Cos­playk­iso­jen tulokset ja vastaavan mietteitä

Essi Hautala
10.05.2015

Popcultista on nyt vierähtänyt kaksi viikkoa niin että hurahti. Niitä jotka eivät päässeet kisoja katsomaan tai edes tapahtumapaikalle, on selkeästi kiinnostanut kisojen tulokset, joten niitähän satelee tässä.

Hall Cosplay –kisan tulokset

1. sija

Niina Riekki

Warlock – World of Warcraft

Valokuva
Helene Lindfors

2. sija

Linda Hakkarainen

Orube – W.i.t.c.h.

Valokuva
Helene Lindfors

3. sija

Anni Tynell ja Oona Selkosmaa

Asami Sato & Jinora – The Legend of Korra

Valokuva
Helene Lindfors

Designkilpailun tulokset

1. sija

Milla Wallenstjerna

Corona – Dragonlance

Valokuva
Helene Lindfors

2. sija

Laura Sinkkonen

VRn lipunleimausautomaatti

Valokuva
Helene Lindfors

3. sija

Ronja Valasma

TARDIS – Doctor Who

Valokuva
Helene Lindfors

Voittaja

Visa Tiitinen

Firehawk, kilpailijan oma hahmo

Valokuva
Helene Lindfors

Photoshoot-kilpailun tulokset

Tuomariston suosikki:

Malleina: Aino Peltokoski ja Anna Maari Karhu

Kuvaajana: Sami Räbinä

Sarja - Paradise Kiss

Valokuva
Sami Räbinä

Yleisön suosikki:

Mallina: Minna Kosonen

Kuvaajana: Askar Ibragimov

Sarja - The Legend of Zelda

Valokuva
Askar Ibragimov

Tällaiset puvut ja kuvat pääsivät tällä kertaa Popcultissa palkintosijoille. Cosplayvastaavana olen itse todella iloinen hyvin näinkin kirjavasta voittajakaartista! Kaikille rutosti onnea sijoittumisistanne ja kiitokset jokaiselle osallistujalle kun lähditte mukaan kisoihin!

Kävijäpalautteissa löytyi paljon ruusuja mutta myös todella hyviä risuja jäystettäväksi. Näistä tapahtumalta tulee kuitenkin vielä erillinen yhteenveto, mutta kiitän kaikkia cosplayasioista palautetta antaneita tässä erityisesti!

Olen tässä useaan otteeseen Popcultin järjestämisen aikana verrannut cosplaypuolta tapahtuman sisäiseksi sirkukseksi. Siltä se ainakin tuntuu kun pyörität kisaajia, mammoja, tuomareita, juontajia, väliaikaesiintyjiä sekä tekniikkaa vain kahdella kädellä!

Cosplaykisojen järjestäminen on hyvin paljon sähköpostiviestittelyä ja aikataulujen tekemistä, mutta siihen mahtuu myös paljon suunnittelua, tuen hakemista muilta cosplayvastaavilta ja coneilta sekä joskus todella ikävienkin päätösten tekemistä kun osallistujia on liian vähän tai deadlinet on ylitetty. Yllätyksiä kuitenkin löytyy ihan jokaiseen väliin, kun koko show sisältää niin paljon eri ihmisiä työntekijöistä itse esiintyjiin. Ei se helppoa ole, mutta sitäkin palkitsevampaa kun kuulet verhojen takana yleisön ensimmäiset aploodit pimeässä salissa. Tai kun pääset romahtamaan salin lattialle sunnuntain kisojen päätteeksi ja koko homma on vihdoin purkissa.

Kiitos hirveästi siis eritoten kaikille jotka tulivat katsomaan cosplaykisoja, meillä oli molempina päivinä huikean hyväkäytöksinen ja kannustava yleisö jokaiselle esiintyjälle, kiitos teille kaikille siitä!