasti suunnitelman mukaan. Näyttäkää erityisesti mielikuvitustanne, designsilmäänne ja käsityötaitojanne kisassa! Kilpailuun saa osallistua yksin, parina tai max. kuuden hengen ryhmässä. HUOM! Fanart puvut ovat tervetulleita, jos artistilta on kysytty lupa sekä puvun tekemiseen, että kilpailuun osallistumiseen ja hänen on mahdollista osallistua tuomarointiin, tai tehdä oma kirjallinen kommentti designistaan tuomareita varten. Epäselvissä tapauksissa lähettäkää ehdottomasti cosplayvastaavalle sähköpostia!

Lauantai on siis pukujen riemuvoittoa, kun taas sunnuntaina cosplayaajat päästetään hämmästyttämään katsojia visuaalisesti. Popcultissa on tarjolla uudenlainen yksilöesityskilpailu, sekä photoshootkilpailu.

Yhden hengen esityksiä on nähty jo monissa cosplaykisoissa, mutta yksilöesityskilpailussa pääasiaksi nostetaan vain yhden hengen karisma. Kisassa tärkeintä on esitys, pukua itseään ei tuomaroida. Kisassa on mahdollista käyttää yhtä henkilökohtaista lavasteavustajaa. Käyttäkää siis omia vahvuuksianne hyödyksi ja häikäiskää Aalto-salin lavalla meidät kaikki!

Photoshootkilpailuun osallistuvat valokuvaaja ja cosplayaaja tiiminä. Tehkää photoshoot kaverinne kanssa ja lähettäkää setistä lempikuvanne cosplayvastaavalle. Valokuvia saa editoida oman tarpeen mukaan, mutta kuvista täytyy ehdottomasti lähettää alkuperäinen kuva. Valokuvista on tuomariston esikarsinta, jossa valitaan tapahtumassa näytille pääsevät kuvat! (näytille pistetään editoidut kuvat, ei editoimattomia) Tapahtumassa voi äänestää omaa suosikkiaan. Äänestys loppuu ennen sunnuntain cosplaykisojen alkua. Cosplayryhmästä on myös mahdollista toimittaa kuva, mutta kuvassa saa olla max. 5 henkilöä.

Tuomaroinnin helpottamiseksi, sekä printtaamisen vuoksi, lähetettäville kuville on rajoitteita! Huomioikaa nämä EHDOTTOMAN TARKASTI kun lähetätte kuvianne kisaan!

Tiedostomuoto: JPG/JPEG
Resoluutio: väh. 150, max 300, mitä suurempi reso, sen parempi!

Popcultin cosplaykisoissa ei ole lähdemaarajoituksia, vaikka toki tapahtuman hengen mukaisesti länsimaisia lähteitä kannustetaan erityisesti tuomaan kisoihin. Tapahtuma on kuitenkin tarkoitettu kaikille populäärikulttuurin eri haaroille, joten niin länsimaiset kuin aasialaisetkin lähteet elokuvista peleihin ja sarjakuviin ovat tervetulleita.

Mahdolliset kysymykset ja epäselvyydet kannattaa heittää cosplayvastaavalle osoitteeseen [email protected]
Kisailmoittautumiset avautuvat myöhemmin keväällä, (jos vastaava ei laiskottele, pääsette ilmoittautumaan jo maaliskuun puolella!) pistäkäähän siis rattaat pyörimään päissänne, ompelukoneet surraamaan ja kamerat laulamaan!

Innolla Popcultia odotellen,
Essi "Biitti" Hautala
cosplayvastaava